artikel banner

Mooie Falco D (P3) zege in oefenwedstrijd tegen de A ploeg van Tigers Evergem(P2) : 58-56

Gisteravond mochten we een aangename oefenwedsrijd bijwonen tussen onze D ploeg (3e Prov) en een reeks hoger spelend Tigers Evergem (P2). Aanvankelijk leek het erop dat de bezoekers een gemakkelijke overwinning binnen bereik hadden maar een sterke tweede helft van Falco D (35-23) besliste daar anders over.

Met vijf (waaronder vier op een rij) “bommen” nam Evergem de beste start en kon na een 5-14 stand de eerste periode afsluiten met een mooie 10-19 voorsprong. Via een 7-0 nam onze D ploeg een goede start in de tweede kwarter (17-19) maar enkele missers op een rij lieten de bezoekers toe een tienpuntenkloof te noteren : 23-33. Ook het eerste deel van de derde periode was voor de bezoekers en halfweg stond de maximale voorsprong op het bord : 26-41… Een 11-0 , waaronder twee driepunters, brachten Falco echter opnieuw in de wedstrijd : 37-41 (6’) en na dertig minuten kon het met een 40-43 stand nog alle kanten uit. De laatste kwarter werd een thriller met tussenstanden als 48-48 en 53-51. In die laatste periode werd de ijzersterke verdediging van Falco D beloond want het werd uiteindelijk 58-56, een wat verrassende maar oververdiende overwinning tegen tweedeprovincialer Tigers Evergem A. In die laatste kwarter noteerden we voor Falco D zelfs een afwerkingspercentage van 46 % , een schril contrast met de 29 % van de eerste helft…!  Volgende week staat een eerste officiële opdracht op het programma met een wedstrijd in het kader van de Beker van Oost-Vlaanderen : een verplaatsing naar Eksaarde C op zaterdag 20 augustus om 18.45 uur. Tegen deze vierdeprovincialer heeft onze D ploeg op papier de beste kansen om de start van deze bekercampagne winnend af te sluiten. De ploeg lijkt er ons alvast klaar voor te zijn !

Kwarterstanden : 10-19.-    13-14(23-33),-    17-10(40-43),-    18-13(58-56),-

Falcopunten : Emiel Martens 9.- Thomas Tytgat 11.- Nando Saccasyn,- Dries Valentyn 4.- Pierre Maurice Scharpé  9.- Gaëtan Messiaen 12.- Rico De Boever 3.- Brendnen Van Roy 2.- Benjamin Sharpe 8.- Lowie Vernaillen,-