artikel banner

FALCO A BLIJFT VERBAZEN… ONS FANIONTEAM KLOPT NU OOK DE TOT DAN ONGESLAGEN CO-LEIDER ROYAL IV BRUSSELS MET 61-49 –

Spijts de Rode Duivels op TV was er toch een mooie belangstelling voor deze topper in 2e nationale. Ook het event van onze Falco Business Club met spreker Félix Denayer was een mooi succes. Alles was dus aanwezig om er een denderende basketavond van te maken.

Het begon alvast op een eigenaardige manier : Royal IV nam de beste start en plaatste tijdens de eerste vijf minuten een droge 0-10 op het scorebord ! In die periode scoorde Falco op zes doelpogingen geen enkel punt…van een mislukte start gesproken…Vanaf de 6e minuut ging het echter stukken beter, meer zelfs : via een 14-0 had Falco niet alleen de achterstand snel opgehaald maar kwam het na de eerste kwarter aan de leiding: 14-10. Van dan af werd het een spannende bedoening . Halfweg de tweede periode stonden de bordjes weer gelijk (17-17) en aan de rust hadden de bezoekers een minivoorsprong : 26-28. Het scorend vermogen bij beide ploegen lag in deze wedstrijd aan de lage kant al had dit natuurlijk ook te maken met een keihard defensief optreden. Op die manier werd elk doelpunt uitbundig gevierd en werd het een sfeervolle wedstrijd. Het bleef gelijk opgaan en na 37-37 na 5’ in de derde kwarter kon Falco een klein kloofje slaan 44-37 om de derde kwarter af te sluiten met een hoopgevende 47-43 tussenstand. In de beslissende kwarter duwde Falco nu echt door en kreeg na 4 minuten zicht op de overwinning : 54-45. De Brusselaars kwamen niet meer dichter integendeel en via 58-47 werden uiteindelijk nog duidelijke 61-49 eindcijfers bereikt. Oververdiende overwinning tegen een leidersploeg die maar 49 punten scoorde en z’n tanden stukbeet op een soliede Falco-verdediging. Er rest nu nog maar één ongeslagen ploeg in de reeks : SKT Ieper die het dit weekend opneemt tegen Waregem. Falco A bevindt zich samen met nog drie andere ploegen in mooi gezelschap met één nederlaag op vier wedstrijden. Prachtig toch ? Komende zaterdag 21 oktober staat een verplaatsing naar Oxaco op het programma. Deze ploeg kon dit seizoen tot nu toe nog niet winnen en zal er alles aan doen om het tij te doen keren. Voor ons fanionteam een nieuwe uitdaging om voluit te gaan voor een vierde opeenvolgende zege. We duimen alvast !

Kwarterstanden : 14-10.-    12-18(26-28).-    21-5(47-43).-    14-6(61-49)

Scouting : 2pt: 17/39(43.6%).-   3pt: 5/19(26.3%).-    tot: 22/58(37.9%)    FT: 12/21(57.1%).-    OR: 6    DR: 31    AS: 12.-    TO: 11    ST: 10

Falcopunten: Jasper Ünal 10.- Dries Lioen 2.- Adhémar Tanghe.- Tristan Boone.- Mazxime Verspeeten 6.- Ozzy Massey 7.- Thijs Beumer.- Thomas Meireman 9.- Kristof Ongenaet.- Aaron Van Vooren 13.- Viktor Buysse 14.- Modest Diependaele.-