artikel banner

Slechts op 2 op 5 dit weekend

UPDATE 21/11

Het werd een weekend met gemengde gevoelens voor onze vijf senioresploegen. Slechts /twee ervan wonnen hun wedsrijd (Falco A en The Falcons) terwijl drie ploegen verloren (Falco B, Falco C en Falco D) In de reeksen van deze drie ploegen is de doelstelling in deze eerste ronde, eindigen in de eerste vier om nadien nog een rustige tweede helft van het seizoen te spelen. Lukt dit niet dan komen we in een ”degradatiepoule” terecht met stress tot gevolg. We staan er momenteel in deze reeksen nog vrij goed voor en blijven zeker in de running om te eindigen op de eerste vier plaatsen. Vandaag was het alleen vervelend dat we thuis telkens een goede kans hadden om onze situatie te versterken en dat dit door deze nederlagen niet is gebeurd… Intussen dendert Falco A opvallend voort in 3e Nationale en blijft na deze zege in Anderlecht nog steeds ongeslagen in deze competitie. Wie had dàt gedacht ???!!!

Na de "zondaguitslagen" blijkt dat zowel Tongeren als Vilvoorde nipt hun wedstrijd verloren tegen respectievelijk Boom en Esneux. Dit heeft tot gevolg dat het kopduo Nijvel en Falco A nu reeds een voorsprong heeft van drie verlieswedstrijden . En dit pas na acht wedstrijden... Dit blijft er voor Falco A dus onverhoopt schitterend uitzien !

FALCO A WINT OVERTUIGEND IN ANDERLECHT EN BLIJFT ONGESLAGEN CO-LEIDER

Ons fanionteam ( nog steeds zonder Milan De Clercq maar nu ook zonder de zieke Sam Caron en de gekwetste Leander De Maesschalck…)) liet er van bij de start geen gras over groeien en via een sterke eerste helft was de wedstrijd aan de rust met een 19-53 stand eigenlijk al gespeeld. Logischerwijze daalde de focus in de tweede helft wat Anderlecht toeliet een vrij gelijkopgaande periode te spelen. Uiteindelijk won Falco ook deze tweede helft (45-50) zodat vooralsnog een afgetekende 64-103 eindstand op het bord kwam. In deze wedstrijd kwamen alle Falcospelers aan scoren toe en vallen de 22 punten van Jasper Unal in dit lijstje uiteraard op. Zevende zege op rij dus voor Falco A en aangezien ook Nijvel blijft winnen staan beide ploegen nog ongeslagen aan de leiding in de TDM2, zij het dan dat Nijvel intussen één wedstrijd méér heeft gespeeld…Volgende vrijdag speelt Falco A om 20.45 uur in het Sint Janscollege een thuiswedstrijd tegen Stevoort. Met een 3/8 staan de Limburgers mooi in de middenmoot. Het zal dus zaak zijn ook deze opdracht geconcentreerd aan te pakken. Supporters op post !

Kwarterstanden : 12-24.-    7-29(19-53),-    23-24(42-77),-    22-26(64-103),-

Falcopunten : Dries Lioen 5.- Lucas Cleymaet 4.- Jasper Unal 22.- Matthew Depondt 13.- Thibeau Platteeuw 18.- Kristof Ongenaet 6.- Robbe Van den Bossche 18.- Thomas Meireman 10.- Adhémar Tanghe 7.-

