Seizoen 2002 - 2003

Voor het nieuwe seizoen 2002-2003 in 2e nationale moest in de voorbereiding opnieuw creatief en keihard gewerkt worden. Een nieuwe uitdaging trouwens want Falco speelde nog nooit op dit hoog niveau. We bleven alvast onze doelstellingen van het Falco-2000 project trouw met voor onze fanionploeg de aanwervingen van twee ex-falcospelers Jeroen Selhorst (Brussels, 2e nat) en Steve Robeyst (Damme 2e nat.). Voeg daarbij ook nog Frederik Van Vooren (Damme 2e nat.) en onze ploeg was niet alleen gevormd maar het ‘gents’-  ‘falco’-  en ‘familiaal karakter’ meteen ook bevestigd.

Doelstelling? Vooreerst uiteraard het behoud in dit hoog gezelschap en als het effe kan een rustig seizoen met een bestendige plaats in de eerste helft van de reeks. méér moest dat niet zijn! Onze slogan voor dat seizoen werd dan ook toepasselijk: ‘Mission Possible’

Uiteindelijk werd het een formidabel resultaat want voor ons eerste jaar in dit hoge gezelschap werden zelfs de play-offs bereikt ! Een ‘belle’ tussen Wilsele (welke Falco na een spannende wedstrijd uiteindelijk nipt verloor) moest zelfs beslissen wie naar de finale ging! Falco A won tevens de Beker van Oost-Vlaanderen !!!

Bovenop dit alles kwam dan nog de kampioenstitel van onze Falco B ploeg in 4e provinciale :met slechts één nederlaag speelden onze ‘juniores’ onder leiding van Ingrid Claessens zeer vlot kampioen!

Onze jeugdschool leverde opnieuw prachtig werk dankzij o.m. de uitbreiding van het aantal ploegen (3) en de optimalisering van onze trainersstaff met o.m. Marcel Motet, Ruben Glorieux, Peter Van Heule en Steven Van Renterghem. Onder leiding van onze jeugdcoördinator Rudy Van Bocxstaele werkten zij samen aan een jeugdopleiding Falco-waardig!

Dit seizoen werd het ook het eerste jaar dat Falco lid werd van Partena JBOC waar méér dan 1000 jeugdspelers zijn aangesloten via vijf Gentse clubs. Via deze organisatie krijgen onze jeugdspelers nog méér kansen om zich op een verantwoorde manier te ontplooien als basketballspeler.

In datzelfde seizoen werd bovendien hard gewerkt aan de accomodaties in Kaho: een belangrijk en meer comfortabele uitbreiding van de toeschouwerscapaciteit, de volledige vernieuwing van hete sanitaire blok en kleedkamers, herinrichting cafetaria: de kahosporthal werd meteen een accomodatie waar we fier mogen op zijn!