update 15/4:Falco A én Latem-De Pinte A verliezen hun laatste match .Falco B wint laatste match op ZwevegemDeerlijk,- Scheldejeugd Temse (2e Landel) duwt Falco C terug naar 2e Provinciale- Falco E klopt kampioen Erembodegem- Verlies voor Falco D.

13 april 2019

De kopploegen van derde nationale A zijn er niet in geslaagd hun laatste competitiewedstrijd te winnen. Kampioen Latem-De Pinte verloor op Spa met 87-74 cijfers en een onvolledig Falco A moest de duimen leggen in Ninane met 92-79. Onze fanionploeg moest in Ninane de diensten missen van Bram Van Hulle, Stijn Dhondt en Arne Vanlaer. Hierdoor kregen een aantal jonge spelers de kans om op het hoogste clubniveau te presteren. Onze start in Ninane was goed want na een aantrekkelijke eerste kwarter stonden 20-23 cijfers op het bord. De thuisploeg speelde nadien een veel sterkere periode en kon gaan rusten met een mooie bonus : 49-41. In een gelijkopgaande derde kwarter kon Falco ietwat van de achterstand inhalen maar de laatste periode was terug voor de thuisploeg die via een 24-18 kwarteruitslag nog een 92-79 uitslag kon realiseren. Het was meteen het laatste wapenfeit van een voor ons schitterend seizoen met als bekroning onverhoopt een zeer mooie tweede plaats in de algemene rangschikking ! De coaches, spelers en begeleiders mogen gefeliciteerd worden met dit prachtig resultaat !!!! Volgend seizoen zal onze A ploeg er een stuk anders uitzien met het vertrek of stoppen van Stijn D'Hondt, Bram Van Hulle, Maxime Lievens, Benjamin Bogaert en Milan De Clercq. Als versterking verwelkomen we wel Jeroen Gerlo en Maxime De Clercq (terug van weggeweest) en daarnaast zullen diverse jongeren hun kans krijgen in onze fanionploeg. Het wordt dus vooral een uitdaging om met dit verjongd Falco ook een goed figuur te slaan in 3e nationale onder leiding van head-coach Dimitri Ongenaet ! 

Kwarterstanden : 20-23,-       29-18(49-41),-       19-20'(68-61),-       24-18( 92-79)

Falcopunten : JJ Lincoln 2,- Dries Lioen 8,- Matthew Depondt 10,- Thomas Van Hille 6,- Thomas Foucart 11,- Maxime Lievens 8,- Robbe Van den Bossche 13,- Benjamin Bogaert 3,- Milan De Clercq 9,- Simon De Paepe 9,

Falco B heeft gezorgd voor een mooie afsuiter van de competitie want het won zaterdagavond met 71-80 op het terrein van Zwevegem-Deerlijk. Onze B ploeg eindigt de competitie dus in schoonheid met een mooie 7e plaats in de algemene rangschikking. Proficiat !!! In de eerste helft van deze wedstrijd nam elke ploeg een kwarter voor zijn rekening maar de thuisploeg kon toch via een iets betere tweede periode gaan rusten met een 40-37 voorsprong. In de derde periode maakte Falco B deze achterstand goed en kon aan het einde ervan de leiding nemen met 54-56. Ook in de beslissende kwarter was onze B ploeg bij de pinken en kon op die manier het seizoen dus prachtig afsluiten met een 12e competitiezege !

Kwarterstanden : 14-19,-       26-18(40-37),-       14-19(54-56),-       17-24(71-80)

Falcopunten : Sydney Gevaert,- JJ Lincoln,- Thomas Van Hille 22,- Milan De Clercq 17,- Arne De Winne 2,- Wouter Neyt 9,- Robbe Van den Bossche 18,- Jasper Unal 2,- Matthew Depondt,- Damiën De Beurme,- Jens Coppens,-

Intussen kroonde ook de B ploeg van Latem-De Pinte zich tot kampioen want het won gisteravond de beslissende wedstrijd op Racing Brugge met 57-63 . We willen coach Koen Eerdkens en zijn team feliciteren met dit prachtig resultaat en wensen hen nu reeds veel succes toe in de hoogste landelijke reeks ! Zoals het er nu naar uitziet zou ook Racing Brugge kunnen promoveren naar 1e Landelijke. De derde kandidaat, Gent Oost Eagles A, niet.

Minder goed nieuws voor onze Falco C ploeg in 1e Provinciale want in 2e Landelijke verloor Scheldejeugd Temse vanavond de beslissende wedstrijd thuis tegen Vabco Mol met 61-79 en degradeert daardoor naar 1e Provinciale. Meteen betekent dit ook dat er een 3e daler is in deze hoogste provinciale reek en dat is onze jonge Falco C ploeg die op de 12e plaats eindigde. Na een jaar op het hoogste provinciaal niveau moet onze C ploeg dus terug naar 2e Provinciale. Onze jonge C ploeg heeft brute pech dat de laatste competitiewedstrijd in 2e Landelijke gezorgd heeft voor een extra daler in 1e Provinciale. We wisten vooraf dat het een moeilijk jaar ging worden zeker als je rekening houdt met het feit dat Falco C vorig jaar promoveerde als...8e in 2e Provinciale...Toch is dit voor onze jonge groep een zeer nuttig jaar geweest. De ervaring die onze spelers op dit niveau hebben meegemaakt zal sowieso een belangrijke rol spelen in hun verdere basketloopbaan en dat was uiteindelijk de belangrijkste doelstelling. Volgend seizoen gaan we er met een nóg jongere groep terug tegenaan om opnieuw belangrijke stappen te zetten in ons jeugdproject ! 

Falco E heeft op de laatste speeldag nog voor een verrassing gezorgd want het klopte zaterdagavond in het Sint Janscollege de kampioenenploeg van Erembodgem A met 57-53 ! Een zwakke start van de bezoekers gaf Falco E de gelegenheid om de eerste kwarter af te sluiten met een 11-6 stand. In de tweede periode kon Erembodegem daar maar één puntje van afknabbelen en aangezien de tweede helft een "gelijkspel" werd was dit dus voldoende voor Falco E om te stunten en de kampioenen verdiend te kloppen met 57-53. Onze E ploeg mag dus terugblikken op een vrij mooi en goed seizoen met 14 overwinningen op 24 wedstrijdenzi. Het levert bovendien een leuke 6e eindplaats op, een plaats waarmee coach Marijn én zijn spelers zich wel kunnen mee verzoenen.

Kwarterstanden : 11-6,-       17-18(28-24),-       17-12(45-36),-       12-17(57-53)

Falcopunten : Emiel Martens 16,- Thomas Tytgat 12,- Dries Valentyn,- Nando Saccasyn 2,- Rico De Boever 2,- Pierre Maurice Scharpé3,-Gaëtan Messiaen 11,- Lowie Vernaillen 2,- Jelle Stevens ,- Benjamin Sharpe 9,-

Ook Falco D moest het vanavond thuis opnemen tegen een kampioen want Lions Gent A kwam op bezoek. Deze ploeg was duidelijk sterker en won dan ook verdiend met afgetekende 50-74 cijfers..

(luk)