artikel banner

WELCOME HOME SVEN !

𝐒𝐯𝐞𝐧 𝐃𝐞 𝐂𝐥𝐞𝐫𝐜𝐪 wordt coach van Falco B volgend seizoen! Na het vertrek van Tibo T’Joncke moest het management snel schakelen, en we zijn super trots om Sven als nieuwe coach te mogen voorstellen.

Sven De Clercq is een bekend gezicht in de basketbalwereld, erkend voor zowel zijn carrière als speler en als coach. Als jeugdspeler bij Falco Gent schopte hij het tot de eerste ploeg. Daarna speelde hij bij Ieper en Wevelgem in de 1e klasse, om vervolgens zijn spelerscarrière af te sluiten bij Falco. Als coach startte hij als assistent van Pat Gevaert en groeide daarna door tot head coach bij Falco en Basket Waregem. Met Waregem werd Sven kampioen in de 2e klasse.

Als speler was hij een guard en had hij een grote impact op de teams waarvoor hij speelde. Zijn ervaring op het veld heeft bijgedragen aan zijn succesvolle carrière als coach. De Clercq wordt hoog gewaardeerd vanwege zijn tactische aanpak en zijn vermogen om spelers te ontwikkelen. Zijn coachstijl wordt vaak omschreven als speler-georiënteerd, met nadruk op zowel individuele ontwikkeling als teamcohesie.

We kijken uit naar de samenwerking en zien een succesvolle toekomst tegemoet.

Opnieuw een poulain die terug naar huis komt.

Welcome home, Sven de Clercq💙🤍