Voorbeschouwingen Senioreswedstrijden Falco komend weekend

13 februari 2020

Zaterdag aanstaande reist onze fanionploeg met de "Falcobus" (wil je nog meerijden, dan kan dit nog, zie bericht op de home page ) naar Lambusart voor de 18e competitiewedstrijd van dit seizoen. Deze ploeg staat momenteel op de voorlaatste plaats in de algemene rangschikking en is dus nog in degradatiegevaar. Bovendien werd deze week beslist om volgend seizoen met hun A ploeg niet meer op te treden in 3e Nationale. Hun coach heeft de club deze week reeds verlaten om via een profcontract actief te worden in Luxemburg..De huidige spelers van Lambusart zullen er logischerwijze alles aan doen om zich in de kijker te spelen met het oog op volgend seizoen (lees transfer). Dit maakt de verplaatsing van onze fanionploeg dus niet gemakkelijker al wonnen we de heenwedstrijd thuis in het Sint Janscollege afgetekend met 90-72. Onze mooie winst vorig weekend tegen Namur Belgrade heeft er wel voor gezorgd dat we met veel vertrouwen, en nu ook volledig, deze opdracht zullen aanvatten. Met voldoende focus en inzet moet een 8e competitiezege haalbaar zijn. Dit zou een goede zaak zijn voor ons klassement want dan komen we nog duidelijker in de middenmoot terecht. Deze kans mag onze fanionploeg niet laten liggen ! 

Ook Falco B reis dit weekend naar een ploeg met poblemen. ZwevegemDeerlijk besliste onlangs om vanaf volgend seizoen met hun A ploeg terug te keren naar de Provinciale reeksen in West Vlaanderen en staat momenteel op de 12e plaats in de algemene rangschikking. We weten reeds lang dat de degradatiestrijd in 2e Landelijke uitzonderlijk lang zal duren want nog liefst 10 ploegen doen er alles aan om de laatste vier degradatieplaatsen te vermijden. Ook Falco B hoort daar, met een momenteel 6e plaats, nog steeds bij. De zege tegen Okapi B vorig weekend was uiteraard een schitterende zaak. Deze week zitten we echter met een "puzzelweekend " : Falco A en Falco B op hezelde moment op verplaatsing. Dit maakt de selectie natuurlijk wat moeilijker en vooral beperkter. Bijkomend pigment aan deze wedstrij zaterdag is ook dat bij ZwevegemDeerlijk een van onze aanwinsten voor volgend seizoen speelt, Simon Loof...Veel redenen dus om uit te kijken naar deze confrontatie en te hopen dat onze Falco B ploeg erin lukt om een zeer belangrijke negende competitiezege te boeken..We duimen ! 

Falco C maakt intussen in 2e Provinciale een rustig en uitstekend seizoen mee. Onze Youngsters staan met 11 overwinningen op 18 gespeelde wedstrijden op een mooie 5e plaats en krijgen komende zaterdag met een verplaatsing naar Erpe Mere B de kans om deze subtopplaats nog te versterken. Erpe Mere won tot op heden nog maar vier wedstrijden en zit daarmee verwikkeld in een zware degradatiestrijd. Daar kan voor onze C ploeg wel het gevaar in schuilen want een kandidaat degradatieploeg kan zorgen voor veel tegenwind en het onze jonge mannen moeilijk maken. We hebben er echter vertrouwen in dat onze jongens van Lander Hellebosch er alles aan zullen doen om met een 12e competitiezege naar huis te komen ! 

Falco D bijt morgen vrijdag in het Sint Janscollege de spits af want om 20.45 ontvangt onze D ploeg Lede C. Deze ploeg staat op de 9e plaats in het algemene klassement terwijl onze Falco D ploeg nog steeds afgetekend op de 2e plaats staat als mogelijke "vicekampioen" Deze tweede plaats levert bovendien een promotieticket op naar 3e Provinciale en deze kans wil Falco D niet meer uit handen laten gaan. Morgen moeten we dus een volgende stap zetten richting einddoel van deze competitie en dan kan alleen maar door een klinkende 14 zege ! 

In de KBOV-competitie worden vanaf maandag de terugwedstrijden gespeeld van de kwartfinales van de Beker. The Falcons wonnen thuis reeds de heenwedstrijd tegen Groep Demeyer met duidelijke 97-73 cijfers en maken dus grote kans om het ticket voor de halve finales in de wacht te slepen. Deze terugwedstrijd wordt maandag aanstaande gespeeld in sporthal Keiskant in Drongen (opworp 20:20 uur), 

Het volledig Falcoprogramma voor dit weekend ziet er uit als volgt:

(luk)