artikel banner

1e TOTAL SWEEP DIT SEIZOEN : WINST VOOR FALCO A, FALCO B, FALCO C, FALCO D én THE FALCONS

Voor de eerste maal dit seizoen lukten we met al onze senioresploegen een TOTAL SWEEP want zowel Falco A, Falco B, Falco C, Falco D én The Falcons wonnen dit weekend hun wedstrijden !

2e Nationale (TDM1) : FALCO A BLIJFT VERBAZEN… ONS FANIONTEAM KLOPT NU OOK DE TOT DAN ONGESLAGEN CO-LEIDER ROYAL IV BRUSSELS MET 61-49 –

Spijts de Rode Duivels op TV was er toch een mooie belangstelling voor deze topper in 2e nationale. Ook het event van onze Falco Business Club met spreker Filip Denaeyer was een mooi succes. Alles was dus aanwezig om er een denderende basketavond van te maken.

Het begon alvast op een eigenaardige manier : Royal IV nam de beste start en plaatste tijdens de eerste vijf minuten een droge 0-10 op het scorebord ! In die periode scoorde Falco op zes doelpogingen geen enkel punt…van een mislukte start gesproken…Vanaf de 6e minuut ging het echter stukken beter, meer zelfs : via een 14-0 had Falco niet alleen de achterstand snel opgehaald maar kwam het na de eerste kwarter aan de leiding: 14-10. Van dan af werd het een spannende bedoening . Halfweg de tweede periode stonden de bordjes weer gelijk (17-17) en aan de rust hadden de bezoekers een minivoorsprong : 26-28. Het scorend vermogen bij beide ploegen lag in deze wedstrijd aan de lage kant al had dit natuurlijk ook te maken met een keihard defensief optreden. Op die manier werd elk doelpunt uitbundig gevierd en werd het een sfeervolle wedstrijd. Het bleef gelijk opgaan en na 37-37 na 5’ in de derde kwarter kon Falco een klein kloofje slaan 44-37 om de derde kwarter af te sluiten met een hoopgevende 47-43 tussenstand. In de beslissende kwarter duwde Falco nu echt door en kreeg na 4 minuten zicht op de overwinning : 54-45. De Brusselaars kwamen niet meer dichter integendeel en via 58-47 werden uiteindelijk nog duidelijke 61-49 eindcijfers bereikt. Oververdiende overwinning tegen een leidersploeg die maar 49 punten scoorde en z’n tanden stukbeet op een soliede Falco-verdediging. Er rest nu nog maar één ongeslagen ploeg in de reeks : SKT Ieper die het dit weekend opneemt tegen Waregem. Falco A bevindt zich samen met nog drie andere ploegen in mooi gezelschap met één nederlaag op vier wedstrijden. Prachtig toch ? Komende zaterdag 21 oktober staat een verplaatsing naar Oxaco op het programma. Deze ploeg kon dit seizoen tot nu toe nog niet winnen en zal er alles aan doen om het tij te doen keren. Voor ons fanionteam een nieuwe uitdaging om voluit te gaan voor een vierde opeenvolgende zege. We duimen alvast !

Kwarterstanden : 14-10.-    12-18(26-28).-    21-5(47-43).-    14-6(61-49)

Scouting : 2pt: 17/39(43.6%).-   3pt: 5/19(26.3%).-    tot: 22/58(37.9%)    FT: 12/21(57.1%).-    OR: 6    DR: 31    AS: 12.-    TO: 11    ST: 10

Falcopunten: Jasper Ünal 10.- Dries Lioen 2.- Adhémar Tanghe.- Tristan Boone.- Mazxime Verspeeten 6.- Ozzy Massey 7.- Thijs Beumer.- Thomas Meireman 9.- Kristof Ongenaet.- Aaron Van Vooren 13.- Viktor Buysse 14.- Modest Diependaele.-

2e Landelijke : FALCO B KOMT IN SUBTOP NA PUIKE OVERWINNING TEGEN ANTWERP GIANTS C : 82-78

De basketliefhebber was de winnaar zaterdagavond . Hij kreeg een prachtige wedstrijd te zien met een grote spankracht die pas in moneytime beslist werd. Heel de wedstrijd warren beide ploegen in mekaars buurt . Aan de rust hingen de bordjes omzeggens gelijk (41-40) en ook na dertig minuten was er met een 62-63 nog helemaal niets beslist. Ook in de beslissende kwarter bleef het nagelbijten met tussenstanden als 72-69(5’),- 78-76(8’).- 80-78(9’) en uiteindelijk 82-78 ! De mannen van coach Tibo T’Joncke haalden het dus nog verdiend in moneytime en dit leverde ons momenteel een gedeelde vierde plaats op in de subtop, samen met Sgolba, Knesselare en Antwerp Giants C. Met een drie op vijf hebben we in elk geval de start van de nieuwe competitie niet gemist en dat belooft voor de toekomst ! Volgende week staat er in het Sint Janscollege opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Om 20.30 u komt dan koploper Mercurius Berchem A op bezoek. Deze ploeg verloor nog geen wedstrijd en staat , samen met Gentson, aan de leiding in 2e Landelijke. Een aantrekkelijke affiche dus. Onze B ploeg staat voor de uitdaging om het deze koploper moeilijk te maken en wie weet, met de steun van onze supporters, voor de verrassing van de week te zorgen ?!

