Voorbeschouwingen Falcoprogramma komend weekend met onder meer morgen : FALCO A - SPA en zaterdag FALCO B - BLANKENBERGE en FALCO C- LEDE A

2 januari 2020

Zo kort na Nieuwjaar krijgen we al een behoorlijk basketprogramma dit weekend. Terwijl onze "Falcons" nog wat rust worden gegund dan moeten onze andere senioresploegen dit weekend al aan de bak. Falco A bijt morgen de spits af met een wedstrijd tegen Spa en zaterdag spelen Falco B en Falco C respectievelijk tegen Blankenberge A en Lede A. Onze  D ploeg moet zaterdag naar Evergem voor een belangrijke wedstrijd in de titelstrijd van 4e Provinciale. Voor de jeugd staan naast een viertal competitiewedstrijden ook bekerwedstrijden op het programma, zowel voor de Beker van Oost-Vlaanderen als voor de Beker van Vlaanderen..Hopelijk kunnen we zondag op onze Nieuwjaarsreceptie bij sponsor "Zwembadbutler" leuk napraten over de diverse overwinningen van dit weekend ! We verwachten U zondag vanaf 11:00 uur ! 

Falco A ontvangt morgenavond om 20.45 u in het Sint Janscollege in de eerste wedstrijd van de terugronde, Spa. Deze ploeg staat één plaats hoger gerangschikt dan onze fanionploeg want zij wonnen één wedstrijd méér (6) dan Falco A..We verloren in de heenronde in Spa met 79-71 en dit kunnen we morgen met een thuisoverwinning rechtzetten. Het zou meteen een stap zijn naar veiliger oorden in de algemene rangschikking en een puike start van de terugronde. Een terugronde die voor onze fanionploeg nog zeven thuiswedstrijden op het programma heeft staan. Hopelijk heeft iedereen de korte Kerst- en Nieuwjaarsbreak goed doorsparteld en kunnen we morgen met de steun van onze supporters resoluut gaan voor een zesde competitiezege ! 

Voor Falco B staat er zaterdag een zoveelste "belangrijke" (zijn er wel andere dit jaar ??) wedstrijd in het kader van de degradatiestrijd op het programma. In een reeks met mogelijks vier dalers is dit bijna elke week het geval want in die strijd zitten bestendig negen ploegen verwikkeld. Met de komst van Blankenberge krijgt Falco B de kans om dure punten thuis te houden. De kustjongens boekten tot op heen één zege minder dan Falco B : vijf ipv zes en staan hiermee op de 10e plaats. Falco B met zes zeges op een gedeelde 8e plaats. Onze laatste zege eind 2019 tegen de A ploeg van Gent Oost Eagles heeft alvast deugd gedaan zodat we met veel vertrouwen de opdracht tegen Blankenberge tegemoet zien. Een zevende competitiezege zou in elk geval een uitstekend begin zijn van "twintigtwintig" en met de steun van onze supporters moet dit lukken ! 

Ook Falco C krijgt de kans om een uitstekende start te nemen van het nieuwe jaar. Zaterdagavond komt Lede A op bezoek in het Sint Janscollege (18.00) Deze ploeg staat op een gedeelde vierde plaats in de ranking met één zege méér dan Falco C die op een gedeelde zevende plaats staat met zeven overwinningen. Dit kan dus een spannende wedstrijd worden tussen twee ploegen uit de middenmoot van de rangschikking. Ook hier deed de Falco C zege , eind december, tegen leider Zulte heel veel deugd en geeft het veel moed om ook deze nieuwe opdracht tot een goed einde te brengen. Ook hier kan het thuisvoordeel een belangrijke rol spelen om een 8e competitiezege binnen te halen ..we duimen !

Falco D moet zaterdagavond op verplaatsing naar Tigers Evergem en dit is een absolute topper in 4e Provinciale...Onze D ploeg is nog steeds ongeslagen en dus virtueel leider in deze reeks maar Evergem volgt op een banddikte met slechts één kleine nederlaag : 58-53 op...Falco D. Bovendien was Tigers Evergem toen onvolledig zodat het er naar uitziet dat de topper van zaterdag alle kanten uit kan. Een nieuwe Falco-D-zege verhoogt niet alleen de promotiekansen aanzienlijk maar ook de begeerde titelkansen in 4e Provindiale. Als onze jongens hun zenuwen baas blijven (remember topmatch tegen Lokeren..) dan zit het er zeker in. Succes mannen !!

Het volledig Falcoprogramma met onder meer nog een aantal bekerwedstrijden voor onze jeugd kan je hieronder vinden : 

(luk)