(update 2, 1 oktober ) Falco C na winst tegen Ronse A naar de 1/8e finales Beker van Oost-Vlaanderen. Falco E wint competitiewedstrijd op Hamme B. Falco D verliest tegen Ronse B. Verlies voor onze U21A maar winst voor de U21C..

30 september 2018

Gisteravond won de bekerselectie van Falco C een wedstrijd in het kader van de 1/16e finales van de Beker van Oost-Vlaanderen tegen Ronse A (1e Landelijke). Wegens het reeksverschil kreeg onze C ploeg vijf punten voorgift maar had die eigenlijk nooit nodig want het werd een vrij eenvoudige en gemakkelijke 69-46 thuiszege. In de 1/8e finale wacht een wel moeilijkere opdracht want dan wordt er op verplaatsing gespeeld op Gent Oost Eagles A. Deze ploeg staat momenteel aan de leiding in 2e Landelijke en telt diverse ex-falcospelers in haar rangen. De wedstrijd wordt gespeeld rond 27 oktober in de sporthal van Melle Vogelhoek.

Falcopunten : Sander Ulrichts 2,- Dries Lioen 4,- Arthaud Veys 7,- Jens Coppens 7,- Dries Vandenhaute 3,- Arne De Winne 10,- Damiën De Beurme 8,- Maxime Lievens 7,- Mathew Depondt 8,- Lucas Cleymaet 8,-

Falco E had een verplaatsing naar de B ploeg van Hamme op het programma en kende een eerder moeilijke start want de thuisploeg kon de eerste kwarter met een 23-16 voorsprong afsluiten. In de tweede kwarter kwam onze E ploeg echter goed los en via een duidelijke 10-26 kwarteruitslag kwam het aan de rust aan de leiding om deze niet meer af te staan en nog afgetekend te winnen met 53-95. Meteen blijft onze Falco E ploeg virtueel nog , samen met Erembodegem, aan de leiding in 4e Provinciale. Volgende opdracht wordt een thuiswedstrijd op 6 oktober tegen Grembergen. Voor Falco E op papier een kans om nog steeds ongeslagen leider te blijven ..

kwarterstanden : 23-16,-    10-+26(33-42),-     12-26(45-68),-    8-27(53-95),-

Falco D verloor thuis tegen Ronse B met 67-71 en blijft na twee wedstrijden dus nog op zoek naar de eerste competitiezege. Op 6 oktober komt leider LokerenB op bezoek...kan onze D ploeg zorgen voor een stunt ?

U21A : Nationale Juniores : Falco A - Antwerp Giants A : 59-88

Onze Nationale Juniores hebben na twee opeenvolgende zeges vorige zaterdag verloren tegen Antwerp Giants. De bezoekers stonden, behoudens de vrij gelijklopende eerste kwarter, voor de rest van de partij afgetekend aan de leiding. Aan de rust stond het reeds 33-46 en na dertig minuten was de achterstand reeds opgelopen tot meer dan twintig punten. De bezoekers wonnen dan ook oververdiend deze wedstrijd en komen nu samen met Falco en Bergen op de derde plaats in de algemene rangschikking na het nog steeds ongeslagen duo Vilvoorde en Royal IV Brussel. Deze laatste ploeg wordt de volgende tegenstander van onze U21A want op 6 oktober staat een verplaatsing naar deze Brusselse ploeg op het programma.

Kwarterstanden : 20-25,-     13-21(33-46),-     13-22(46-68),-     13-20(59-88),-

Falcopunten : Sander Ulrichts,- Thomas Van Hille 5,- Jens Coppens 9,- Dries Vandenhaute 8,- Milan De Clercq (gekwetst),- Arne De Winne 2,- Noah Van Waeyenberge 3,- JJ Lincoln 7,- Cedric Van Maldeghem 4,- Matthew Depondt 7,- Robbe Van den Bossche 14,- Lucas Cleymaet,-

U21C : Provinciale Juniores : Falco C - Eksaarde A : 68-59

Onze Provinciale Juniores hebben nu ook hun derde competitiewedstrijd gewonnen. Zij klopten zaterdag de A ploeg van Eksaarde en blijven dus , samen met Scheldejeugd Temse A nog ongeslagen . Aan de leiding staan twee ploegen die reeds vier wedstrijden hebben gespeeld en éénmaal verloren : Gent Oost Eagles B en Zele A. Op 6 oktober ontvangt onze C ploeg de B ploeg van St Niklase Condors. Een wedstrijd die in onze mogelijkheden moet liggen zodat een vierde opeenvolgende zege er zeker inzit ! 

(luk)