artikel banner

Twee op vijf voor onze Senioresploegen

Met een twee op vijf scoren onze senioresploegen dit weekend minder dan verhoopt. Voor Falco A was het de eerste nederlaag na zes opeenvolgende overwinningen (beker en competitie.)  Mooie overwinning van Falco C levert momenteel een gedeelde derde plaats op.

Onze A ploeg reisde naar Willebroek . Het speelde een zwakke eerste kwarter (18-8) en het zou lang duren eer deze tienpuntenkloof kon ingehaald worden. In de tweede kwarter kwamen we na een 2-12 op 26-20 en aan de rust kon het met 41-35 eigenlijk nog alle kanten uit. In een spannende derde periode kwamen we heel dichtbij (56-55) en ook in de laatste kwarter bleef het ongemeen spannend met een gelijke stand na zeven minuten (67-67) en zelfs 69-70 in de 8e minuut. Het zou de eerste en enige keer zijn dat Falco A in deze wedstrijd aan de leiding kwam. In “moneytime” scoorde Falco A maar één puntje meer en dit was onvoldoende om voor de zege in aanmerking te komen. Verdiende overwinning van de thuisploeg die daarmee voor het eerst dit seizoen kon vieren. Voor Falco A geen man over boord natuurlijk want het staat nu op een gedeelde tweede plaats na het tot op heden ongeslagen Brussels B. Volgende vrijdag komt hekkensluiter Anderlecht op bezoek in het Sint Janscollege (opworp 20.45) . Voor Falco A een mooie kans om te gaan voor een derde competitiezege !

Kwarterstanden : 18-8,-   23-27(41-35),-    15-20(56-55),-    22-16(78-71),-

Falcopunten : Dries Lioen 5,- Bart Samaey 9,- Robbe Van den Bossche 5,- Thomas Foucart 13,- Thibaut Platteeuw 6,- Harm Loontiens 7,- Thomas Meireman 8,- Matthew Depondt 12,- Arne Vanlaer 9,-

In 2e Landelijke stond voor Falco B een moeilijke verplaatsing naar Waregem B op het programma. Een gelijkopgaande  eerste kwarter bracht ons 16-14 cijfers maar in de tweede periode kon Waregem via een 21-12 kwarteruitslag een 11-puntenvoorsprong op het bord brengen : 37-26. Onze B ploeg gaf zich echter nog niet gewonnen en kwam in de derde periode niet alleen helemaal terug (38-39) maar kon na zes minuten een hoopgevende 38-41 tussenstand laten noteren. Een 11-1 zorgde na dertig minuten echter voor 49-42. Toch gaf ons B-team het nog niet op want na zeven minuten in de beslissende kwarter stonden de bordjes weer gelijk : 58-58. Van dan af ging het echter verkeerd want een 7-1 was toen beslissend voor de overwinning : 65-59. Verdiende overwinning van de thuisploeg tegen een zeer verdienstelijk Falco B. Waregem B en Avanti Brugge blijven ongeslagen aan de leiding . Meet een twee op drie doet Falco B het intussen wel zeer goed en staat het op een gedeelde tweede plaats in de algemene rangschikking. Volgende week zaterdag komt Denderleeuw A op bezoek in het Sint Janscollege waar om 18.15 uur onze volgende thuiswedstrijd wordt gespeeld. Denderleeuw A won tot op heden nog geen wedstrijd zodat het er op papier naar uitziet dat onze B zeker een kans maakt op een derde competitiezege. Supporters op post !

Kwarterstanden : 16-14,-    21-12(37-26),-    12-16(49-42),-    16-17(65-59),-

Falcopunten : Steff Feyers 9,- Jorre De Wilde 1,- Jens Coppens 10,- Jonas Cornelis 4,- Arne De Winne 14,- Quinten Praet 3,- Lucas Cleymaet 5,- Quint De Smet 3,- Rafaël Temmerman 3,- Jari Ghyssens 2,- Ashley Marsh 5,-

Falco C (2e Provinciale) trok vorige zaterdag naar Denderleeuw B . We kregen eigenlijk een wedstrijd met twee gezichten want daar waar Falco C in de eerste helft overduidelijk de baas was (20-36) gebeurde in de tweede helft het omgekeerde. (33-24) waardoor het in de beslissende minuten toch nog spannend werd. Een 13-0 in de derde kwarter bracht Denderleeuw B al dichterbij en na vijf minuten in de laatste periode kwam de thuisploeg met 43-48 opnieuw in de wedstrijd. In de voorlaatste minuut stonden de bordjes zelfs gelijk (53-53) maar onze jonge C ploeg hield het hoofd koel en via een 0-7 in moneytime werd nog een belangrijke en deugddoende zege behaald. Met een twee op drie staat Falco C nu op een zeer mooie gedeelde derde plaats ! Volgende week komt Fenix Gent naar het Sint Janscollege (16/10 om 20.30 uur ) . Ook deze ploeg behaalt tot op heden een twee op drie en staat dus op dezelfde hoogte als Falco C. Dit belooft een spannende derby te worden ..

