artikel banner

(update 16/3) FALCO B VERLIEST TOPWEDSTRIJD TEGEN IEPER B : 65-71 - SPEELDAGEN FALCO A - NIJVEL OMGEWISSELD ... -

Gisteravond stond in 2e Landelijke de topper Falco B - Ieper B op het programma. Het werd een kleine nederlaag voor onze B ploeg na een spannende en aantrekkelijke wedstrijd.Falco B nam een goede start en in een gelijkopgaande eerste kwarter bleef het veelal aan de leiding om af te ronden met een 21-19 kwarterstand. Ook in de tweede periode bleef Falco de betere ploeg en kon zelfs negen punten uitlopen : 40-31 (9'). Ieper kon deze achterstand in de laatste minuut van de eerste helft wel nog halveren. Rust : 42-37.  Een uitstekende Falco B-start in de derde periode zorgde voor een onverwachte 54-39 tussenstand na zeven minuten. Een zege tegen één van de topploegen in de reeks leek in de maak. Jammer genoeg liep het dan  helemaal fout want Falco B liet de bezoekers via een 0-15 opnieuw volledig in de wedstrijd komen : 54-54 (32') Van dan af bleef het  een hele tijd spannend : halfweg laatste periode : 60-59,- In moneytime bewees Ieper waarom zij op de tweede plaats staan in deze reeks : via een keiharde verdediging ( regelmatig op het "randje" ) kwam Falco B nog amper aan scoren toe en een 5-12 ( met onder meer het missen van zes vrijworpen..) besliste deze wedstrijd. Verdienstelijke wedstrijd van ons B team tegen een sterk Ieper welke vooral in de tweede helft (23-34) haar draai vond. Door deze uitslag blijft Falco B met een 11/19 wel op een mooie gedeelde vijfde plaats in de algemene rangschikking (op basis van het aantal verloren wedstrijden). samen met Waregem B en Okapi. Aalstar B. Komende zaterdag wordt andere koek want dan komt de ongeslagen leider en titelkandidaat nummer één, Avanti Brugge op bezoek in het Sint Janscollege. (opworp 20.30 u). Opnieuw een topwedstrijd dus met eerder kleine winstkansen maar waarin ons B-team wel zal willen bewijzen dat ze verdiend op een subtopplaats staan.

kwarterstanden : 21-19.-    21-18(42-37),-    12-12(54-49),-    11-22(65-71),-

Scouting : 2pt: 19/40(47%),-  3pt: 5/13(38%),-    tot: 24/53(45%),-    FT: 11/21(52 %),-   TO: 12

Falcopunten : Stef Feyers 6.- Jorre De Wilde 5.- Jens Coppens 19.- Tristan Boone 2.- Arne De Winne 13.- Quinten Praaet 5.- Lucas Cleymaet 2.- Quint De Smet .- Rafaël Temmerman 7.- Jari Ghysens.- Ashley Marsh 6.-

SPEELDAGEN FALCO A - NIJVEL OMGEWISSELD...

Om diverse redenen werden de speeldagen tussen Falco A en Nijvel omgewisseld. Dit houdt in dat de geplande thuiswedstrijd van vrijdag aanstaande wordt uitgesteld. Falco A reist nu aanstaande zaterdag 19 maart naar Nijvel, de terugwedstrijd volgt op Paaszaterdag 16 april in het Sint Janscollege...