artikel banner

FALCO A BLIJFT WINNEN - OOK WINST VOOR FALCO C, FALCO D EN THE FALCONS, VERLIES VOOR FALCO B

FALCO A BLIJFT WINNEN, NU OOK OP BELGRADE : 56-80

Op Belgrade boekte Falco A vandaag de 23e zege op 24 wedstrijden ! Van een overwicht gesproken want intussen bedraagt de voorsprong op de eerste achtervolger Nijvel reeds vijf overwinningen ! In Belgrade kon de thuisploeg in de eerste helft nog enigszins standhouden en konden we de rust ingaan met 31-40 cijfers. In de derde kwarter draaide Falco op volle toerental en kon via een 13-28 kwarteruitslag de wedstrijd beslissen want na dertig minuten was het al 44-68. Een overbodig laatste kwarter zorgde uiteindelijk voor 56-80 eindcijfers. Onze fanionploeg speelde in Belgrade met een onuitgegeven jonge selectie want we moesten voor die wedstrijd vier spelers missen : Kristof Ongenaet (gekwetst),- Lucas Cleymaet (gekwetst),- Adhemar Tanghe (schoolreis).- en Leander De Maesshalck (3X3),-… Toch was er geen probleem om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen en de geselecteerde jongeren kregen een onvergetelijke kans op dit niveau Er resten ons nu nog twee competitiewedstrijden : volgende zaterdag 6 mei een verplaatsing naar eerste achtervolger Nijvel én op ZONDAG 14 MEI in het Sint Janscollege om 15.00 uur tegen middenmoter Esneux. Supporters, op post voor deze afsluitende wedstrijd !!!

Kwarterstanden : 19-28.-    12-18(31-40),-    13-28(44-68),-    12-12(56-80).-

Falcopunten : Dries Lioen 3.- Jo De Brabanter .- Lino Marechal.- Sam Caron 16.- Jasper Unal 2.- Matthew Depondt 15.- Thomas Meireman 9.- Thibaut Platteeuw 15.- Robbe Van den Bossche 20.- Tristan Boone.-

FALCO B VERLIEST LAATSTE WEDSTRIJD OP HOUTEM A MET 90-73

Onze B ploeg heeft het op het terrein van subtopper Houtem A niet kunnen waarmaken. De eerste kwarter won de thuisploeg met 20-13 maar Falco B haalde de tweede kwarter met 19-20 binnen. Aan de rust was er dus nog niets beslist (39-33). In de tweede helft kon de thuisploeg telkens de twee periodes afsluiten met een vijftal punten bonus waardoor Falco B eigenlijk weinig kansen had om deze laatste wedstrijd winnend af te sluiten. (90-73). Toch mag onze B ploeg onder leiding van coach Sam Verstraete terugblikken op een mooi seizoen. De eerste doelstelling : het halen van de Play-Ups via een plaats in de eerste vier van de reguliere competitie werd met glans gehaald. In de Play-Ups ging het wat op en neer wat resulteerde in een 7e eindplaats. Alles samen dus een meer dan geslaagd seizoen voor onze jonge B ploeg !

Kwarterstanden : 20-13.-    19-20(39-33),-    27-22(66-55),-    24-18(90-73).-

Falcopunten : Jorre De Wilde 19.- Thibeau Deloddere 18.- Willem Nachtergaele 2.- Arne De Winne 14.- Modest Diependaele 2.- Martin Boone 3.- Lucas Cleymaet 1.- Quint De Smet 10.- Jari Ghysens 4.-

FALCO C SLUIT MOOI SEIZOEN AF MET KLINKENDE DERBY-ZEGE TEGEN HOTSHOTS DESTELBERGEN : 92-68

Vooraf dit : de gemiddelde leeftijd van onze jonge C ploeg bedraagt voor deze wedstrijd 17.7 jaar, deze van de A ploeg van Hotshots Destelbergen : 38.2 jaar …

De eerste helft waren beide ploegen eigenlijk mekaar waard al kon Falco C aan de rust toch al een bonus van 7 punten verzamelen : 44-37. Onze C ploeg haalde vooral in de derde kwarter zwaar uit, won deze periode met 28-15 en zorgde ervoor dat deze derby na dertig minuten met een twintigpuntenvoorsprong gespeeld was : 72-52. Ook de laatste periode was voor onze C ploeg die mag terugblikken op een uitstekende  ploegprestatie. Dit leek ons de beste thuisprestatie van het seizoen en dit wordt geïllustreerd door de mooie scoutingcijfers. Met deze overwinning sluit Falco C dit mooie seizoen af op een gedeelde vijfde plaats in de Play-ups. In het reguliere deel van de competitie werd de doelstelling , de Play-Ups (eerste vier) schitterend gehaald en in deze Play-Ups wordt nu een eervolle vijfde plaats veroverd. We kunnen dus spreken dat de mannen van coach Lander Hellebosch een zeer degelijk seizoen achter de rug hebben, zeker als we rekening houden met een gemiddelde leeftijd van onze spelers die meestal “een straat” lager lag dan deze van de tegenstrevers. Een dikke proficiat aan coach en spelers is hier dus zeker op zijn plaats !

