artikel banner

(update mét Falco D) Falco A stunt tegen de leider! Falco A - Bavi Vilvoorde 86-77 ! Thuiswedstrijden van vandaag Falco B en Falco C uitgesteld - Falco D wint thriller - Verlies voor The Falcons -

Gisteravond kwam leider Vilvoorde op bezoek in het Sint Janscollege om er onze fanionploeg te bekampen. Beide ploegen maakten er een schitterende wedstrijd van die uiteindelijk verdiend door onze A ploeg met 86-77 werd gewonnen. Falco A speelde waarschijnlijk zijn beste competitiewedstrijd van het seizoen en trakteerde onze trouwe supporters met een opvallende prestatie ! De thuiswedstrijden van vandaag van Falco B en Falco C werden om diverse redenen uitgesteld. Verlies voor The Falcons.

Als teken van solidariteit met Oekraïne werd ook op Falco vóór aanvang wedstrijd één minuut staand applaus voorzien

Falco A nam de beste start (6-2) en stond na een aantrekkelijke en produktieve eerste kwarter aan de leiding met 25-18. In de tweede periode konden de bezoekers deze achterstand wegwerken en met een minieme voorsprong de rust ingaan : 40-41. In de derde kwarter zagen we een ontketend Falco aan het werk : tussen de 3e en 7e minuut plaatste onze fanionploeg een 15-0 (van 42-48 naar 57-48) en van deze uppercut zou de leidersploeg zich eigenlijk niet meer herstellen. In diezelfde derde periode werd ook de maximale Falcovoorsprong genoteerd : 66-54. We zagen in deze wedstrijd in onze ploeg een grote winsthonger met dito inzet en totaalbasket. Er werd keihard gewerkt in verdediging en de afwerking was op cruciale momenten beslissend. In de laatste kwarter kwam Vilvoorde nog een paar keer dichterbij (75-70, 79-74 en 81-77 op 1'35 van het wedstrijdeinde) maar via een verlossende driepunter van Thomas Foucart ging het uiteindelijk nog naar dik verdiende 86-77 eindcijfers. Zeer sterke wedstrijd van ons fanionteam welke gisteravond waarschijnlijk haar beste competitieprestatie neerzette. Opvallend : Falco lukte 16/19 vrijworpen (87%!) en scoorde 52 % tweepunters.  Met respectievelijk 25, 22 en 16 punten mochten Robbe Van den Bossche, Thiomas Foucart en Matthew Depondt zich tot de topscorers rekenen. Met deze stuntzege heeft ons fanionteam de "pandoering" van vorige week op de andere leidersploeg Antwerp Giants alvast meer dan goedgemaakt en met een 9/15 staat het nu opnieuw op een mooie vijfde plaats in de algemene rangschikking. Volgend weekend staat een verplaatsing naar Belgrade op het programma. Sowieso een moeilijke verplaatsing. Deze ploeg staat met eveneens 9 nederlagen virtueel op gelijke hoogte van Falco A. Thuis leden we een kleine nederlaag (64-69)... kunnen we op 13/3 revanche nemen ??

kwarterstanden : 25-18.-    15-23(40-41),-    26-16(66-57),-    20-20(86-77),-

scouting : 2pt: 26/50(52%),-  3pt: 6/17(35%),-   tot: 32/67(47%),-   FT: 16/19(84%),-    TO: 19

AST: 12.-    RBO : 12.-    RBD: 31.-    RBT: 43.-    STL: 7,-

Falcopunten : Thibeau Deloddere,- Dries Lioen 4.- Bart Samaey.- Robbe Van den Bossche 25.- Thomas Foucart 22.- Thibaut Platteeuw 5.- Harm Loontiens 7.- Adhémar Tanghe.- Leander De Maesschalck.- Matthew Depondt 16.- Lucas Cleymaet.- Arne Vanlaer 7.-

De thuiswedstrijden van vandaag van Falco B en Falco C werden om diverse redenen uitgesteld....

Falco D wint thriller op Oudenaarde B : 52-53 !

Falco D heeft met deze uitslag een revanche beet tegen Oudenaarde B want de thuiswedstrijd werd nipt verloren met 74-77...Winnen met het kleinste verschil wordt intussen de specialiteit van onze D ploeg want dit lukte dit seizoen ook al op Zottegem (84-85) en op Lede A (65-66).....

Op Oudenaarde B ( Falco D was maar met 8 spelers aanwezig...) werd het een ware thriller want het verschil tussen beide teams was nooit groter dan vier punten. Na de eerste kwarter (12-12) werd de tweede periode afgerond met 15-12 met een ruststand van 27-24 tot gevolg. In de derde kwarter kwam onze D ploeg beter aan bod (7-14) maar het verschil bleef ook na dertig minuten klein (34-38). De thriller werd ook in de laatste periode verder gezet : 5' : 42-44,-   9' : 52-50  en in de ultieme speeltijd lukte Gaëtan Messiaen de beslissende driepunter : 52-53 ! Met een 9/17 staat promovendus Falco D nu op een mooie 7e plaats in de algemene rangschikking. Op 19/3 krijgen we met Gentson C - Falco D een derby voorgeschoteld. Gentson staat met een 4/18 op de 12e plaats in de ranking : dit biedt perspectieven voor onze D ploeg !

kwarterstanden : 12-12.-    15-12(27-24),-    7-14(34-38),-    18-15(52-53),-

Falcopunten : Dries Valentyn 4.- Mathis Van Parys 14.- Nando Saccasyn,- Benjamin Sharpe 10.- Joseph Jarju ,- Gaëtan Messiaen 19.- Rico De Boever 4.- Lowie Vernaillen 2.-

The Falcons verliezen laatste wedstrijd in de eerste ronde

(Met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand verslag)

The Falcons hebben de 1e ronde van het KBOV-kampioenschap met een duidelijke105-92 nederlaag afgesloten op het veld van Kobbelken. Het ontbreken van Benoit en Dimitri woog blijkbaar zwaarder door dan de afwezigheid van De Reu en Pluym-Dhaenens bij de thuisclub.

De wedstrijd startte direct in overdrive. Driepunters van Robeyst en De Caluwe werden aan onze zijde vlot beantwoord door Bram en Brecht. Met hun gezamenlijke 17 punten in het 1e kwart zorgden ze voor een minieme 26-28 voorsprong na 10 minuten. Deze voorsprong werd in het 2e kwart aangehouden en zelfs lichtjes uitgebouwd zodat bij een ruststand van 46-53 alles er heel rooskleurig uitzag.

In het 3e kwart stokte de bezoekende scoremachine. De thuisclub benutte dit om bij 57-55 voor het eerst (en ook definitief) op voorsprong te komen. De achterstand bleef geruime tijd beperkt tot minder dan 5 punten (30e minuut:71-67). Het laatste kwart zag de thuisploeg met 5 sterke scoorders (34 punten in het 4e kwart) toch geleidelijk aan uitlopen en de kloof tot boven de 10 punten uitdiepen. Uitslag: 105-92.

Deze nederlaag heeft echter geen gevolgen voor het verdere verloop van de competitie want vooraf was er reeds zekerheid voor The Falcons van een plaats in de topreeks van de eindrondes 2021-2022.

Standen:  26-28   20-25 (46-53)   25-14 (71-67)   34-25 (105-92)

Punten: Gevaert Gr.: 9; Van Hulle: 31; Van der Cruyssen L.: 9; Gevaert Q.: 4; Petit: 16; Malfait: 12; De Groote: 11.

Driepunters: 4  (Brecht: 2; Gregory: 1; Lennert: 1).