artikel banner

KLEIN VERLIES VOOR FALCO A - BAASRODE TE STERK VOOR FALCO B - WINST VOOR FALCO C - KLEINE NEDERLAAG VOOR FALCO D - RUIME ZEGE VOOR THE FALCONS -

Met een 2/5  bij onze senioresploegen werd het niet zo een vruchtbaar weekend. Toch heerste er ook tevredenheid bij twee nederlagen: het kleine verlies van Falco A tegen Oostkamp na een prachtige wedstrijd en van Falco D op “kampioen”  Hotshots Destelbergen.

FALCO A VERLIEST NIPT SPEKTAKELRIJKE WEDSTRIJD TEGEN OOSTKAMP : 86-89

Het werd vrijdagavond in het Sint Janscollege een zeer aantrekkelijke wedstrijd tussen ons fanionteam en Oostkamp. Heel de wedstrijd bleven beide ploegen in mekaars buurt (grootste verschillen waren 41-35, 68-76 en 73-79) en de beslissing viel pas in de ultieme minuut. Van bij de start was het duidelijk dat dit een wedstrijd op hoog niveau zou worden. Na een 43-41 ruststand was het verschil na de derde kwarter nog steeds miniem : 64-66. De laatste kwarter wonnen de bezoekers met één puntje en dit was voldoende om de zege binnen te halen. : 86-89. Opvallend : bij de bezoekers was Cedric Berquin met een 7/9 driepunters de MVP van de wedstrijd.  Spijtig verlies van onze A ploeg maar toch tevredenheid over de collectief gave prestatie. Deze vierde nederlaag op rij maakt het nu wel moeilijker om een plaats in de topvijf na te streven maar het kan natuurlijk nog. Er resten nog zeven wedstrijden en aanstaande woensdag 30 maart krijgen we een uitgestelde wedstrijd op het programma met de komst van Sijsele. Deze ploeg doet het met een 12/19 uitstekend en staat momenteel op de vierde plaats. Falco moet het intussen stellen met een 8e plaats met een 9/19. Komende woensdag opnieuw een topwedstrijd dus in het SJC … supporters we rekenen op U !

Kwarterstanden : 25-20  -  18-21(43-41),-    21-25(64-66),-    22-23(86-89),-

Scouting : 2pt: 21/44(47 %),-    3pt: 11/24(45 %),-    tot: 32/68(47 %),-    FT: 11/17(64 %),-

OR: 12.-    DR: 25,-    TOTR: 37 ,-    AS: 21    TO: 14    ST: 7

Falcopunten : Dries Lioen 1.- Bart Samaey 14.- Robbe Van den Bossche 18.- Thomas Foucart 20.- Thibaut Platteeuw 7.- Harm Loontiens 4.- Thomas Meireman 8.- Matthew Depondt 14.- Elouna Eyenga Jarne .- Arne Vanlaer .-

FALCO B HEEFT EEN AFWERKINGSPROBLEEM EN VERLIEST TEGEN EEN STERKER BAASSRODE : 55-68

Na een behoorlijke start (14-4 en 14-6 na 10’) was het voor onze B ploeg in de rest van deze wedstrijd een stuk minder. Dit was vooral het geval in de eerste zes minuten van de tweede kwarter tijdens dewelke we van 16-6 naar 16-15 gingen via zes opeenvolgende gemiste shots en zes balverliezen. Aan de 8e minuut van deze , achteraf bekeken, beslissende periode kwam Baasrode aan de leiding 18-19 om die niet meer af te staan. In de derde periode kregen we aanvankelijk een jo-jo beweging met eerst een 8-0 van Falco B onmiddellijk gevolgd door een 0-13 van de bezoekers. Gevolg : halfweg een 14-punten achterstand voor onze B ploeg : 29-43… We waren blijkbaar niet bestand tegen de keiharde (soms over het randje maar niet bestraft door de refs..) verdediging van Baasrode waardoor de afwerking te wensen overliet. In de laatste kwarter kwam Falco B nog even terug tot op zes punten (3’: 45-51) maar opnieuw vijf opeenvolgende missers deden de boeken toe.. Met een afwerkingspercentage van 34% tweepunters (17/50) en 27% driepunters(5/18) komen we aan 32% in totaal (22/68) en dan wordt het uiteraard moeilijk om méér dan 55 punten te scoren..Eer was geen gebrek aan inzet, integendeel, maar in basketbal gaat het nu eenmaal om punten scoren… Baasrode was alvast méér efficiënt en ex-Falco speler Seppe Vernaeve werd met 19 punten topscorer van de wedstrijd. Door deze tiende nederlaag komt Falco B nu, op basis van het aantal verloren wedstrijden, op de 8e plaats met een 11/21. Een plaats in de topvijf kan nog steeds want veel ploegen staan in de linkerkolom op een zakdoek.  Volgende week volgt een verplaatsing naar Condors St Niklaas. Deze ploeg staat met een 10/18 op de 7e plaats. Er resten Falco B nog amper vijf wedstrijden te spelen waaronder twee confontaties met Condors St Niklaas en een verplaatsing naar kampioen Avanti Brugge…