FALCO B VERLIEST TEGEN CONDORS ST NIKLAAS A

Behoudens het eerste doelpunt (2-0) heeft Falco B, zonder Lucas Cleymaet, mee met de A ploeg naar Anderlecht) nooit aan de leiding gestaan in deze wedstrijd. In een nog vrij gelijkopgaande eerste helft kon Condors uitlopen tot 22-33 (17’) maar onze B ploeg kon nog mooi milderen tot een 31-37 ruststand. In een betere derde kwarter kwam Falco B tweemaal tot op twee puntjes (42-44 en 49-51) en na dertig minuten kon het met een 53-56 eigenlijk nog alle kanten uit. Halfweg de beslissende periode kon Condors opnieuw tien punten uitlopen (59-69) en een 61-75 stand bij de start van de laatste minuut gaf de bezoekers al winstzekerheid. In die laatste minuut kon onze B ploeg via drie driepunters de nederlaag wat meer verteerbaar maken tot een 70-77 eindstand. Verdiende zege van de bezoekers die inzake ploegspel toch een trapje hoger stonden dan onze jonge B ploeg. De evaring speelde hier zeker mee in deze wedstrijd. De cijfers waren echter niet goed bij Falco B : slechts 44 % afwerking waarvan een 4/16 driepunters. Ook de vrijworpen hielpen met 11/22 niet mee…Kortom, verdiende zege voor de bezoekers tegen een matig Falco B die de oplossingen teveel ging zoeken via individuele acties.  Opvallend : de twee nederlagen die Falco B tot nu toe moest incasseren waren tegen Condors A want ook de heenwedstrijd in St Niklaas werd na een spectaculaire on the buzzer nipt verloren met 92-90… Op zich is de nederlaag van vandaag geen ramp want we blijven met een 2/7 één verlieswedstrijd minder hebben dan een groepje met drie achtervolgers die allemaal in strijd zitten voor de eerste vier plaatsen in de reeks. Volgende zaterdag krijgen we de virtuele leider (1 nederlaag) Baasrode op bezoek in het Sint Janscollege (opworp 20.30 uur) . Deze ploeg lijkt de sterkste ploeg van de reeks te zijn. Aan Falco B nu om het de virtuele leiders moeilijk te maken en te zorgen voor een stunt , hopelijk gesteund door veel supporters want we zullen ze nodig hebben !

Kwarterstanden : 17-20.-    14-17(31-37),-    22-19(53-56),-    17-21(70-77),-

Scouting : 2pt : 23/45(51%),-       3pt: 4/16(25%),-    tot: 27/61(44%),-    FT: 11/22(50%),-     TO: 13

Falcopunten : Jorre De Wilde 14.- Thibeau Deloddere 20.- Tristan Boone 5.- Modest Diependaele 7.- Arne De Winne 9.- Rafaël Temmerman 4.- Quint De Smet 5.- Stijn Teughels 1.- Jari Ghysens 5.-

FALCO C VERLIEST DERBY TEGEN CONDORS B MET 58-73

Onze jonge C ploeg nam nochtans een uitstekende start met een 15-4 stand halfweg de eerste kwarter. Jammer genoeg kreeg dit geen vervolg want we scoorden geen enkel punt nog tijdens de laatste vijf minuten van deze eerste periode. Condors B profiteerd daar uiteraard van en via een 0-14 kwamen ze aan de leiding na 10 minuten : 15-18… In de tweede periode bleven beide ploegen mekaar waard en werd de rust bereikt met een 34-38 stand. In de derde kwarter stapelden de balverliezen aan Falco-kant zich op  (9 stuks..) waardoor Condors B eerder gemakkelijk een dertienpuntenvoorsprong kon realiseren na dertig minuten : 44-57… Laatste periode was iets beter maar we bleven in deze wedstrijd problemen hebben met de afwerking (34%) , het missen van 10 vrijworpen en het grote aantal balverliezen (25…) . Condors B blijft hierdoor op de 2e plaats in de rangschikking terwijl Falco C in een groepje terechtkomt van vijf ploegen die een harde strijd voeren voor een plaats in de eerste vier . Zij staan allen met een 2/7 op de… vierde plaats. Dit wordt dus sowieso nog spannend…Komende zaterdag 26 november  komt één van deze vijf ploegen op bezoek in het Sint Janscollege : Zele A (opworp 18.15u). Voor Falco C dus een must win willen we in de eerste vier eindigen. Hopelijk lukt dit met de steun van onze Falcosupporters !

Kwarterstanden : 15-18,-    19-20(34-38),-    10-19(44-57),-    14-16(58-73),-

Scouting : 2 pt: 15/42 (35%),-   3pt: 5/16(31%),- tot: 20/58(34%),-  FT: 13/23(56%),-  TO: 25...

