Voorbeschouwingen Senioreswedstrijden dit weekend

10 januari 2019

We starten dit weekend uiteraard met onze NIEUWJAARSRECEPTIE op vrijdagavond 11 januari om 19.30 uur in de accommodatie van onze sponsor "Zwembadbutler" , Wittewalle 1/M in Oostakker...We verwachten U !!!

Voor de hogeschool- en univstudenten staan er, gezien de examenperiode, nog geen (jeugd)wedstrijden op het programma, wél een aantal senioreswedstrijden... De overige Falcogroepen spelen dit weekend twintig wedstrijden. Ook onze vijf senioresploegen komen dit weekend aan bod. Zo trekt onze A ploeg zaterdag naar Aarschot. Een ploeg die momenteel een felle strijd voert tegen de degradatie. Vier ploegen, waaronder Aarschot, staan momenteel "samen" op de laatste plaats met 22 punten. In de heenronde won Falco A nog vlot tegen deze ploeg in het Sint Janscollege met 83-62. De degradatiestrijd in acht genomen oogt een verplaatsing naar Aarschot nu toch een stuk moeilijker. Onze fanionploeg heeft ook nog wat goed te maken na de eerder verrassende thuisnederlaag van vorige week tegen Spa. Het werd meteen een gemiste kans om samen met Latem-De Pinte aan de leiding te komen in de algemene rangchikking want ook deze ploeg liet thuis een steek vallen tegen Sprimont...Mits de nodige focus kan Falco A zaterdagavond een elfde competitiezege boeken en daar rekenen we eigenlijk toch een beetje op...

Ook voor Falco B staat er een moeilijke verplaatsing op het programma. We zitten bovendien in een "puzzelweekend" (A en B op zelfde moment op verplaatsing) én in een examenperiode..Op RHK Oostende wordt het dus sowieso niet eenvouding , al wonnen we de thuismatch met 86-65..Deze ploeg zit in het kader van de degradatiestrijd nog in puntennood en ook Falco B kan, voor alle zekerheid, toch nog wat punten gebruiken...

Falco C moet ook op verplaatsing : naar Sgolba B., een ploeg met momenteel één zege méér dan Falco C maar met wel één wedstrijd minder gespeeld. Na de overwinning van vorige week tegen Feniks Gent zit er misschien een nieuwe zege in op Aalter ? Dit zou natuurlijk welkom zijn voor de strijd om het behoud in de hoogste Provinciale reeks ! 

Falco D en E spelen zaterdagavond in het Sint Janscollege hun thuiswedstrijden tegen respectievelijk Gavere B en Hamme B. Voor Falco D bestaat de mogelijkheid om een tweede zege te halen egen Gavere B want zij hebben tot op heden slechts twee overwinningen geboekt. Falco E moet nog iets goedmaken na de nederlaag op White Star St Amandsberg en daarvoor krijgen ze zaterdagavond de kans tegen Hamme B, een ploeg die met 4/13 toch wat lager staat dan onze E ploeg (8/13). Kunnen we zaterdagavond twee Falcozeges boeken in het Sint Janscollege ??? We duimen ! 

Het volledig Falcoprogramma voor dit weekend ziet er uit als volgt : 

(luk)