Falco Project 2000

Project Falco 2000

Dit project werd een keerpunt in onze falco-geschiedenis. Onder impuls van Pat Gevaert, die zelf “terug naar de roots” enthousiast deze nieuwe uitdaging aannam, werden de krijtlijnen van dit project uitgetekend met onder meer het oprichten van een commerciĆ«el managementteam onder leiding van Jan Van der Cruyssen. Bedoeling was duidelijk: via deze structurele hervormingen ervoor zorgen dat niet alleen de sportieve ambities opnieuw konden aangezwengeld worden maar dat deze ook werden gewaarborgd door een solide en duurzame financiĆ«le draagkracht. Er werd dan ook werk gemaakt van duurzame sponsorovereenkomsten, merchandising enz.

Op die manier kon in eerste instantie het sportieve luik vrij snel worden ingevuld door het aantrekken van nieuwe spelers zoals Alain D’Hulst, Sven De Clercq, Filip Delmulle en Stefaan De Kesel. Ook het aantrekken van een nieuwe jeugdsupervisor Rudy Van Bocxstaele paste perfect in dit plaatje.

Het resultaat was schitterend : onze fanionploeg behaalde niet alleen de eerste plaats in de reguliere competitie met liefst 12 punten voorsprong maar won uiteindelijk ook oververdiend de play-offs met de kampioenstitel tot gevolg. Ons verblijf in 1e provinciale was dus dankzij dit project gelukkig maar van korte duur’