Kwarterstanden : 14-8,-    7-24(21-30),-    17-21(38-51),-    17-17(55-68)

Falcopunten : Thibeau Deloddere 8.- Jorre De Wilde 5.- Jens Coppens 10.- Thomas Meireman 2.- Arne De Winne 5.- Quintnen Praet 4.- Lucas Cleymaet 4.- Rafaël Temmerman 2.- Stijn Teughels .- Ashley Marsh 1.-

FALCO C ZET EEN EN ANDER RECHT IN LAATSTE KWARTER EN WINT VERDIEND TEGEN HAMME MET 67-60

Op basis van het algemeen klassement kon men ervan uitgaan dat dit een vlotte zege zou worden voor onze jonge C ploeg maar dit draaide toch even anders uit. Een uitstekende start zorgde voor een duidelijke 26-17 stand na tien minuten maar dan volgden er twee heel wat mindere periodes. Gevolg : Hamme stond na dertig minuten met 46-49 verrassend aan de leiding. In de beslissende laatste kwarter kwam Falco C onder stoom en een 17-1 zorgde iets over halfweg voor een ommekeer : 63-50. Dit was voldoende om uiteindelijk verdiend te winnen met 67-60. Deze twaalfde zege brengt Falco C onverhoopt op een prachtige derde plaats in de algemene rangschikking. In deze reeks staan nog acht wedstrijden op het programma waaronder volgende week een verplaatsing voor Falco C naar Condors St Niklase. Deze ploeg staat op de 8e plaats met een 8/19. Geen gemakkelijke opdracht maar een goed draaiend Falco C moet dit aankunnen !

Kwartertanden : 26-17,-    9-13(35-30),-    11-19(46-49),-    21-11(67-60)

Falcopunten : Kris Kalonda Mutwala 9.- Victor Wieme 2.- Cedric Van Heck 4.- Chaïm Vandendriessche 6.- Aaron De Winne 12.- Gill Van den Broecke 7.- Yarne El Mabrouk 3.- Natan De Coninck 8.- Stijn Teughels 9.- Wout De Saegher 7.-

FALCO D VERLIEST NA ZEER VERDIENSTELIJKE WEDSTRIJD OP “TOEKOMSTIG KAMPIOEN” HOTSHOTS DESTELBERGEN MET 66-61

Er stond voor onze D ploeg een zware verplaatsing op het programma want Hotshots Destelbergen staat met drie verliesmatchen minder afgetekend aan de leiding in 3e Provinciale. Falco D speelde echter een beresterke wedstrijd en bleef kwasi heel de wedstrijd in de buurt van de thuisploeg. Aan de rust was het verschil amper zes puntjes (33-27) en dit wijzigde amper na dertig minuten : 47-40. De laatste kwarter werd zelfs gewonnen (19-21) en we kwamen een paar keer heel dicht bij de leiders (8’: 61-58 , 10’: 64-61). Uiteindelijk won de thuisploeg nog verdiend deze wedstrijd met 66-61. Falco D mocht na een meer dan verdienstelijke wedstrijd met opgeheven hoofd het terrein verlaten. Volgende week staat een middenmootmatch op het programma met op vrijdag 1 april  om 20.30 u de komst van Lions A. Falco D staat met een 10/19 op de zevende plaats terwijl Lions A met een 12/20 op de zesde plaats staat. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg is dit voor Falco D een kans om de plaats in de linkerkolom te verstevigen.

Kwarterstanden : 18-16.-    15-11(33-27),-    14-13(47-40),-    19-21(66-61),-

Falcopunten : Idris Bah 8.- Nando Saccasyn 4.- Dries Valentyn 2.- Pierre Maurice Schaarpé,- Tim Van den Berghe 15.- Gaëtan Messiaen 15.- Rico De Boever 3.- Benjamin Sharpe 9.- Lowie Vernaillen 8.-

THE FALCONS WINNEN MET RUIM EEN DERTIGER TEGEN GHENT DEFENDERS : 78-43…

Tegen de rode lantaarn van deze eindrondereeks hebben The Falcons het niet moeilijk gehad. In de eerste kwarter werd reeds een behoorlijke kloof geslagen (22-10) en aan de rust stond er reeds een geruststellende 36-21 stand op het bord. De grote voorsprong werd vooral in de derde kwarter gerealiseerd via een 23-9 kwarteruitslag en een 59-30 stand na dertig minuten. Uiteindelijk werd het een gemakkelijke zege voor The Falcons die nochtans maar met zeven spelers partij gaven aan de Ghent Defenders. Eindcijfers : 78-43. Op 28 maart staat een zware verplaatsing op het programma naar Groep Demeyer want dit is de ongeslagen leider in deze KBOV competitie.

Kwarterstanden : 22-10.-    14-11(36-21),-    23-9(59-30),-    20-13(78-43),-

Scouting : 2pt : 17/47(36%),-    3pt: 13/31(41%),-    totaal : 30/78(38%),-   FT: 5/8(62%),-   TO:15

Falcopunten : Ongenaet 23.-  Niels Van der Cruyssen 9.- Lennert Van der Cruyssen 10.- De Groote 9.- D’Hondt: 16.- Petit 9.- De Bucke 2.-