artikel banner

(update 9/5, mét Falco D ) NA FALCO B IN 2E LANDELIJKE NU OOK FALCO C ZEKER VAN BRONS IN 2E PROVINCIALE NA RUIME ZEGE TEGEN ST.NIKLASE CONDORS B !- STERKE LAATSTE KWARTER LEVERT THE FALCONS NOG RUIME ZEGE OP -

NA FALCO B NU OOK FALCO C ZEKER VAN BRONS IN 2E PROVINCIALE NA RUIME ZEGE TEGEN ST.NIKLASE CONDORS B !

De wedstrijd begon met 10’ vertraging want de bezoekers kwamen … zonder truitjes aan in het Sint Janscollege. Falcotruitjes losten dan het probleem op…

Deze wedstrijd zal geen schoonheidsprijs winnen want het duurde eigenlijk drie lange kwarters vooraleer Falco C op normaal niveau kwam. De 34 (!) balverliezen maakten het toch wel moeilijk om er een mooie wedstrijd van te maken. Het was van bij de start al duidelijk dat beide ploegen nogal wat problemen hadden : 5-0 na vijf minuten, eerste bezoekende score aan 9e minuut, kwarteruitslag 10-7 met in deze periode zowat een record aan balverliezen aan Falcokant : 12 stuks…Gelukkig werd het de tweede kwarter al een stukje beter en kon Falco C via 19-9 halfweg de rust bereiken met… 28-19. Ook in de derde periode bleef het peil van deze wedstrijd aan de lage kant (44-33) maar de vierde kwarter maakte alles goed : Falco C werd nu echt wakker en maakte er nog een demonstratie van. Aan de 6e minuut stonden reeds 61-42 cijfers op het bord en op het einde van de wedstrijd werden via een 27-12 kwarteruitslag nog mooie eindcijfers behaald : 71-45. Oververdiende overwinning uiteraard die meteen zekerheid opleverde omtrent de “bronzen” 3e plaats op het podium van 2e Provinciale ! Dit verdient een dikke proficiat. Coach Lander , spelers en begeleiders mogen terecht fier zijn op dit resultaat. Op dit niveau “brons” halen met een zeer jonge spelersgroep is een beloning voor het vele werk dat dit seizoen werd gepresteerd. Om dit prachtig seizoen waardig af te sluiten rest ons nu nog één competitiewedstrijd : komende zaterdag 14 mei om 18.15 uur FALCO C – EKSAARDE, een ploeg die in de ranking in de buurt staat van St Niklase Condors. Dit moet de 19e competitiezege worden van Falco C !

Kwarterstanden : 10-7.-    16-12(28-19),-    16-14(44-33),-    27-12(71-45),-

Scouting : 2pt : 22/46(47%),-    3pt: 6/22(27%),-    tot: 28-68(41%),-    FT:  9/25(36%),-      TO: 34…

Falcopunten : Kris Kalonda Mutwala 4.- Victor Wieme 3.- Cedric Van Heck 1.- Chaïm Vandendriessche 5.- Jo De Brabanter 15.- Giorgi Loladze 9.- Aaron De Winne 8.- Gill Van den Broecke 2.- Yarne El Mabrouk 9.- Stijn Teugels 8.- Modest Diependaele 7.-

THE FALCONS WINNEN TEGEN DE PLANKSHOTTERS NA ZEER STERKE LAATSTE KWARTER : 68-49

Een zwakke eerste kwarter leverde na tien minuten een lage 8-11 tussenstand op. In de tweede periode ging het een stuk beter en konden The Falcons de rust ingaan met 26-24 cijfers. De derde periode werd zowat een herhaling van de eerste kwarter : halfweg was het 32-31 maar nadien misten The Falcons dertien doelpogingen op rij… Stand na dertig minuten : 34-37. In de beslissende periode startten The Falcons met een 17-2 en was de wedstrijd aan minuut 6 met een 61-41 tussenstand eigenlijk gespeeld. Deze kloof werd tot op het einde omzeggens behouden met een 68-49 eindstand.Deze formidabele derde kwarter (34-12) zorgde dus uiteindelijk nog voor deze afgetekende zege.  Er resten nu nog twee thuiswedstrijden voor The Falcons : komende donderdag 12 mei tegen toekomstig kampioen Groep DeMeyer en op 19 mei tegen Beautox, telkens om 20.30 uur. Het zal van deze wedstrijden tegen deze toppers afhangen of The Falcons deze competitie zullen eindigen op de 3e, 4e of 5e plaats in de algemene rangschikking.

Kwarterstanden : 8-11.-    18-13(26-24),-    8-13(34-37),-    34-12(68-49),-

Falconspunten : Pieter De Groote 4.- Benoit Gevaert 17.- Hannes  Malfait 6.- Bram Van Hulle 20.- Lennert Van der Cruyssen 5.- Dimitri Ongenaet 12,- Mathieu De Bucke 4.-

Falco D: nederlaag na ontgoochelende 2e speelhelft

De burenwedstrijd tussen Lions Gent en Falco D was er één van 2 gezichten. Eerst een overdonderend Falco gevolgd door een abominabele 2e helft.

De wedstrijd startte hoopvol voor onze D-ploeg. Een 1e kloofje (4-12) werd uitgediept tot 12-25 na 10 minuten. De bezoekers gingen in het 2e kwart op hun elan door en via 15-34 werd een maximumvoorsprong van 20-40 bereikt in de 8e minuut. Dan stokte echter de scoremachine wat de thuisploeg toeliet om de rust te bereiken met een 29-40 stand. Nog geen man overboord zou men denken maar helaas hadden we het beste van de  D-ploeg dan wel gezien.

Na de rust ging Lions verder op de teruggevonden elan. Daar het  bij Falco tot in de 7e minuut duurde alvorens de 1e veldkorf werd gescoord kon de thuisclub via 39-41 (4e min) de leiding overnemen en via 45-41 doorstomen naar 50-47 na 30 minuten. Nog eenmaal kwam Falco D op gelijke hoogte (50-50) maar daana was het enkel huilen met de pet op. Een combinatie van miserabele afwerking (7/31 in de 2e helft), vele balverliezen en onnodige fouten (de thuisclub nam in de 2e helft liefst 31 vrijworpen) leidde via 63-55 (7e minuut) naar een 70-62 eindstand.

Standen:   12-25   17-15 (29-40)   21-7 (50-47)   20-15 (70-62)

Shots:  2-p:  20/49 (41 %)   3-p: 3/19 (16 %)   Tot: 23/68 (34%)     Vw: 13/23 (57 %)

Punten: Bah: 5; Saccasyn: 8; Valentyn: 2; Scharpé: 6; Van den Berghe: 3; De Boos: 7; De Boever: 10; Sharpe: 13; Vernaillen: 8: Tytgat; Messiaen.

Deze voorlaatste competitiewedstrijd levert ons toch nog een mooie middenmootplaats op (7e). Als promovendus zeker geen mis resultaat ! Volgende vrijdag wordt in het Sint Janscollege om 20.30 uur de laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld. Subtopper Erpe Mere B komt dan op bezoek. In de heenronde werd met 72-51 verloren… neemt onze D ploeg revanche voor deze nederlaag ???