artikel banner

RUIME FALCO A ZEGE ! - KLEINE NEDERLAAG FALCO B OP GENTSON A - FALCO C VERLIEST ZWAAR - WINST VOOR FALCO D - WINST VOOR THE FALCONS -

TDM1 (2e Nationale) : RUIME ZEGE VOOR FALCO A OP SPIROU CHARLEROI B : 49-88

Falco A kwam in de wedstrijd op Spirou B nooit in de problemen, integendeel. Na een goede start (17-23 na eerste kwarter) ging ons fanionteam er vooral in de tweede periode hard tegenaan en maakte in deze periode liefst 34 punten. Gevolg, met een 31-57 ruststand leek de overwinning dan al een zekerheid. De tweede helft was van mindere kwaliteit maar toch won onze A ploeg ook dit deel van de wedstrijd met 18-31 zodat het nog een ruime en oververdiende overwinning werd met 49-88 eindcijfers. Met deze uitslag staat ons fanionteam nu met een 2/3 op een gedeelde 3e plaats in de algemene rangschikking. Dit samen met Waregem en Donza. Nog steeds een uitstekende competitiestart dus en we kijken al uit naar de volgende opdracht : volgende week vrijdag 13 oktober wanneer Royal IV Brussels om 20.45 u op bezoek komt in het Sint Janscollege. Deze ploeg staat, samen met Ieper, nog ongeslagen aan de leiding in de ranking. Dit belooft dus een aantrekkelijke wedstrijd te worden. We hopen dan ook op onze talrijke supporters om ons naar de overwinning te schreeuwen !!!

Kwarterstanden : 17-23.-    14-34(31-57).-    6-15(37-72).-    12-16(49-88).-

Scouting : 2pt: 22/46 (47%).-  3pt: 9/20(45%).-    tot: 31/60(44%).-    FT: 17/24(70%).-   OR: 15.-   DR: 35.-  TOTR 50.-  ASS/ 20.-   TO: 17.-   STL: 11.-

Falcopunten : Jasper Ünal 9.- Maxime Verspeeten 13.- Thomas Meireman 10.- Aaron Van Vooren 18.- Viktor Buysse 9.- Dries Lioen 9.- Thijs Beumer.- Tristan Boone 4.- Ozzy Massey 6.- Modest Diependaele 2.- Kristof Ongenaet 8.- Adhémar Tanghe.-

2E Landelijke  : KLEINE NEDERLAAG VOOR FALCO B IN DERBY OP GENTSON A : 60-52

Veel belangstelling voor deze Gentse derby met een Gentson A welke stevig gerecruteerd  had om dit seizoen een hoofdrol te kunnen spelen in 2e Landelijke en een jonge  Falco B ploeg die onze jeugdwerking vertegenwoordigde. Zoals verwacht werd het een spannende en beklijvende wedstrijd die lange tijd alle kanten opkon. Goede Falcostart zorgde voor een 17-19 tussenstand na tien minuten maar de tweede kwarter was nipt voor de thuisploeg met een 31-30 ruststand tot gevolg. Ook in de derde periode bleven beide ploegen mekaar waard en aan de 6e minuutkwam Falco B opnieuw aan de leiding : 39-41. De laatste kwarter ging in met een 47-42 stand voor Gentson. Langs beide kanten werd er keihard verdedigd wat zich resulteerde in een zwakkere afwerking. Bij Falco was de uitzondering  Vince T’Joncke : hij was de MVP met 20 punten . Op twee minuen van het einde kon het met een 55-52 nog alle kanten uit maar een dan overmoedig Falco B liet de winstkansen in moneytime overslaan. Uiteindelijk werd het nog 60-52 met Gentson A als derbywinnaar…Opvallend : alle 12 Falcospelers scoorden in deze wedstrijd…

Falco B staat nu met een 2 op 4 op de 6 plaats in de ranking. Volgende week zaterdag 14 oktober om 20.30 uur komt de C ploeg van Antwerp Giants op bezoek in het Sint Janscollege. Deze ploeg kende mete een 3 op 4 een sterke start en staat op de 3e plaats in de algemene rangschikking. Benieuwd hoe groot de winstkansen van Falco B zullen zijn. Kan het thuisvoordeel een positieve rol spelen ?

