Voorbeschouwingen Falcoprogramma van vrijdag 12 april tot en met zondag 14 april

11 april 2019

In het midden van deze Paasvakantie krijgen we een beperkt basketprogramma voorgeschoteld, mooi voor Falco mooi verdeeld tussen vier jeugd- en vier senioreswedstrijden. We beginnen eraan vrijdagavond met de laatste competitiewedstrijd van het seizoen voor onze Seniores A ploeg : een laatste busverplaatsing naar Ninane, een subtopper van de reeks en thuis een moeilijke klip om te omzeilen. We moeten daarenboven vrijdagavond de diensten missen van Stijn Dhondt, Bram Van Hulle en Arne Vanlaer. Toch heeft Falco kansen om dit prachtig seizoen als "vicekampioen" af te sluiten met een 20e competitiezege. We zijn benieuwd...

Ook voor Falco B (7e) wordt het zaterdagavond met een verplaatsing naar subtopper Zwevegem-Deerlijk (5e) de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Een nieuwe zege zou natuurlijk tof zijn om het seizoen af te sluiten. Indien we dezelfde inzet  tonen als vorig weekend in de derby tegen de A ploeg van Gent Oost Eagles en we dit kunnen koppelen aan een hoger scorend vermogen dan behoort een 12e competitiezege zeker tot de mogelijkheden.

Voor Falco C zit het seizoen erop maar we blijven met veel belangstelling de uitslagen volgen van de Oost-Vlaamse ploegen in 2e Landelijke. Kunnen beide bedreigde ploegen hun laatste wedstrijd winnen dan blijft onze jonge C ploeg in 1e Provinciale. Dé beslissende wedstrijd in 2e Landelijke A is de degradatietopper Scheldejeugd Temse-Vabco Mol. Hopelijk is het thuisvoordeel hier van doorslaggevende aard en kan Temse deze wedstrijd winnen tegen een weliswaar sedert enkele weken versterkt Vabco Mol. In de B reeks ziet het er wat makkelijker uit. Daar maakt Okapi Aalstar B veel kans op behoud maar neemt een thuiszege tegen Spie Izegem alle twijfels weg. We zullen zondag dus meer weten. Blijft Falco C in 1e Provinciale dan is dit eigenlijk een huzarenstukje want we mogen niet vergeten dat onze jonge groep promoveerde na een 8e eindplaats in 2e Provinciale vorig seizoen ! Moeten we degraderen dan is dit op zich zeker geen ramp. In beide gevallen heeft onze jong groep sowieso heel veel nuttige ervaring opgedaan ! 

Zowel Falco D als Falco E ontvangen zaterdagavond in het Sint Janscollege voor hun laatste wedstrijden van het seizoen de kampioenenploegen van hun respectievelijke A en B reeksen van 4e Provinciale. Falco D neemt het om 18.00 uur op tegen kampioen Erembodegem A en Falco D speelt nadien om 20.15 u tegen kampioen Lions Gent A. Om dit seizoen waardig af te sluiten rekenen we toch op een eervol verweer van onze D en E ploegen. Succes mannen ! 

Het volledig Falcoprogramma voor dit weekend ziet er uit als volgt : 

  

(luk)