Voorbeschouwingen Senioreswedstrijden dit weekend zaterdag 11 en zondag 12 januari 2020

9 januari 2020

Falco A, B en C spelen dit weekend op verplaatsing en Falco D heeft een vrij weekend. Onze fanionploeg trekt zondag met de Falcobus én met veel vertrouwen,  na de ruime zege tegen Spa vorig weekend , naar Pepinster. Dit is in het kader van het behoud eigenlijk een zespuntenwedstrijd want wanneer we winnen in Pepinster dan wordt de kloof tussen beide ploegen al drie zeges wat in de huidig competitiefase toch al veel is. Gemakkelijk zal het niet worden want we verloren thuis vrij verrassend van deze ploeg met 72-76 en het is dus een goed moment om hiervoor revanche te nemen. Intussen is er al een en ander gebeurd : Falco A is gestegen naar een gedeelde zevende plaats in de algemene rangschikking terwijl Pepinster blijft plakken op een elfde plaats met 4 overwinningen tegenover zes voor Falco A. Op papier heeft Falco dus zeker kansen , nu dit nog op het terrein waar maken..

Falco B speelt zaterdagavond nog maar eens een belangrijke wedstrijd. Er staat een derby op St Niklase Condors op het programma. Deze ploeg won vorig weekend verrassend met één puntje op het terrein van Denderleeuw A en komt in de algemene rangschikking zo dichter bij onze B ploeg. Hopelijk speelt de examenperiode ons toch niet teveel parten zodat we met gepaste wapens deze belangrijke wedstrijd kunnen aanpakken. Een Falcozege zou alvast een belangrijke stap zijn in de keiharde degradatiestrijd die dit seizoen,gezien waarschijnlijk vier dalers, heel lang zal duren. We duimen ! 

Falco C speelt ook zaterdagavond. Het trekt naar Zele A, een ploeg die twee zeges minder telt dan onze C ploeg en op de 10e plaats staat. Falco C is na de ruime zege tegen Lede A nu op een gedeelde vierde plaats gekomen en staat dus op een mooie subtopplaats. Een 9e Falco-zege zou uiteraard mooi zijn en we zien onze youngsters daar , na de ruime zege vorige week, zeker toe in staat ! 

Het volledig Falcoprogramma ziet er voor dit weekend uit als volgt : 

(luk)