artikel banner

FALCO B, FALCO C en FALCO D verliezen op voorlaatste speeldag. THE FALCONS “Vicekampioen” !

2e Landelijke : FALCO B VERLIEST OP DEERLIJK : 67-56

Opnieuw heeft Falco B het tegen een middenmoter niet gehaald. Het werd meteen de vierde nederlaag op rij voor onze B ploeg waardoor een eindplaats in de top-vijf nu toch wel moeilijk wordt…

De start was alvast voor de thuisploeg. Het won duidelijk de eerste kwarter (20-10) . Een beter Falco B kon tijdens de tweede periode wat afpingelen zodat we konden gaan rusten met een 34-27 tussenstand.

De tweede helft was weer voor de thuisploeg al bleken de verschillen in die twee periodes vrij klein. De opgelopen schade van de eerste periode kon nooit echt worden opgehaald zodat Deerlijk verdiend deze voorlaatste competitiewedstrijd kon winnen

Falco B krijgt volgende week zaterdag de kans om deze competitie met een positieve noot af te sluiten en misschien toch nog in de top-vijf te geraken. Zaterdag aanstaande om 20.30 u  komt Gembo B op bezoek in het Sint Janscollege. Deze ploeg staat 12e in de ranking. We duimen voor een 16e competitiezege van onze B ploeg !

Kwarterstanden : 20-10.-    14-17(34-27).-    17-14(51---41).-    16-15(67-56)

Falcopunten : Michiel Vanhoecke 5.- Stan Noels 11.- Willem Nachtergaele 17.- Vince T’Joncke 13.- Adhémar Tanghe 2.- Vince Lagae .- Domonic Veres 5.- Alexis Genbrugge 3.-

2e Provinciale : BAASRODE B – FALCO C : 88-56

Een verplaatsing naar een ploeg uit de top-drie is voor Falco C uiteraard geen cadeau…

Dit werd in de eerste helft snel duidelijk want de thuisploeg kon aan de rust al bijna een twintigpuntenvoorsprong voorleggen : 42-25.

Ook in de tweede helft was Baasrode B sterker dan onze jonge C ploeg waardoor nog afgetekende 88-56 eindcijfers op het bord kwamen .

Falco C blijft intussen op de 9e plaats en ontvangt volgende week zaterdag 11 mei om 18.15 uur voor de laatste competitiematch Hansbeke B in het Sint Janscollege. Deze ploeg telt momenteel één zege méér dan Falco C en staat op de zesde plaats in de algemene rangschikking. Kan Falco C nog verrassen en op gelijke hoogte komen ?

Kwarterstanden : 19-11.-    23.14(42-25).-    24-13(66-38).-    22-18(88-56).-

Falcopunten ; Nana Amoako 6.- Vito Van Camp 10.- Jo De Brabanter 3.- Lars Achtergael 5.- Joseph Jarju 5.- Wout Verplancke 4.- Luka Dutoy 10.- Ziyad Kafando 1.- Sandro Loladze 12.-

KBOV-Competitie: THE FALCONS “VICEKAMPIOEN” NA WINST TEGEN DE GHENT DEFENDERS : 72-56

Met dank aan Mac Van Ryssel voor onderstaand Falconsverslag

De wedstrijd tegen Ghent Defenders was de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2023-2024.

De bezoekers namen de beste start en konden initieel uitlopen tot 2-8. De thuisploeg reageerde echter  gepast en kwam bij 12-10 voor het eerst aan de leiding. Nadat Ghent Defenders bij 12-14 voor het laatste   maal de leiding overnam stoomden The Falcons door naar 21-14 bij het einde van het 1e kwart.

Na 24-14 viel de thuisploeg echter wat stil en dat liet de bezoekers toe om opnieuw aan te sluiten (28-27) alvorens met een 30-27 stand de rust werd bereikt.

Na de pauze had de thuisploeg zijn meest productieve periode en daar de bezoekers nu wat meer steriel bleven evolueerde het scorebord via 42-31 en 47-33 naar 53-37 bij het ingaan van de laatste periode. Beide teams scoorden nu ongeveer evenveel. De grootste verschillen werden genoteerd bij 62-43 en 66-45. Ghent Defenders milderde het verschil  dan nog wat zodat het eindsignaal weerklonk bij een 72-56 stand.

De op vraag van bezoekers (Kobbelken) van 25/04 naar 08/05 verschoven wedstrijd wordt finaal toch een 20-0 forfaitoverwinning voor The Falcons. Daarmee eindigt het KBOV-team uiteindelijk op een 2e plaats in de topreeks van KBOV-Basketbal (op 2 punten van kampioenBT GroepDeMeyer en met een voorsprong van 6 punten op de  derde, Beautox).

Op zaterdag 18/05 om 18.00 h betwisten The Falcons de finale van de KBOV-Beker 2023-2024 tegen BT GroepDeMeyer. Dit team leed in de ganse competitie slechts 1 nederlaag  (op de laatste speeldag van de 1e competitieronde, thuis tegen The Falcons). De bekerfinale wordt gespeeld in sporthal De Witte Molen in Sint-Niklaas als onderdeel van het finaleweekend van de Bekers van Oost-Vlaanderen.

Standen:  21-14   9-13 (30-27)   23-10 (53-37)   19-18 (72-56)

Punten: Gevaert B.: 15; Van der Cruyssen N.: 6; Gevaert Q.: 6; GevaertG: 3; Malfait: 18; Foucart: 15; De Bucke: 4;  De Groote: 5; Van der Cruyssen L.

Driepunters: 10 (Benoit: 1; Niels: 2; Hannes: 2; Thomas: 4; Pieter: 1.