artikel banner

FALCO C STOOT DOOR NAAR 16/E FINALES BEKER OOST VLAANDEREN - VERLIES VOOR FALCO D - THE FALCONS WINNEN TOPPER IN DE KBOV COMPETITIE

FALCO C STOOT DOOR NAAR DE 16E FINALES BEKER VAN OOST-VLAANDEREN NA RUIME WINST TEGEN DERDEPROVINCIALER BAZEL A

Tegen Bazel A (op de 2e plaats in 3e Provinciale) nam Falco C een denderende start en kon na twee sterke eerste kwarters gaan rusten met een veelzeggende 51-25 stand. In de tweede helft daalde de focus duidelijk en kon Bazel niet alleen gelijke tred houden maar deze tweede helft ook met 39-42 winnen. Dit wijzigde uiteraard niets aan de winstkansen van onze C ploeg die uiteindelijk wonnen met duidelijke 90-67 cijfers. Alle Falcospelers scoorden in deze wedstrijd met als koplopers Quint De Smet (24 punten) en Stijn Teughels (17 punten) . Met deze zege stoot Falco C door naar de 16e Finales van de Beker van Oost-Vlaanderen. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het weekend van 2 december . Het wordt een verplaatsing naar de winnaar van de wedstrijd Laarne B – Denderleeuw C . Laarne B speelt in 3e provinciale en staat er momenteel met een 3 op 4 op de tweede plaats. Denderleeuw C speelt in 4e provinciale en staat met een 3 op 4 op de 4e plaats. Op eerste zicht biedt dit voor onze jonge C ploeg mogelijkheden om door te stoten naar de 8e Finales…

Volgend weekend speelt Falco C in de competitie opnieuw thuis. Dit keer is het tegen de ongeslagen leider in groep 1 van 2e Provinciale : Hamme A. Opworp in het Sint Janscollege om 18.15 uur. Kan onze C ploeg stunten ?

Kwarterstanden : 28-17.-    23-8 (51-25),-    22-20(73-45),-    17-22(60-67),-

Scouting : 2pt : 30/56(53%),-        3pt: 6/20(30%),-    tot: 36/76(47%),-    FT: 11/24(45%),-    TO: 14

Falcopunten : Kris Kalonda Mutwala 4.- Martin Boone 8.- Willem Nachtergaele 10.- Kjartan Despière 5.-

Jo De Brabanter 5.- Aaron De Winne 4.- Natan De Coninck 8.- Quint De Smet 24.- Stijn Teughels 17.- Rune Achtergael 4.-

VERDIENSTELIJK FALCO D MOET IN DE 16E FINALES BEKER VAN OOST-VLAANDEREN NIPT DE DUIMEN LEGGEN TEGEN TWEEDEPROVINCIALER HOTSHOTS DESTELBERGEN

Tegen tweedeprovincialer Hotshots Destelbergen leverde onze D ploeg (3e provinciale) een verdienstelijke wedstrijd. Het bleef heel de wedstrijd vrij spannend en Falco D had aan de rust een voorsprong van 23-26. In de tweede helft nam Destelbergen halfweg de derde kwarter de leiding overr (34-33) en ook na dertig minuten was er met een 41-39 stand nog niets beslist. Deze situatie bleef ongewijzigd tot halfweg de laatste periode (49-47) maar vanaf dan nam de thuisploeg toch wat meer voorsprong : 7’: 54-47. In de laatste minuut kwam Falco D nog terug tot 60-55 maar kwam uiteindelijk tekort om de zege binnen te halen : 62-55.

Volgend weekend speelt Falco D in de competitie op vrijdagavond 4 november in het Sint Janscollege  tegen Lede B om 20.30 uur. Beide ploegen staan  met een 2/4 in de subtop van groep 1 in 2e Provinciale. Het belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Met het oog op een eindplaats in de eerste vier zou een Falco-D zege zeker welkom zijn !

Kwarterstanden : 16-14.-    7-12(23-26),-    19-13(42-39),-    20-16(62-55),-

Falcopunten : Emiel Martens 7.- Thomas Tytgat 5.- Nando Saccasyn 5.- Dries Valentyn 2.- Raf De Vos 11.- Tim Van den Berghe .- Gaëtan Messiaen 2.- Rico De Boever 4.- Brenden Van Roy 1.- Benjamin Sharpe 5.- Lowie Vernaillen 13.-

THE FALCONS  VIRTUEEL ALLEEN LEIDER IN REEKS A NA WINST IN SPECTACULAIRE TOPWEDSTRIJD TEGEN GROEP DE MEYER

Zoals verwacht werd deze wedstrijd tussen de ongeslagen ploegen van de A reeks een spannende en spectaculaire wedstrijd. Beide ploegen maakten er een doelpuntenfestival van en aan de rust stond er een onwaarschijnlijke 55-54 stand op het scorebord. In de derde periode namen The Falcons wat voorsprong : 64-56 aan de 4e minuut maar moesten van dan af jammer genoeg de diensten missen wegens voetkwetsuur van Benoit Gevaert . Toch kon de derde kwarter worden afgesloten met een 79-70 tussenstand. In de laatste periode kwamen de bezoekers aan de 9e minuut nog even terug tot 93-88 maar een 5-5 zorgde dan voor een opvallende eindstand : 98-93

Kwarterstanden : 29-31.-    26-23(55-54),-    24-16(79-70),-    19-23(98-93)

Scouting : 2pt: 19/38(50%),-    3pt: 7/37(18%),-    tot : 26/75(34%),-    ft: 32/41(è!%),-   to: 10

Falcopunten : Hannes Malfait 4.- Bram Van Hulle 25.- Thomas Foucart 26.- Benoit Gevaert 20.- Dimitri Ongenaet 9.- Niels Van der Cruyssen 6.- Peter De Groote 8.-