Kwarterstanden : 20-21.-    21-19(41-40).-    21-23(62-63).-    20-15(82-78).-

Falcopunten : Michiel Vanhoecke 3.- Stan Noels 22.- Willem Nachtergaele.- Giorgi Loladze 3.- Vince T’Joncke 16.- AArne De Winne 6.- Luca Antheunis 10.- William Van Herzele 3.- Modest Diependaele 10.- Dominic Veres 4.- Rune Achtergael 6.-

2e Provinciale : FALCO C WINT DERBY TEGEN FENIKS GENT : 60-42

Deze wedstrijd stelde twee ploegen tegenover mekaar die in deze nieuwe competitie nog niet gewonnen hadden…Een uitgelezen moment dus om de “nul” weg te vegen… In de eerste helft waren beide ploegen mekaar waard maar in de derde periode haalde onze jonge C ploeg keihard uit : het won deze kwarte met 23-5 en legde op die manier de basis van de eerste overwinning want na dertig minuten stond er een geruststellende twintigpuntenkloof op het bord : 52-32. De laatste periode was nog een verplicht nummertje en wijzigde niets meer aan de dik verdiende thuiszege van Falco D (60-42). Volgende week zaterdag 21 oktober staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma met de komst van Zele A. Opworp : 18.15 u. Deze ploeg staat 14e met een 0/3. Hét moment dus voor Falco C om voluit te gaan voor een tweede competitiezege en wat stapjes te zetten in de algemene rangchikking !

Kwarterstanden : 18-12.-    11-15(29-27).-    23-5(52-32).-    8-10(60-42).-

Falcopunten : Josept Jarju 7.- Vince Lagae 2.- Nana Amoako 2.- Mathis De Wolf.- Willem Nachtergael 13.- Lars Achtergael 10.- Arne De Winne 5.- Wout Verplancke 7.- Jasper Neirynck 4.- Ziyad Kafondo 2.- Xanten Bauche 8.-

3E Provinciale : TWEEDE ZEGE VOOR FALCO D !

Onze D ploeg stond voor een korte verplaatsing naar de B ploeg van Laarne. De eerste kwarter verliep nog vrij gelijkopgaand (16-19) maar in de tweede periode kon onze D ploeg een kloof slaan en konden we de rust ingaan met 20-33. Die voorsprong bleef in  de tweede helft grotendeels bewaard zodat een tweede zege voor Falco D niet meer in het gedrang kwam. Jammer dat Emiel Martens opnieuw door zijn knie ging in deze wedstrijd…Voor Emiel is dit de laatste jaren de zoveelste tegenslag. Veel beterschap !  Met een twee op drie staan we nu op een gedeelde 8e plaats. We krijgen de kans om een stap vooruit te zetten volgende vrijdag. Dan komt Oudenaarde B om 20.30 uur op bezoek in het Sint Janscollege. Ook deze ploeg won reedstwee keer en staat op de 7e plaats. Het belooft een spannende wedstrijd te worden !

Kwarterstanden : 16-19.-    4-14(20-33).-    12-9(32-42).-    18-15(50-57).-

Falcopunten : Dries Valentyn.-Thomas Tytgat 6.- Nando Saccasyn 2.- Emiel Martens.- Idris Bah 8.- Raf De Vos 2.-  Pierre Maurice Scharpe.-  Gaëtan Messiaen 9.- Rico De Boever 7.- Jelle Stevens 10.- Benjamin Sharpe 11.- Lowie Vernaillen 2.-

KBOV-competitie : VLOTTE ZEGE VAN THE FALCONS OP FIREBALLS

Met dank aan Marc Van Ryssel voor onderstaand Falconsverslag

De 4e wedstrijd van The Falcons (een uitgestelde wedstrijd van speeldag 1) resulteerde opnieuw in een vlotte zege op het terrein van Fireballs (Oudenaarde).

De bezoekers namen van bij de aanvang van de wedstrijd resoluut het heft in handen. Met een reeks driepunters van Ongenaet en Foucart werd het via 3-11 een 11-20 stand na de initiële 10 minuten. Deze tendens zette zich aanvankelijk door in de 2e periode (23-35) maar naar de rust kwam de thuisploeg meer en meer in de wedstrijd. Met een 32-37 stand was halfweg nog alles mogelijk.

Onmiddellijk na rust naderde Fireballs zelfs tot op 2 punten (38-40) maar dan viel de thuisploeg enkele minuten stil. Dit, en opnieuw een reeks bezoekende lange-afstandsshots legden de wedstrijd in zijn definitieve plooi. Na 30 minuten was bij een 44-64 stand dan ook alles beslist.

In het 4e kwart hield de thuisclub meer dan stand maar echt dreigen zat er niet meer in. De eindstand (60-76) was duidelijk.

Standen: 11-20   21-17 (32-37)   12-27 (44-64)   16-12 (60-76).

Punten: Gevaert B.: 10; Ongenaet: 20; Gevaert Q.: 5; Malfait: 12; Foucart: 21; De Bucke: 2; De Groote: 6; Van der Cruyssen N.; Gevaert G.

Driepunters: 13 (Dimitri: 6; Thomas: 5; Benoit: 1; Quinten: 1).