artikel banner

OFFDAY FALCO A LEVERT GEMBO DE CO-LEIDERSPLAATS OP IN DE PLAY-UPS - :FALCO B WINT VERDIEND OP ANTWERP GIANTS C : 59-74 - FALCO C WINT ZESPUNTENWEDSTRIJD OP FENIKS B : 69-74 - THE FALCONS NAAR HALVE FINALES KBOV BEKER !

2e NATIONALE : OFFDAY FALCO A LEVERT GEMBO DE CO-LEIDERSPLAATS OP IN DE PLAY-UPS

Op vier wedstrijden van het einde van de Play-Ups heeft Gembo een belangrijke stap gezet om de Play-Ups af te sluiten als leider richting Play-Offs. Falco heeft het Gembo eigenlijk nooit moeilijk gemaakt want het had een totale offday zodat deze topwedstrijd ver onder de Falcoverwachtingen bleef. Het werd een zware nederlaag (61-90) tegen een zeer sterk Gembo Borgerhout…Intussen won deze namiddag Comblain op Ieper met 84-85 en staan er dus twee ploegen aan de leiding in de Play-ups : Gembo Borgerhout en Comblain. Falco en Donza vervolledigen de eerste vier met één overwinning minder…

Een zenuwachtig begin zorgde voor een 5-7 stand na vijf minuten maar dan begon Gembo aan z’n demonstratie. De uitslag van de eerste kwarter was reeds duidelijk (16-24) en na een gelijkaardige tweede kwarter (13-19) stond er al een duidelijke 29-43 ruststand op het bord…

Gembo heeft ons in een moeilijke match geduwd met zeer veel grinta. Zij zaten op Play-off modus en met het juiste game plan. Falco moest lijdzaam toezien hoe Gembo stelselmatig de voorsprong groter maakte en uiteindelijk nog zwaar met een bijna “dertiger” verloor (61-90)… De scoutingcijfers zijn overduidelijk : scoorde Gembo hun twee- en driepunters aan respectievelijk 70%(22/31) en 42 % (12/28) dan moest Falco het stellen met amper 39% (11/28) en 18 % (6/32)…..

We beleefden een Falco-offday die kan tellen. Gembo was zeker de betere ploeg maar het was jammer dat dit gebeurde met een bijna dertiger . Er is natuurlijk geen man over boord want we staan in deze Play-ups nog altijd in de top-vier, richting Play-offs.

De strijd om een Play-offplaats woedt intussen volop en elke week krijgen we een of meerdere topwedstrijden. Zo trekken we komende zaterdag 2 maart naar Melsele A. Een ploeg waartegen we op 9 februari jl nog met 83-60 wonnen in het Sint Janscollege. We zijn benieuwd hoe ons fanionteam deze zware nederlaag tegen Gembo tegen dan zal verteerd hebben en hopen zaterdag opnieuw het “echte” Falco te zien !

Kwarterstanden : 16-24.-    13-19(29-43).-    17-22(46-65).-    15-25(61-90).-

Scouting : 2pt: 11/29(37.9%).-    3pt: 6/32(18 %).-     tot: 17/61(27.9%).-    FT: 21/32(65.6%).-    OR: 11     DR: 18    TOT: 29      AS: 11     TO : 6.-     ST: 7

Falcopunten : Jasper Unal 10.- Dries Lioen 8.- Adhémar Tanghe .- Tristan Boone .- Maxime Verspeeten 9.- Ozzy Massey 3.- Thomas Meireman 6.- Kristof Ongenaet.- Aaron Van Vooren 17.- Viktor Buysse 5.- Modest Diependaele 3.-

2e LANDELIJKE :FALCO B WINT VERDIEND OP ANTWERP GIANTS C : 59-74

Onze B ploeg heeft een overtuigende en dik verdiende overwinning behaald op; het terrein van Antwerp Giants C met duidelijke 59-74 cijfers.

Van bij de start waren de mannen van Tibo T’Joncke bij de les en konden in de eerste helft al een mooie voorsprong laten noteren : 29-37. In de derde kwarter was ons B-team opnieuw de baas en na dertig minuten was de wedstrijd met een 41-57 tussenstand eigenlijk gespeeld. In de laatste kwarter verminderde de focus wel wat maar de voorsprong was ruim voldoende om de 11e competiitiezege te halen !

Deze keer twee Falcospelers in de dubbele cijfers : Stan Noels 22.- en  Luca Antheunis 19

Onze B ploeg staat nu nog wat steviger met een 11/19 op een mooie 7e plaats in de middenmoot van de rangschikkking. De kalendermaker heeft er nu wel voor gezorgd dat er vier wedstrijden op rij op verplaatsing moet gespeeld worden. Op zich niet zo aangenaam temeer er een aantal matchen tussenzitten tegen kleppers van de reeks, een overzichtje :

3 maart : Mercurius (2e plaats)

16 maart : Bavi Gent (14e plaats)

23 maart : Oxaco B (3e plaats)

6 april : Knesselare ( 4e plaats )

