artikel banner

FALCO A VERLIEST IN MONEYTIME OP BELGRADE(75-71) - FALCO B EN C WINNEN OP HOUTEM A EN B !

Kleine nederlaag voor Falco A op Belgrade : 75-71

Onze fanionploeg heeft geen verlengstuk kunnen breien aan de stuntzege van vorige week tegen coleider Vilvoorde… Op Belgrade liet Falco A, na een goede start, de thuisploeg op het einde van de eerste kwarter opnieuw in de wedstrijd komen waardoor zij voldoende vertrouwen konden halen om deze wedstrijd naar hun hand te zetten en hun voorsprong niet meer los te laten. Aan de rust was er met een 40-34 tussenstand nog een en ander mogelijk en dit was ook nog het geval met een tussenstand van 61-56 na dertig minuten. In de laatste kwarter lieten we het vooal schieten in moneytime met een 1/9 afwerking. Dit geschenk nam de thuisploeg graag met dankbaarheid aan om uiteindelijk nog te winnen met 75-71… Hier zat méér in voor Falco A ! Op basis van het aantal verloren wedstrijden blijft Falco A met een 9/16 wel nog op de vijfde plaats staan in de algemene rangschikking. Volgende week vrijdag (20.45 u) komt Nijvel op bezoek in het Sint Janscollege. Deze ploeg staat met een 5/18 op de 11e plaats in de ranking. Dit zou voor Falco A toch kansen moeten bieden om resuluut te gaan voor een 10e seizoenszege. Supporters op post !

Kwarterstanden : 21-21.-     19-13(40-34),-    21-22(61-56),-    14-15(75-71),-

Falcopunten : Dries Lioen 4.- Bart Samaey 8.- Robbe Van den Bossche 14.- Thomas Foucart 12.- Thibaut Platteeuw 8.- Leander De Maesschalck .- Harm Loontiens.- Matthew Depondt 10.- Arne Vanlaer 6.- Thomas Meireman 9.-

FALCO B WINT VERDIEND OP HOUTEM A MET 55-63

In de heenwedstrijd had Falco B thuis gewonnen met een zevental puntjes : 66-59. We waren dan ook benieuwd hoe onze B ploeg het zou doen op verplaatsing bij de mannen van Peter Van Heule. Aarzelende start van beide ploegen in de eerste kwarter (6-10) en in de tweede periode kon Houtem via een 19-11 de rust ingaan met een 25-21 voorsprong. In de tweede helft zagen we een veel beter Falco B aan het werk. De shots vielen een stuk beter binnen wat resulteerde in telkens beslissende kwarteruitslagen : 13-21 en 17-21. Uiteindelijk werd de tweede helft duidelijk gewonnen met 30-42 cijfers en dat was ruim voldoende om deze wedstrijd met 55-63 te winnen. Verdiende zege dus die onze B ploeg , op basis van het aantal verloren wedstrijden, op een mooie gedeelde vierde plaats brengt in de algemene rangschikking. Deze vierde plaats delen we met de A ploeg van Condors St.Niklase. Komende dinsdag wordt de uitgestelde wedstrijd gespeeld tegen Ieper B. Opworp in het Sint Janscollege om 20.30 uur. Ieper staat op de 2e plaats na het ongenaakbare Avanti Brugge. Het verloor nog maar twee wedstrijden. We kijken uit naar deze uitgestelde wedstrijd… kan onze B ploeg ons nog eens verrassen ?? Komend weekend (zaterdag 19 maart) ontvangen we de kwasi zekere kampioenenploeg van dit seizoen : Avanti Brugge. Deze ploeg verloor nog geen enkele wedstrijd en is dus goed op weg op de begeerde titel binnen te halen…

Kwarterstanden : 6-10.-    19-11(25-21),-    13-21(38-42),-    17-21(55-63),-

Falcopunten : Stef Feyers 5.- Jorre De Wilde 3.- Jens Coppens 18.- Arne De Winne 8.- Quinten Praet 5.- Lucas Cleymaet 4.- Quint De Smet,- Rafaël Temmerman 4.- Jari Ghysens 8.- Ashley Marsh 8.-

FALCO C WINT OP HET EINDSIGNAAL TEGEN HOUTEM B MET 69-71 !

Beide ploegen hebben er vooral in de tweede helft een spannende wedstrijd van gemaakt. Na een gelijkopgaande eerste kwarter nam onze jonge C ploeg de tweede kwarter voor haar rekening en kon gaan rusten met een hoopgevende 25-32 tussenstand. In de derde kwarter kwam de thuisploeg halfweg aan de leiding (38-37) maar Falco C kon deze derde periode toch nog afsluiten met een minieme voorsprong : 48-49. In de beslissende kwarter werd het nog een ware thriller want nadat Falco C halfweg deze periode even een kleine voorsprong had (59-63) werd het in de laatste minuut toch nog 69-69. Onze MVP Tristan Boone (2006) zorgde niet alleen voor 26 punten in deze wedstrijd maar ook voor twee gelukte vrijworpen op het eindsignaal ! Na ook de heenwedstrijd tegen deze ploeg met 77-61 te hebben gewonnen zorgden onze youngsters nu ook voor de reeds tiende overwinning op zestien wedstrijden. Dit wordt beloond met een prachtige gedeelde derde plaats in de algemene rangschikking ! Volgende week ontvangen we in het SJC Scheldejeugd Temse B. Deze ploeg staat met een 8/16 op de 9e plaats in de ranking. Een goede gelegenheid voor onze spelers om de derde plaats in de algemene ranschikking steviger te maken !

Kwarterstanden : 15-14.-    10-18(25-22),-    23-17(48-49),-    21-22(69-71),-

Falcopunten : Kris Kalonda Mutwala 6.- Victor Wieme 10.- Cedric Van Heck 2.- Tristan Bpoone 26.- Giorgi Loladze 8.- Aaron De Winne 7.- Gill Van den Broecke 2.- Yarne El Mabrouk 4.- Stijn Teughels 4.- Wout De Saegher 2.-