artikel banner

Tweede competitiezege op rij voor Falco A !

Gisteravond won ons A-team voor de tweede keer in deze prille competitiestart . Het versloeg na een aangename wedstrijd het talentrijke Finexa Oostende ( met onder meer ex-Falcospeler Jasper Unal ) met 79-72. Voor Falco A reeds de zesde zege op rij ( vier bekerwinsten incluis)… van een perfecte competitiestart gesproken !

Zwakke start van beide ploegen met een 4-6 stand na vijf minuten. Het bleef in deze eerste kwarter gelijkopgaand tot de 9e minuut (10-10) maar dan plaatste Falco een 7-2 en kon deze eerste periode afsluiten met een 17-12 tussenstand. Ons A-team bleef het ook uitstekend doen in de tweede kwarter en halfweg stond het al 31-19. Een 25-19 kwarteruitslag leverde ons een hoopgevende 42-31 ruststand op. Toen was het reeds duidelijk dat onze spelers niet alleen sterk verdedigden maar gisteravond ook uitstekend de weg vonden naar de ring . Dit werd bevestigd met een hoge 51 % afwerking in de eerste helft. Ook in de derde periode bleef het een boeiend kijkstuk met twee ploegen met volle overgave. Na 50-41 aan de 5e minuut, kwam Oostende aan de zevende minuut toch dichterbij (51-46) maar een 7-0 leverde ons toch een tienpuntenkloof op na dertig minuten. (58-48) Opvallend : behoudens de eerste vijf minuten van de wedstrijd stond Falco A steeds aan de leiding en dit zou ook zo blijven. In de beslissende vierde kwarter was het dus zaak deze tienpuntenvoorsprong te verdedigen en dit lukte vrij goed. De maximale voorsprong werd bereikt na drie minuten : 66-52 en ook na acht minuten zag het er nog zeer goed uit : 73-60. Na 75-65 in de 9e minuut plaatste Oostende nog een 0-5 (75-70 op 37” seconden van het wedstrijdeinde) maar deze eindsprint kwam uiteindelijk te laat want via vrijworpen kon Falco de verdiende zege veilig stellen en de match afronden met mooie 79-72 cijfers. Dit alles nog steeds met een afwerking aan meer dan 50 % ! Het was opnieuw een collectief sterke prestatie . Deze twee op twee zorgt alvast voor de nodige rust en we kunnen hoopvol uitkijken naar het komend programma met volgend weekend een verplaatsing naar Willebroek en op 15 oktober een thuiswedstrijd in het Sint Janscollege tegen Anderlecht om 20.45 uur.

Kwarterstanden : 17-12,-    25-19(42-31),-    16-17(58-48),-    21-24(79-72),-

Scouting : 2pt: 18/36(50%),-    3pt: 8/16(50 %),-    tot: 26/52(50%),-    FT: 14/21(66 %),-    TO: 19

Falcopunten : Dries Lioen 8,- Bart Samaey 2,- Robbe Vandenbossche 13,- Thomas Foucart 15,- Thibaut Platteeuw 9,- Leander De Maesschalck ,- Harm Loontiens,- Thomas Meireman 3,- Matthew Depondt 19,- Jonas Cornelis,- Arne Vanlaer 10,- Lucas Cleymaet,-