Kwarterstanden : 10-13.-    19-24(29-37).-    12-20(41-57).-    18-17(59-74).-

Falcopunten : Vince Lagae 3.- Stan Noels 22.- Willem Nachtergaele 3.- Giorgi Loladzo 5.- Vince T’Joncke 8.- Luca Antheunis 19.- Dominic Veres 8.- Thomas Foucart 5.- Xanten Bauche 3.-

2e PROVINCIALE : FALCO C WINT ZESPUNTENWEDSTRIJD OP FENIKS B : 69-74

Op basis van de degradatiestrijd mocht deze wedstrijd zeker als een “zespuntenwedstrijd” beschouwd worden. Onze C ploeg nam een denderende start en kon de eerste periode afsluiten met een mooie 13-22 tussenstand. Later zou blijken dat dan de basis werd gelegd van de overwinning. In de tweede kwarter werd er gelijkgespeeld zodat we de rust konden ingaan met veel belovende 32-41 cijfers.

De derde kwarter was voor de thuisploeg (23-16) waardoor na dertig minuten met een 55-57 stand de wedstrijd nog alle kanten uitkon.

De laatste periode werd dan nog spannend maar Falco C liet niet toe dat Feniks B aan de leiding kwam. Met tussenstanden als 59-63(4’),- 61-67(6’).- 65-67(7’).- en 65-72(9’) werd uiteindelijk dik verdiende deze zespuntenwedstrijd gewonnen met 69-74 !

MVP van de wedstrijd werd onze Martin Boone die liefst voor 20 punten zorgde !

Voor de mannen van coach Lars Deraedt in elk geval een deugddoende en belangrijke overwinning. We staan nu met 5/17 op een gedeelde 11e plaats met twee overwinningen bonus t.o.v. de degradatieplaatsen.

Er volgen nu ook in deze reeks, voor Falco C, vier wedstrijden op rij op verplaatsing

2 maart : Zele A (9e plaats)

10 maart : Knesselare B (6e plaats)

16 maart : Bavi Gent B (5e plaats)

23 maart : Eksaarde A (14e plaats)

Volgende week krijgen we trouwens al opnieuw een zespuntenwedstrijd met een verplaatsing naar Zele A die eveneens op de 11e plaats staat. Kunnen we ook deze wedstrijd winnnen dan ziet het er heel goed uit voor het behoud in 2e provinciale !

Kwarterstanden : 13-22.-    19-19(32-41).-    23-16(55-57).-    14-17(69-74).-

Falcopunten : Michiel Vanhoecke 7.- Martin Boone 20.- Nana Amoako 6.- Jo De Brabanter 4.- Willem Nachtergaele 10.- Arne De Winne 6.- Joseph Jarju 9.- Wout Verplancke.- Jasper Neeirynck.- Benjamin Sharpe 6.- Xanten Bauche 6.-

KBOV-COMPETITIE : THE FALCONS NAAR HALVE FINALES KBOV BEKER !

Met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand Falconsverslag

The Falcons hebben in de kwartfinale van de KBOV-beker ( op het terrein van Vlaamse Ardennen Ronse bijna 35 minuten moeten knokken om zich te plaatsen voor de halve finales. Pas in de slotminuten konden ze een lichte voorsprong opbouwen om uiteindelijk met 10 punten verschil te zegevieren.

De thuisploeg begon  met volle overtuiging en inzet aan de wedstrijd en behalve bij een 4-5 stand hadden zij gedurende meer dan 75% van de wedstrijd de leiding in handen. Via 0-7 konden ze tot 22-13 uitlopen en The Falcons konden enkel aanklampen en pogen de kloof niet te groot te laten worden. Het eerste kwart werd afgesloten bij een 25-17 stand. De 2e periode gaf hetzelfde spelbeeld te zien. Ondanks 4 bezoekende driepunters bleef de kloof nagenoeg ongewijzigd (29-23 en 38-30). De rust werd bereikt met een 44-36 stand op het scorebord.

Aanvankelijk kregen we een zelfde spelbeeld in de 2e helft. Via 50-42 werd het 58-49 maar in de laatste minuten van de 3e periode slaagden The Falcons er toch in de kloof beetje bij beetje te verkleinen. Bij 60-58 na 30 minuten was alles nog mogelijk. In het laatste kwart kwamen de bezoekers bij 64-65 voor het eerste sinds de aanvangsminuten weer op voorsprong om dit vanaf 67-68 niet meer uit handen te geven.

De thuisploeg moest was gas terugnemen en met opnieuw 5 driepunters diepten The Falcons via 67-74 de kloof verder uit en het einde te halen bij een75-85 stand.

De halve finale tegen Amon Gentson heeft plaats op maandag 15 april 2024 om 20.20 h in Keiskant (Drongen). Gelijktijdig wordt in dezelfde zaal ook de andere halve finale tussen Santobas en BT GroepDeMeyer afgewerkt.

Standen: 25-17   19-19 (44-36)   16-22 60-58)   15-27 (75-85)

Punten: Gevaert B.: 10; Ongenaet: 23; Van der Cruyssen L.: 3; Petit: 4; Malfait: 10; Foucart: 13; De Bucke: 8; De Groote: 14;  Van der Cruyssen N.: Gevaert G.; Gevaert Q.

Driepunters: 12 (Benoit: 2; Dimitri: 6; Lennert: 1; Thomas: 3).