artikel banner

FALCO C LAAT STEEK VALLEN IN THRILLER TEGEN LEDE A : 69-73

In de strijd voor een podiumplaats in 2e Provinciale heeft Falco C gisteravond een steek laten vallen. Na een behoorlijke eerste helft (36-33) verloor onze jonge C ploeg de pedalen in de tweede helft. Het kwam daarin nog moeilijk tot scoren  wat de bezoekers toeliet in extremis nog met de overwinning te gaan lopen. We lieten vooral onder de ring én vanop afstand veel te veel liggen en deze keer volstond de inzet en overgave niet om een 10e zege op rij te claimen…De ervaringrijke bezoekers( gemiddelde leeftijd 31 j t.o.v. 20 jaar voor Falco C…)  wonnen dan ook verdiend deze thriller

Het werd een boeiende en spannende wedstrijd tegen een ploeg die tot dan één wedstrijd minder had gewonnen dan Falco C. De eerste helft verliep gelijkopgaand en aan de rust was er amper verschil : 36-33. In de derde kwarter kon onze C ploeg halfweg uitlopen tot 42-37 maar toen keerde de wedstrijd : één minuut later stonden de bordjes gelijk (42-42) en op het einde van deze derde periode hadden we geen stap vooruitgezet : 51-48. In de beslissende periode ging het van kwaad naar erger en aan minuut 5 kwamen de bezoekers voor de eerste maal aan de leiding : 58-59. Tot 62-61 ( 7’) bleef het zeer spannend maar dan leed Falco C drie opeenvolgende balverliezen en drie gemiste shots én een vrijwillige fout  brachten de score op 59” van het einde op 62-69 . Ook in die laatste minuut lieten we nog vier scorekansen liggen zodat Lede uiteindelijk verdiend deze wedstrijd met 69-73 kon winnen… Met een in de tweede helft veel te laag afwerkingspercentage van 28 % (tegenover 40% in de eerste helft) werd het de bezoekers wl gemakkelijk gemaakt om hier te winnen…Toch een pluim voor Stijn Teughels die met zijn 21 punten topscorer werd van onze C ploeg. Door deze nederlaag wordt het nog spannend voor de 3e podiumplaats maar Falco C heeft nog drie wedstrijden voor de boeg en het zijn allemaal thuiswedstrijden die op papier geen problemen mogen opleveren. Komende zaterdag 30 april krijgen we om 18.15 uur al de eerstvolgende thuiswedstrijd tegen Tigers Evergem A, de rode lantaarn uit de reeks. Op 7 mei volgt dan Falco C – Condors St Niklase B (9e in de ranking) en op 14 mei wordt het seizoen afgesloten met de wedstrijd Falco C – Eksaarde (12e in de rangschikking).

Kwarterstanden : 18-15.-    18-18(36-33),-    15-15(57-48),-    18-25(69-73),-

Scouting : 2pt : 18/49(36 %),-    3pt: 7/24(29%),-    totaal :25/73(34%),-       FT: 12/18(66%),-    TO: 17

Falcopunten : Kris Kalonda Mutwala 9.- Victor Wieme 7.- Cedric Van Heck 3.- Jo De Brabanter 2.- Natan De Coninck.- Giorgi Loladze 10.- Aaron De Winne 3.- Gill Van den Brtoecke 5.- Yarne El Mabrouck 7.- Chaïm Vandendriessche .- Stijn Teughels 21.- Wout De Saegher 2.-