artikel banner

Voorbeschouwingen komend weekend

Falco A, B en C gaan dit weekend op verplaatsing terwijl Falco D en The Falcons een thuiswedstrijd op het programma hebben.

In 3e Nationale reist Falco A zaterdag 9 oktober naar Willebroek (opworp 20.15u). Een ploeg die tot nu toe nog niet kon winnen en vorig weekend een kleine nederlaag opliep tegen Brussels B (65-71). Na winst op Boom en thuis tegen Fenixa Oostende ziet het er voor ons A-team een stuk rooskleuriger uit. Het blijft natuurlijk opletten geblazen want Willebroek zal er alles aan doen om de eerste seizoenszege te behalen. Onze ploeg straalt momenteel vertrouwen uit en de kansen op een derde opeenvolgende competitiezege zijn zeker aanwezig. Door ziekte zullen we wel Leander De Maesschalck moeten missen. Alle andere spelers zijn paraat om deze opdracht tot een goed einde te brengen. Succes !

2e Landelijke : voor Falco B staat met Waregem B een moeilijke verplaatsing op het programma. ( zaterdag 17.00 uur ) Samen met Avanti Brugge en Jeugd Gentson, vormen deze ploegen een kwartet aan de leiding in 2e Landelijke A. Na twee zeges op rij (op Erpe Mere en thuis tegen Blankenberge) mag Falco B terugblikken op een uitstekende competitiestart. We zijn benieuwd hoe onze jonge groep de verplaatsing naar Waregem zal verteren. Een boeiend kijkstuk wordt het sowieso !

 

In 2e Provinciale trekt Falco C naar Olympia Denderleeuw B. (zaterdag 18.30u). Na het derbyverlies tegen Bavi Gent B wil onze C ploeg het een en het ander rechtzetten . Als we erin slagen een zekere regelmaat in het wedstrijdverloop te krijgen met een wat hoger afwerkingspercentage dan behoort een overwinning op Denderleew tot de mogelijkheden. We duimen !

 

In 3e Provinciale staat reeds vrijdag een thuiswedstrijd op het programma tussen Falco D en LDP Donza E. De wedstrijd start om 20.30 uur in het Sint Janscollege. Na de zege tegen Lede liep Falco D vorig weekend tegen de lamp op verplaatsing  naar Bavi Gent B. Daar werd het eerder een zeer matige prestatie en tot overmaat van ramp verloren we daar opnieuw Emiel Martens met een ernstige kniekwetsuur die onze speler lang van het terrein zal houden… We hopen dat onze ruime kern vrijdagavond opnieuw het goede ritme te pakken krijgt en voor winst gaat tegen LDPDonza E. Deze ploeg kon dit seizoen nog niet winnen maar verloor vorig weekend met het kleinste verschil tegen Lions Gent (73-74) . Wil Falco D in de middenmoot blijven dan is een thuiszege tegen LDPDonza E zeker nodig…Succes mannen !

 

In de KBOV-competitie staat voor The Falcons de tweede speeldag op het programma. Vorige week werd de wedstrijd op Salamander Lokeren winnend afgesloten met duidelijke 43-69 cijfers. Morgen, donderdag komt om 20.30 uur Dampoort op bezoek in het Sint Janscollege. Deze ploeg verloor tot nu toe de eerste twee competitiewedstrijden. Op papier voor The Falcons een haalbare kaart. We houden zeker rekening met een tweede zege op rij !

 

(luk)