Voorbeschouwingen Senioreswedstrijden dit weekend in het Sint Janscollege met vrijdagavond Falco A - Esneux + zaterdag Falco B - Waregem B en Falco C - DeinzeNazareth A

29 november 2018

Onze fanionploeg ontvangt vrijdagavond om 21.00 uur reeksgenoot Esneux. Deze ploeg staat samen met nog drie andere ploegen op de laatste plaats in de algemene rangschikking, zij verdelen dus de "rode lantaarn". Esneux verraste vorig weekend echter iedereen door Tongeren, een van de betere ploegen uit de reeks, met een "dertiger" naar huis te sturen...Een verwittigd Falco zal er dan ook alles aan doen om via een gepaste prestatie de nederlaag van vorig weekend weg te spoelen en het totaal aantal overwinningen dit seizoen op acht te brengen. Met ons thuisvoordeel én de steun van onze supporters moet dit lukken !  

Falco B krijgt (zaterdagavond 20.30 u )  nog maar eens met de komst van Waregem B, een zespuntenwedstrijd op het programma. In 2e Landelijke, een reeks met drie dalers , komt dit nu eenmaal vrij regelmatig voor en het is dan zaak om daar het maximum uit te halen. Waregem B staat met een 3/10, samen met Okapi B en Opwijk op degradatieplaats 12, terwijl Falco B intussen, dankzij vier zeges op rij, met een 5/10 is opgeklommen tot een gedeelde zesde plaats. Een uitstekend moment dus om een stevige plaats te bemachtigen in de middenmoot van de rangschikking ..

Vooraf ontvangt Falco C (zaterdagavond 18.00 u) in het Sint Janscollege reeksgenoot DeinzeNazareth A. Deze ploeg staat in 1e Provinciale met een 5/10 , samen met nog vier andere ploegen,  mooi in de middenmoot van de rangschikking terwijl onze jonge C ploeg zich momenteel met een 2/10 moet tevreden stellen met de 12e plaats. Zeker thuis moet onze C ploeg geloven dat een stunt tegen een middenmoter tot de mogelijkheden behoort. Als we een goede collectieve prestatie kunnen neerzetten dan zal Deinze het zeker niet gemakkelijk hebben...

In 4e Provinciale B boekte Falco D vorig weekend een deugddoende eerste overwinning. Nu staat een verplaatsing naar Bolas Dendermonde op het programma. Deze ploeg won reeds vier keer en staat op de 8e plaats. Kan onze D ploeg verrassen ?

In 4e Provinciale A moet Falco E naar Hotshots Destelbergen en dat is een topwedstrijd tussen twee ploegen uit de top van de rangschikking. Falco E, met een 7/9 staat op een gedeelde vierde plaats en Destelbergen met een plaats hoger. Een belangrijke derby dus want de plaatsen bovenaan de rangschikking lijken dit jaar zeer duur..Aan Falco E om te bewijzen dat zij daar thuishoren !

Het volledig Falcoprogramma voor komend weekend ziet er uit als volgt : 

(luk)