Onze Nationale Juniores (U21A) winnen opnieuw en eindigen als 5e in het Nationaal eindklassement ! Ook winst voor onze Landelijke Juniores (U21B) :zij eindigen als 6e in het Vlaams eindklassement !

28 april 2018

Vandaag speelden onze Nationale en Landelijke Juniores hun laatste competitiewedstrijd. Beide ploegen deden dit uitstekend en zorgden zo voor een leuke competitie-afsluiter in afwachting van de Bekerfinales volgend weekend in Knesselare.

Voor onze Nationale U21A stond er een thuiswedstrijd tegen Royal IV Brussels op het programma en dit gaf onze ploeg meteen de kans om revanche te nemen voor de opgelopen nederlaag in de heenronde van deze eindreeks , het werd toen 92-84...De start van de wedstrijd was echter voor de bezoekers want Falco was al snel op achtervolgen aangewezen en eindigde de eerste kwarter met een 15-25 achterstand. In de tweede kwarter gaf onze ploeg de bezoekers echter van hetzelfde laken een broek en zette de situatie volledig recht , meer zelfs, de rust kon worden ingegaan met een 40-37 Falcovoorsprong ! Van dan af was onze A ploeg duidelijk sterker en tweemaal verloren de bezoekers de resterende kwarters mwt de ongewoon talrijke kwetsuren dit seizoen (en dit geldt eveneens voor onze Landelijke Juniores B) is dit op nationaal vlak sowieso een sterk resultaat ! 

kwarterstanden : 15-25,-   25-12(40-37),-   32-21(72-58),-   32-21(104-79),-

Falcopunten : Sander Ulrichts 7,- Simon De Paepe 16,- Lucas Cleymaet,- Damiën De Beurme 13,- Thomas Van Hille 4,- Milan De Clercq 9,- Dries Vandenhaute,- Haris Bratanovic 23,- Dries Lioen 8,- Arne De Winne 4,- JJ Lincoln 2,- Mathew Depondt 18,-

Ook onze Juniores B ploeg speelde haar laatste wedstrijd , dit tegen Basket Willebroek. Het werd een mooie zege (89-80) waardoor onze U21B op de tweede plaats eindigt in de reeks in de strijd voor plaatsen 5 tot 8. Ook voor onze B ploeg een sterk eindresultaat na het kwintet Guco Lier A, Racing Brugge A, Antwerp Giants B, Kortrijk A en Izegem A. Ook onze B ploeg had trouwens dit seizoen af te rekenen met teveel kwetsuren . We mogen dit eindresultaat dan ook een uitstekende prestatie noemen ! 

(later meer)

(luk)