Falcopunten : Kris Kalonda Mutwala - Martin Boone 6,- - Willem Nachtergaele  6,-  Kjartan Despiere- Jo De Brabanter 5,-  - Lino Marechal 3,- Aaron De Winne 21,- Ashley Marsh 6,- Stijn Teughels 6,- Rune Achtergaele,-

FALCO D LAAT THUIS STEEK VALLEN TEGEN LEDE B NA ZWAKKE PARTIJ : 58-60…

Onze D ploeg (zonder Rico De Boever) heeft een kans laten liggen om steviger in de top vier te staan in groep 1 van 3e Provinciale. Tegen Lede B werd het een matige partij en in een zwakke laatste kwarter (10-22) verloor Falco D nog nipt met 58-60

Lede B nam de beste wedstrijdstart (4-9) maar Falco D kon de eerste periode toch nog afsluiten met een 17-10 stand. In de tweede periode zag het er na vijf minuten met een veertienpuntenvoorsprong voor Falco D (29-14) uitstekend uit maar een 0-10 bracht beide ploegen opnieuw in mekaars buurt : 29-25. Halfweg de derde periode kwam Lede aan de leiding 35-36 maar een 13-2 leverde Falco D na dertig minuten  een 48-38 voorsprong op.Intussen verloren we aan de 8e m/inuut Gaëtan Messiaen wegens vijf fouten… In de beslissende laatste periode zagen we een vechtend Lede B langzaam maar zeker terugkomen met een 54-49  stand na vijf minuten tot gevolg. Onze D ploeg kreeg het moeilijker en moeilijker om te scoren en de zeven balverliezen in deze beslissende kwarter hielpen ook al niet. Daarbij kwam nog dat we te regelmatig reboundverliezen leden wat Lede toeliet dichter te sluipen. De rest had een behoorlijk thrillergehalte :  1’06 : 58-57, 48”: 58-58, balverlies én twee mislukte doelpogingen waren dan fataal want Lede scoorde de 58-6o op 7” van het einde. Een ultieme Falco-aanval strandde op de stugge Lede-verdediging en de stand bleef dus 58-60. De 10-22 kwarteruitslag zegt eigenlijk voldoende : Lede verdiende deze zege tegen een vrij matig Falco D die het o zo moeilijk had met het scorend verrmogen…(zie de scoutingcijfers…)  Nu zondag staat al een volgende zware wedstrijd op het programma want een verplaatsing naar leider Denderleeuw A valt nu wel op een slecht moment…

Kwarterstanden : 17-10.-    12-15(29-25),-    19-13(48-38),-    10-22(58-60),-

Scouting : 2pt: 18/47(38%),-    3pt: 6/22(27%),-    tot: 24/69(34%),-    FT: 7/17(41%),-     TO: 20…..

Falcopunten : Emiel Martens 6.- Thomas Tytgat 15.- Nando Saccasyn 2.- Dries Valentyn 7.- Pierre Maurice Scharpé 3.- Tim Van den Berghe .- Casper De Boos 5.- Gaëtan Messiaen 4.- Seppe Cleemput .- Brenden Van Roy.- Lowie Vernaillen 2.-

THE FALCONS WINNEN MOEIZAAM TEGEN FIREBALLS OUDENAARDE : 72-66

Tegen de 8e in de stand hadden de ongeslagen Falcons (zonder Benoit Gevaert) het toch niet gemakkelijk. De bezoekers namen een goede start en wonnen de eerste kwarter met 14-15. In de tweede helft liep het wat beter gesmeerd bij The Falcons en werd een kleine voorsprong bereikt aan de rust : 32-26. Ook in de derde kwarter waren The Falcons de betere ploeg (54-43 na dertig minuten) maar de bezoekers vielen zeker niet uit de toon. Dit werd in de laatste kwarter trouwens bevestigd want Fireballs won die laatste kwarter met 18-23 en op deze manier werd een 72-66 eindstand bereikt. De overwinning kwam eigenlijk nooit ernstig in gevaar maar The Falcons moesten toch bestendig allert blijven om de 8e opeenvolgende overwinning binnen te halen. We blijven dus ongeslagen aan de leiding. Maandag aanstaande 21/11 staat er al een nieuwe opdracht op het programma : om 20.20 uur een echte derby in Rozebroeken tegen Dynamo Dampoort. Wordt dit de 9e opeenvolgende zege van The Falcons ? We duimen alvast !

Kwarterstanden : 14-15.-    18-11(32-26).-    22-17(54-43),-    18-23(72-66),-

Scouting : 2pt: 18/48(37%),-    3pt: 11/37(29%),-    tot: 29/85(34%),-    FT: 4/8(50%),-   TO: 18

Falcopunten : Thomas Foucart 19.- Bram Van Hulle 16.- Lennert Van der Cruyssen 2.-  Peter De Groote 8.- Hannes Malfait 7.- Niels Van der Cruyssen 6.-Quint Gevaert 3.- Dimitri Ongenaet 11.- Mathieu De Bucke.-