artikel banner

FALCO B WINT OVERTUIGEND IN KOKSIJDE - FALCO C WINT OP SUBTOPPER EVERGEM - FALCO D VERLIEST 1E WEDSTRIJD VAN 2022 - WEDSTRIJD FALCO A UITGESTELD... -

Falco B wint overtuigend in Koksijde : 55-81

Coach Alain De Clippel mag tevreden terugblikken op de eerste wedstrijd van 2022 want zijn spelers wonnen afgetekend in Koksijde en stijgen hierdoor naar een gedeelde 3e plaats, in de algemene rangschikking van 1e Landelijke.

Falco B nam een verschroeiende start (0-10) en kon daarvan de helft overhouden op het einde van de eerste kwarter (15-20). Ook in de tweede periode bleef Falco B  rustig de baas en kon gaan rusten met een dan al duidelijke voorsprong : 25-39. De tweede helft leverde omzeggens hetzelfde spelbeeld : Koksijde kon in de derde kwarter ietwat beter xeerwerk bieden maar in de laatste periode kon Falco B na zes minuten een twintigpunten voorsprong laten noteren (52-72). In de laatste wedstrijdminuten liep Falco B nog verder uit en won dan ook afgetekend en verdiend deze eerste wedstrijd van 2022 met duidelijke 55-81 eindcijfers.

Deze zege brengt onze B ploeg met een 7/10 op een heel mooie gedeelde derde plaats in de ranking na het nog ongeslagen duo Ieper B en Avanti Brugge A. Volgend weekend volgt er in het Sint Janscollege een thuiswedsrijd tegen Erpe Mere A (15/1 om 20.30 u). Deze ploeg staat op de 11e plaats met een 2/9. Op papier dus een haalbare kaart voor onze B ploeg !

Kwarterstanden : 15-50.-     10-19(25-39),-    20-25(45-64),-    10-17(55-81),-

Falcopunten : Stef Feyers 11,- Thibaut Platteeuw 13,- Jens Coppens 11,- Arne De Winne,- Quinten Praet 11,- Quint De Smet ,- Rafaël Temmerman 4,- Jari Ghysens 14,- Ashley Marsh 7,- Matthew Depondt 10.-

Falco C wint op subtopper Tigers Evergem en stijgt naar de 5e plaats in de ranking

Onze C ploeg nam in Evergem een slechte wedstrijdstart : 20-5.maar kon nog een en ander rechtzetten tegen het einde van deze eerste kwarter : 20-11. In de tweede periode liep het stukkenb beter en onder meer een goede defence zorgde ervoor dat halfweg alles met een 26-26 ruststand kon herbeginnen. In de derde kwarter kwam Falco na vier minuten voor het eerst aan de leiding (33-34) en zou dit niet meer afstaan, integendeel want van dan af liep onze C ploeg steeds verder weg van de Tigers Evergem : na dertig minuten 47-57, na 35’ 51-65 en op het einde 53-74. Belangrijke zege dus voor onze jonge C ploeg want hierdoor komt Falco C met een 6/10 op de vijfde plaats in de algemene rangschikking ! Deze mooie plaats kan volgend weekend nog versterkt worden want de thuiswedstrijd (15/1 om 18.15 u) tegen Eksaarde A biedt zeker mogelijkheden !

Kwarterstanden : 20-11.-    6-15(26-26),-    21-28(47—54),-    10-20(57-74),-

Falcopunten : Kris Kalunda Mutwala 6.- Thibaut Deloddere 12,- Cedric Van Heck 9,- Chaïm Vandendriessche 5,- Modest Diependaele 2,- Giorgi Loladza 17,- Aaron De Winne 10,- Yarne El Mabrouk 4,- Stijn Teughels 10, Wout De Saegher,-

Falco D verliest eerste wedstrijd van 2022.

Gisteravond kwam Feniks B op bezoek in het Sint Janscollege voor een competitiewedstrijd zonder publiek in 3e Provinciale. Feniks Gent staat op de derde plaats in de algemene rangschikking. Het zou dus geen gemakkelijke opdracht worden voor onze D ploeg… In de tweede minuut van de wedstrijd komt Falco D  voor de enige keer in de wedstrijd aan de leiding : 2-0… en houdt tot minuut zeven redelijk stand : 5-8. Dan plaatsen de bezoekers een droge 0-10 en winnen afgetekend de eerste kwarter met 5-18. De tweede periode verloopt gelijkopgaand maar de dreun van de eerste kwarter zorgt voor een 17-32 ruststand. Ook in de derde periode zijn de bezoekers duidelijk baas en kunnen nog verder uitlopen : 35-59 en wedstrijd lijkt met deze tussenstand na dertig minuten gespeeld. Ook de laatste periode wordt nipt gewonnen door de bezoekers (16-18) en zij winnen dan ook oververdiend deze eerste wedstrijd van het nieuwe jaar met 51-77. Promovendus Falco D staat intussen met een 4/10 op een gedeelde 8e plaats en speelt op 15/1 op verplaatsing naar Lede B. Ook die ploeg doet het zeer goed in deze competitie want het staat op de tweede plaats na het nog steeds ongeslagen Hotshots Destelbergen B.

Kwarterstanden : 5-18,-    12-14(17-32),-    18-27(35-59),-    16-18(51-77)

Falcopunten : Thomas Tytgat 12,- Idris Bah 5,- Dries Valentyn 4,- Pierre Maurice Scharpé 4,- Tim Van den Berghe 4,- Nando Saccasyn,- Gaëetan Messiaen 7,- Rico De Boever 4,- Raf De Vos 3,- Benjamin Sharpe 8,-

Wedstrijd Woluwé - Falco A, uitgesteld

Wegens teveel coronabesmettingen werd de wedstrijd van vorige vrijdag Woluwé-Falco A ultiem nog uitgesteld. Deze wedstrijd zal op een later moment worden gespeeld. Veel kans dat dit een midweekwedstrijd wordt...