artikel banner

SLECHTS 2 SENIORESWEDSTRIJDEN IN DEZE KERSTWEEK

2E LANDELIJKE : KLEINE NEDERLAAG VOOR FALCO B TEGEN A-PLOEG VAN KNESSELARE    74-78...

Slechts twee senioreswedstrijden in deze Kerstweek : Falco B en The Falcons.

2e Landelijke : Gisteravond ontving onze B ploeg (zonder de gekwetsten Thijs Beumer en Luca Antheunis…) de A ploeg van Knesselare. Beide ploegen stonden ongeveer op gelijke hoogte in de algemene rangschikking (middenmoot) zodat we een spannende wedstrijd konden verwachten en dat werd het zeker ook. Bij Knesselare mochten we vier ex-Falcospelers verwelkomen . Zij hadden trouwens een leeuwenaandeel in de bezoekende zege…De toeschouwers waren tevreden want er werd een behoorlijk peil bereikt in deze aangename wedstrijd. Jammer eigenlijk dat zo’n wedstrijd verplicht een winnaar en een verliezer moet hebben want beide ploegen hadden omzeggens gelijke kansen en de wedstrijd verliep grotendeels gelijkopgaand.

Via 10-9, 18-20 en 31-30, werd een logische 37-37 ruststand bereikt. In de derde kwarter werd na 6 minuten voor het eerst een kleine kloof geslagen : 44-51 maar ook na dertig minuten kon het met een 51-56 stand nog alle kanten uit. In de beslissende kwarter deed Falco B er alles aan om Knesselare bij te benen en halfweg was de kloof bijna gedicht : 65-69. In moneytime bleven meestal vijf punten het verschil maken en in die beslissende minuten werden jammer genoeg nogal wat Falcovrijworpen gemist én moesten een paar cruciale balverliezen genoteerd worden. De ervaring van Knesselare haalde het hier dus wat zich resulteerde in een kleine maar eervolle nederlaag van Falco B : 74-78.

Opmerkelijk : de gemiddelde leeftijd van Falco B was 18.4 jaar, deze van Knesselare A : 26 jaar…

Zoals reeds gezegd : de ex-Falcospelers bij Knesselare speelden een belangrijke rol in hun overwinning . Hun punten : Milan De Clercq 17.- Jens Coppens 11.- Lucas Cleymaet 11 en Robin Wauman 3.-

Zowel Falco B als Knesselare A blijven, op basis van het aantal verloren wedstrijden, op een zesde plaats staan in de algemene rangschikking, dus geen man over boord !

De volgende opdracht voor Falco B is volgend jaar : op vrijdag 5 januari bijten ze de spits van het nieuwe jaar af met om 20.45 u een thuiswedstrijd tegen Deerlijk A. Deze ploeg staat met drie overwinningen op de 12e plaats in de ranking. Op papier dus een goede kans om onze zevende overwinning te behalen

Supporters, opnieuw op post !

Kwarterstanden : 18-20.-    19-17(37-37).-    13-19(50-56).-    24-22(74-78).-

Scouting : 2pt: 21/43(48%)    3pt: 7/23(30%).-    tot: 28/66(42%).-      FT: 11/25(42%)       TO: 20

Falcopunten : Tristan Boone 9.- Stan Noels 6.- Willem Nachtergaele 2.- Giorgi Loladze 2.- Vince T’Joncke 13.- Arne De Winne 6.- William Van Herzele .- Modest Diependaele 12.- Martin Boone 8.- Dominic Veres 8.- Rune Achtergael 2.-

KBOV-COMPETITIE : THE FALCONS ALLEEN OP DE 2E PLAATS NA TOPPER TEGEN BEAUTOX

Met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand Falconsverslag

De laatste competitiewedstrijd van 2023 tussen The Falcons en Beautox (met de voorlopige 2e plaats in de poule als inzet ) leverde een mooi kijkstuk op met 2 zeer dicht aan elkaar gewaagde teams met als gevolg veel wisselingen van de leiding en een reeks gelijke standen. Pas in het laatste kwart kon de thuisclub een kloof slaan en het laken naar zich toe trekken.

Na gelijkopgaande aanvangsminuten (10-11) konden The Falcons naar het einde van het 1e kwart een lichte 21-16 voorsprong opbouwen. De bezoekers lieten zich echter niet pramen en met vooral B. Schelstraete en R. T’ kindt als scoorders kwamen zij opnieuw langszij (26-26 en 33-33). Er waren 3 opeenvolgende driepunters van N. Van der Cruyssen nodig om de thuisclub met een nipte 44-42 voorsprong de rust te zien bereiken.

De 3e periode was van hetzelfde. Beide teams bleven vlot scoren en via 53-53 was met een 67-64 stand na 30 minuten de winnaar nog lang niet gekend. In het laatste kwart konden The Falcons toch langzaam maar zeker het verschil iets groter maken; het scorebord evolueerde via 71-64 naar 84-72 op een 3-tal minuten van het einde. De bezoekers konden niet meer dichterbij komen en het eindsignaal klonk bij een 94-82 stand.

Door deze overwinning komen The Falcons alleen op de 2e plaats van de B-poule. De eerstvolgende wedstrijd na de winterbreak is op woensdag 17 januari (een verplaatsing naar De Plankshotters).

Standen: 21-16   23-23 (44-39)   23-22 (67-64)   27-18 (94-82)

Punten: Gevaert B.: 15; Van der Cruyssen N.: 9; Petit: 9; Malfait: 21; Foucart: 25; De Groote: 15; Gevaert G.; Gevaert Q.: De Bucke.

Driepunters: 9 (Benoit: 2, Niels: 3; Brecht: 1; Thomas: 2; Pieter: 1).