seizoen 2000 - 2001

Ook het seizoen 2000-2001 werd met dezelfde stijl voorbereid. Opnieuw werden zware inspanningen geleverd om op alle terreinen vooruitgang te boeken. Onder de slogan ‘Ready 2’ werd de fanionploeg versterkt met Jo De Boos (Damme) en Frank Vanderkimpen (Osiris Denderleeuw). Voor Jo de eeste ‘falco-ervaring’ voor Frank een prettig terugzien als fanionspeler na een paar jaar evaring in 3e nationale bij Osiris. Belangrijk was wel dat onze eigen jeugdspelers blijvend de kans kregen om in deze groep door te groeien. Meteen was het ‘Gentse accent’ in de ploeg gevrijwaard.

Voor de jeugdwerking werd er gezorgd voor een nog betere sportieve omkadering en Falco B tenslotte kon profiteren van een aantal verschuivingen in de provincie en startte via promotie in 3e provinciale.

Het werd trouwens opnieuw een schitterend seizoen want onze fanionploeg lukte erin om op de tweede maal op rij de kampioenstitel te behalen ! Met liefst 8 punten verschil nog wel !

Een toch zeer snelle bekroning voor het in 1999 gelanceerde “Falco 2000 project” ! Eén zwarte bladzijde echter : het jammerlijk overlijden van onze speler Filip Delmulle was en blijft voor iedereen moeilijk te verwerken.

Hoe dan ook de eerste doelstelling van het Falco-2000-project was bereikt: 3e nationale, al hadden weinigen deze evolutie zo snel ingeschat..