artikel banner

FALCO A START COMPETITIE MET EEN STUNTZEGE OP VERPLAATSING BIJ TITELKANDIDAAT : 76-83 ! FALCO D WINT VRIJ VLOT OEFENWEDSTRIJD TEGEN EREMBODEGEM A : 87-65. THE FALCONS WINNEN EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD OP FIREBALLS OUDENAARDE : 50-78

Beter kan je een nieuwe competitie niet starten. Falco A won gisteren oververdiend de openingswedstrijd van de competitie op het terrein van titelkandidaat Vilvoorde A met duidelijke 76-83 cijfers.. Een stunt die kan tellen !

De eerste kwarter was zeer gelijkopgaand wat zich resulteerde in een 27-26 kwarteruitslag. Falco nam een goede start in de tweede periode en kon halfweg uitlopen tot 29-34 en zelfs 29-38 aan de 8e minuut. Via een droge 10-0 kantelde dan de wedstrijd en kon aan de rust alles herbeginnen met een 39-38 stand. In de derde kwarter bleven beide ploegen nog steeds in mekaars buurt maar Falco kon toch een drietal puntjes voorsprong nemen op het einde ervan : 59-62. In de beslissende laatste periode nam Falco nu duidelijker de leiding en via 65-66 na drie minuten ging het naar 65-73 en zelfs 69-79 (8e minuut). Deze hoopgevende tussenstand gaf onze fanionploeg niet meer uit handen en kon dan ook dik verdiend deze openingswedstrijd winnen met 76-83 cijfers. Dit is zonder meer een prachtprestatie van een jonge groep die , onder leiding van headcoach Jeffrey Brown, zeer enthousiast deze competitie is begonnen. Er mochten na deze wedstrijd ook twee MVP’s genoteerd worden bij Falco : Robbe Van den Bossche met liefst 35 punten én Jasper Unal die duidelijk zijn stempel drukte op deze wedstrijd. We kijken nu reeds uit naar de wedstrijd van komende zondag 25 september in het Sint Janscollege om 16.00 uur want dan komt in het kader van de 1/16e Finales van de Beker van België eerstenationaler Circus Brussels op bezoek. Deze tegenstander , die onze fanionploeg vorig jaar uit de beker wipte, is uiteraard van een heel andere orde maar onze ploeg is alvast van plan om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken. We hopen en verwachten dan ook een massale belangstelling voor deze match die dus uitzonderlijk op zondag wordt gespeeld in het Sint Janscollege !

Kwarterstanden : 27-26.-    12-12(39-38),-    20-24(59-62),-    17-21(76-83),-

Falcopunten : Dries Lioen 2.- Sam Caron 11.- Lucas Cleymaet 2.- Jasper Unal 8.- Leander De Maesschalck 6.- Matthew Depondt 8.- Thibaut Platteeuw 9.- Thibeau Deloddere.- Robbe Van den Bossche 35.- Arne De Winne 2.- Adhemar Tanghe.-

FALCO D WINT VRIJ VLOT DE OEFENWEDSTRIJD TEGEN EREMBODEGEM A : 87-65

Vrijdagavond speelde onze D ploeg de voorlaatste oefenwedstrijd ter voorbereiding van het komende seizoen tegen de A ploeg van Erembodegem. Deze ploeg is , zoals Falco D, eveneens een derdeprovincialer maar uit de andere reeks. Aanvankelijk was het een gelijkopgaande wedstrijd en beide ploegen beëindigden de eerste kwarter bijna gelijk (19-20). In de tweede kwarter zagen we dan een heel sterk Falco D bezig. Van 19-20 ging het dankzij een 28-6 kwarteruitslag via 29-24 en  36-24 naar een 47-26 ruststand ! Deze ruime voorsprong zorgde er wel voor dat de focus van dan af een stuk minder was en dit werd in de derde periode vooral duidelijk door 13 Falco-balverliezen op amper tien minuten…Erembodegem profiteerde daarvan om van dan af gelijke tred te houden en de tweede helft af te sluiten met een 40-39 uitslag. Dit veranderde uiteraard niets meer aan de grote kloof tussen beide teams en Falco D won dan ook nog vrij afgetekend met 87-65 eindcijfers. Het was hoe dan ook een behoorlijke oefenwedstrijd. Falco D lijkt klaar voor de competitiestart maar speelt komende vrijdag nog een laatste oefenwedstrijd in het Sint Janscollege. Tegenstander is dan Sgolba B, een tweedeprovincialer. Sowieso dus een moeilijkere opdracht . Opworp om 20.30 uur in het Sint Janscollege.

Kwarterstanden : 19-20.-    28-6(47-26),-    19-19(66-45),-    21-20(87-65)

Scouting : 2pt: 27/53(50%),-    3pt=:6/22(27%),-    tot: 33/74(44%),-    FT: 11/22(50%),-    TO: 26…

Falcopunten : Emiel Martens 15.- Thomas Tytgat 19.- Dries Valentyn 3.- Tim Van den Berghe 6.- Casper De Boos 10.- Gaëtan Messiaen 6.- Rico De Boever 7.- Brenden Van Roy 2.- Benjamin Sharpe 12.- Lowie Vernaillen 7.-

(met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand verslag)

The Falcons zijn het nieuwe seizoen 2022-2023 gestart met een klinkende overwinning.

De nieuwkomers in de KBOV-competitie, Fireballs Oudenaarde (het vroegere Haantjes Oudenaarde B), kon slechts een vijftal minuten gelijke houden en bij een 7-6 stand voor de eerste en enige maal in de ganse wedstrijd de leiding nemen. Falcons-debutant Thomas Foucart zorgde voor de eerste 9 punten en stelde

zo het goede voorbeeld aan zijn “nieuwe” ploegmaats. De score evolueerde dan ook naar een 10-16 tussenstand na het eerste kwart.

In het 2e kwart werd de voorsprong beetje bij beetje vergroot en halfweg noteerden we reeds een 23-35 stand.

Na de rust kwam de Falcons-scoremachine pas echt goed op gang en droeg iedereen zijn steentje bij in het uitbouwen van de kloof. Na 30 minuten was de wedstrijd dan ook zo goed als gespeeld (stand: 33-61). De thuisclub hield in het

laatste kwart gelijke tred en dat resulteerde met een 17-17 score in een uiteindelijke 50-78 overwinning voor The Falcons.

Standen: 10-16   13-19 (23-35)   10-26 (33-61)   17-17 (50-78)

Punten: Benoit Gevaert : 10; Dimi Ongenaet: 10; Niels Van der Cruyssen .: 6; Gregory Gevaert : 7; Hannes Malfait : 7; Brecht Petit : -; Bram Van Hulle : 16; Thomas Foucart : 17; Mathieu De Bucke: -; Pieter De Groote: 5.

Driepunters: 7   (Thomas: 3; Dimitri: 2; Niels: 2)