Kwarterstanden :23-21.-    21-16(44-37).-    28-15(72-52),-    20-16(92-68).-

Scouting : 2pt: 28/43(65%).-   3pt: 9/26(34%).-    tot: 37/69(53%),-    FT: 8/13(61%).-    TO: 15

Falcopunten : Michiel Van Hoecke 7.- Stan Noels 12.- Jo De Brabanter 5.- Vince Lagae 10.- Vince T’Joncke 14.- Lino Marechal 7.- Aaron De Winne 6.- Lucas Antheunis 9.- Stijn Teughels 14.- Rune Achtergael 8.-

OOK FALCO D SLUIT SEIZOEN AF MET MOOIE ZEGE TEGEN DE B PLOEG VAN LAARNE : 66-62

Deze laatste competitiewedstrijd leverde vooral nog een spannende vertoning af. In de eerste helft was er nauwelijks afstand tussen beide ploegen : 26-29 en na de derde periode hadden de bezoekers met een 45-52 tussenstand de beste papieren om deze wedstrijd te winnen . Maar onze D ploeg wou absoluut dit sluitstuk van de competitie nog winnen. Via heel veel inzet kwam Falco D in deze laatste kwarter via een 7-0 eerst op gelijke hoogte in de 3” minuut (52-52) en van dan af werd het heel spannend met tusssenstanden als : 59-59(8’),- 62-61(9’).- en uiteindelijk 66-62 bij het eindsignaal ! Deze twaalfde overwinning op 22 wedstrijden levert een mooie gedeelde zesde plaats op in de Play-Ups van 3e Provinciale. Nadat bij aanvang de doelstelling : de Play-Ups halen via een plaats in de eerste vier van de reguliere competitie werd nu dit mooi eindresultaat bereikt. Coach Martijn Dewulf én alle spelers verdienen een dikke pluim voor dit seizoen ! Er werd vrijdagavond ook afscheid genomen van Lieven Van den Eeckhout die na 23 jaar Falco op “basketpensioen” gaat. Dank U Lieven voor die vele jaren trouwe Falcodienst !

Kwarterstanden : 9-14.-    17-15(26-29).-    19-23(45-52).-    21-10(66-62).-

Falcopunten : Idris Bah 9.- Thomas Tytgaat 10.- Nando Saccasyn .- Dries Valentyn 4.- Raf De Vos 2.- Tim Van den Berghe 19.- Casper De Boos 1.- Gaëtan Messiaen 4.- Rico De Boever 11.- Lieven Van den Eeckhout 2.- Benjamin Sharpe 4.-

THE FALCONS SLUITEN DE KBOV COMPETITIE ONGESLAGEN AF MET WINST TEGEN BEAUTOX (83-59)

(met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand Falconsverslag)

Hoewel de uitslag het tegendeel zou laten vermoeden hebben de The Falcons in de laatste competitiewedstrijd van 2022-2023 toch een zware brok gehad aan tegenstrever Beautox. Meer zelfs; gedurende de ganse 1e helft wad de thuisploeg op achtervolgen aangewezen.

Na de initiële 0-4 slaagden de bezoekers er in tot 5-12 uit te lopen. De thuisploeg reageerde echter gevat en kon na 10 minuten de schade beperken tot 16-18. In de 2e periode bleef het aanvankelijk gelijkopgaand (20-20)  maar met 3 driepunters op rij kon Beautox uitlopen tot 20-29. The Falcons reageerden gepast zodat bij 31-31 alles opnieuw in evenwicht was. De rust werd bereikt bij een 36-37 stand.

In de 3e periode bleven beide teams gelijkwaardig aan elkaar. Dit resulteerde dan ook in een aantal gelijke standen (44-44 en 48-48). Pas in de laatste minuten van dit kwart kon de thuisploeg een (weliswaar nog klein) kloofje slaan om na 30 minuten een 57-52 stand te laten optekenen.

In het laatste kwart kraakten de bezoekers echter plots. Terwijl The Falcons steeds beter de weg naar de korf vonden bleef de scoremachine van Beautox haperen. Met slechts 7 punten in de laatste 10 minuten groeide de kloof zienderogen om uiteindelijk bij het eindsignaal te zijn opgelopen tot 83-59.

Standen: 16-18   20-19 (36-37)   21-15 (57-52)   26-7 (83-59)

Punten: Gevaert B.: 17; Ongenaet: 20; Gevaert Q.: 4; Petit: 3; Samaey: 18; Foucart: 19; De Groote: 2; Van der Cruyssen L.

Driepunters: 8 (Benoit: 3; Dimitri: 3; Brecht: 1; Bart: 1.)