Kwarterstanden     6-17,-     14-19(20-36),-    13-9(33-45),-    20-15(53-60),-

Falcopunten : Kris Kalonda Mutwala 5,- Victor Wieme 7,- Tristan Boone 3,- Chaïm Vandendriessche 9,- Adhemar Tanghe ,- Natan De Coninck 3,- Aaron De Winne 11,- Yarne El Mabrouk 5,- Stijn Teugels 15,- Wout De Saegher 2,-

In 3e Provinciale verloor Falco D de derby tegen LDPDonza E met 58-65. In de eerste kwarter konden de bezoekers de basis leggen van deze overwinning met na 5’ een 8-12 stand en na 10’ een 16-26 kwarteruitslag. De overige kwarters eindigden op een gelijke stand en de laatste kwarter won onze D ploeg met 13-10 maar dit leek onvoldoende om in aanmerking te komen voor een thuiszege. Na een ruststand van 32-42 kwam Falco D na 3’ in de derde kwarter terug tot 37-42 en herhaalde dit nog eens in de laatste periode : 54-57 na 5’. Een 4-8 in de laatste minuten was echter fataal waardoor de bezoekers nog verdiend konden winnen met 58-65 cijfers. Opmerkelijk : Thomas Tytgat stond met zijn 17 punten op eenzame hoogte terwijl een nieuwe zware kwetsuur voor Emiel Martens hem vele weken van het terrein zal houden. We wensen hem alvast een spoedig en volledig herstel toe ! Door deze nederlaag staat onze D ploeg nu op een gedeelde 7e plaats. Volgende week staat er een verplaatsing op het programma naar Melsele C. Ook deze ploeg boekte tot op heden een 1/3 en staat dus op gelijke hoogte met Falco D. Hopelijk kan Falco D nu wel voor een verrassing zorgen en de punten meebrengen naar St Amandsberg !

Kwarterstanden : 16-26,-    16-16(32-42),-    13-13(45-55),-    13-10(58-65),-

Falcopunten : Idris Bah 2,- Nando Saccasyn,- Dries Valentyn,- Pierre Maurice Scharpé 8,- Thomas Tytgat 17,- Ruben Schoonbaert 7,- Gaëtan Messiaen 3,- Benjamin Sharpe

In de KBOV-competitie wonnen The Falcons hun tweede wedstrijd op rij. In een derby tegen Dynamo Dampoort werd het na een vrij gelijkopgaande wedstrijd toch nog een afgetekende 70-52 overwinning. In de eerste kwarter zorgden Lennert en Dimi bij een 11-12 stand voor twee opeenvolgende driepunters : 17-12 na tien minuten. In de tweede kwarter kwamen beide ploegen gelijk na zes minuten 24-24 en het bleef spannend tot aan de rust : 34-33. Ook in de derde periode bleef het boeiend met 41-39 na vijf minuten en 51-46 na dertig minuten. In de laatste kwarter viel Dynamo Dampoort echter volledig stil. In de aanvangsminuten van deze laatste periode zorgden Dimi en Benoit voor drie opeenvolgende driepunters en werd het zo plots 60-46..Wedstrijd gespeeld want de bezoekers lukten in deze laatste kwarter amper 9 puntjes.. Zo werd het nog een afgetekende 70-52 uitslag en meteen een tweede zege op rij voor onze Falcons. Samen met Santobas en Landegem staan The Falcons nu aan de leiding in de poule B van de KBOV-competitie. Op 21/10 volgt om 20.30 uur een thuiswedstrijd tegen Kobbelken Wondelgem. Deze ploeg boekt tot op heden een één op twee en staat in de middenmoot van de rangschikking. Een goede gelegenheid voor onze Falcons om een derde zege op rij te boeken. Succes !

Kwarterstanden :  17-12,-    17-21(34-33),-    17-13(51-46),-    19-6(70-52),-

Scouting :  2pt : 15/41(36%),-    3pt: 14/38(36%),-    totaal : 29/79(36 %),-    FT: 13/19(68%),-     TO: 13

Falcopunten : Hannes Malfait 13,- Benoit Gevaert 13,- Brecht Petit 8,- Van der Cruyssen Niels 9,- Dimitri Ongenaet 16,- Pieter De Groote 9,- Mathieu De Bucke 2,-