Kwartersstanden : 17-19.-    14-11(31-30).-    16-12(47-42).-    13-10(60-52).-

Falcopunten : Michiel Vanhoecke 2.- Stan Noels 3.- Willem Nachtergaele 2.- Giorgi Loladze 2.- Vince T’Joncke 20.- Arne De Winne 6.- Luca Antheunis 2.- William Van Herzele 3.- Louis Schiltz 2.- Thijs Beumer 2.- Dominic Veres 4.- Rune Achtergael 4.-

2e provinciale : ZWARE NEDERLAAG VOOR FALCO C OP GENTSON B : 102-44…

Dit werd een wedstrijd om snel te vergeten… Gentson B was duidelijk méér dan een maatje te groot voor onze jonge C ploeg en dit werd vlug duidelijk want na 10 minuten stond het al 34-15 ! Met een ruststand van 53-25 was het al duidelijk dat een lokale century er dik inzat. Dit gebeurde uiteindelijk ook. Het werd nog een afgetekende thuiszege met 102-44…

We staan nu met onze C ploeg en nog drie andere ploegen onderaan met een 0 op 3…Volgende week zaterdag krijgen we de kans om thuis drie punten te verdienen. Dan komt de B ploeg van Feniks Gent om 18.15 u op bezoek. Ook deze ploeg staat met een 0/3 onderaan de ranking. Kunnen we zaterdag de “nul” wegvegen ? We duimen !

Kwarterstanden : 34-15.-    19-10(53-25).-    29-5(82-30).-    20-14(102-44).-

Falcopunten : Joseph Jarju.- Vince Lagae 12.- Nana Amoako 2.- Mathiz De Wolf 2.- Wout Verplancke 5.- Lars Achtergael 11.- Luka Dutoy 1.- Luka Loladze 5.- Jasper Neirynck.- Ziyad Kafondo 5.- Xanten Bauche 1.-

3e Provinciale : FALCO D WINT OVERTUIGEND VAN GAVERE A : 84-54

In de tweede competitiewedstrijd nam Falco D van bij de start de teugels in handen en was de wedstrijd aan de rust met een 43-20 tussenstand eigenlijk gespeeld. Een vlot draaiende D ploeg zette dit in de derde kwarter verder en won uiteindelijk oververdiend met een “dertiger” : 84-54. Sterke prestatie met onder meer vier spelers in de dubbele cijfers : Idris Bah (15), Rico De Boever (15).- Jelle Stevens (15).- en Benjamin Sharpe (14).-

In de rangschikking staat onze D ploeg met zes ploegen met één nederlaag in de middenmoot. Volgende week zaterdag 14 oktober staat een derby op Laarne B op het programma. Deze ploeg staat momenteel op de 5e plaats met een 2 op 3. Kan onze D ploeg ook daar een vuist maken ? We duimen !

Kwarterstanden : 22-13.-    21-7(43-20).-    25-16(68-36).-    16-18(84-54).-

Falcopunten : Dries Valentyn 6.- Pierre Maurice Sharpé.- Emiel Martens 4.- Idris Bah 15.- Raf De Vos 4.- Seppe Cleemput.- Gaëtan Messiaen 6.- Rico De Bover 15.- Jelle Stevens 15.- Benjamin Sharpe 14.- Kevin Hunyadi 5.-

KBOV-competitie :  VLOTTE ZEGE VOOR THE FALCONS : 80-59

Met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand Falconsverslag !

The Falcons hebben tegen De Plankshotters uiteindelijk een duidelijke 80-59 zege geboekt maar toch geeft de einduitslag geen echte weerspiegeling van de wedstrijd.

De bezoekers startten het best en via 4-9 en 10-16 bleven ze het ganse 1e kwart de leiding in handen houden (18-21). Ook in de 2e periode bleef de wedstrijd heel evenwichtig vetlopen. The Falcons kwamen bij 30-29 voor het eerst op voorsprong.

Volledig in de geest van het spel werd de rust bereikt met een 36-36 gelijke stand.

In het begin van de 2e helft kon de thuisploeg voor het eerst een kloof slaan. Met een droge 9-0 werd tot 45-36 uitgelopen.

De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en enkele minuten later was met een 47-47 stand alles opnieuw te herdoen. Na 30 minuten was het dan ook nog steeds onmogelijk de latere winnaar aan te duiden (54-52). Pas in de laatste 10 minuten viel de definitieve kloof. The Falcons sloegen opnieuw een 10-puntenkloof (62-52) en ditmaal konden de bezoekers niet meer reageren.

Met slechts 7 punten in deze 4e periode was er van terug in de wedstrijd komen geen sprake meer en de ontketende thuisploeg stoomde door naar een duidelijk 80-59 eindstand.

Standen:  18-21   18-15 (36-36)   18-16 (54-52)   26-7 (80-59)

Punten: Gevaert B.: 19; Gevaert G.: 2; Van der Cruyssen N.: 2; Gevaert Q.: 4; Petit: 11;

Malfait: 14; Foucart: 28; De Bucke: 4.

Driepunters:5 (Benoit: 2; Thomas: 2; Brecht: 1).