artikel banner

FALCO A WINT TEGEN MECHELEN B NA EEN IJZERSTERKE TWEEDE HELFT – VANAVOND IN SJC FALCO B – GENTSON A (20.30 u) en FALCO C – KNESSELARE (18.15u ) – FALCO D REIST NAAR ZELE B – THE FALCONS WINNEN TOPMATCH TEGEN SANTOBAS –

FALCO A WINT TEGEN MECHELEN B NA EEN IJZERSTERKE TWEEDE HELFT : 96-77

Het werd gisteravond in het SJC een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren beide ploegen mekaar waard en konden de bezoekers verrassend gaan rusten met eenb 42-45 stand. Onze fanionploeg kwam scherp aan de start van de tweede helft en kon elke periode met afstand winnen. Uiteindelijk werd het een verdiende overwinning en blijven we hierdoor op een gedeelde vierde plaats in de algemene rangschikking

In de eerste kwarter liep de score aardig op en na een 11-10 stand halfweg werd een 23-22 kwarteruitslag bereikt. In de tweede periode konden de verrassend goed spelende bezoekers niet alleen de achterstand ophalen maar ook nog een kleine bonus overhouden aan de rust : 42-45. Wat Falco betreft moest het dus beter in de tweede helft. Vooral defensief moest een tandje worden bijgestoken. En dit lukte ook want in zowel de derde als de vierde kwarter was onze A ploeg zeer sterk bezig . De beide periodes werden afgetekend gewonnen (27-17 en 27-15) want de bezoekers kwamen er nu veel minder aan de pas. De cijfers van de tweede helft spreken boekdelen : een afwerking van 60 % (t.o.v. 40 % in de eerste helft) en 18/27 gelukte vrijworpen zorgden ervoor dat het nog een afgetekende 96-77 uitslag werd want de bezoekers hadden geen antwoord meet op deze fysiek en collectief sterke prestatie. Gemakkelijkheidshalve vergeten we dan maar de eerste helft en onthouden dat we liever dee ijzersterke tweede helft en het feit dat we 11 spelers hadden die scoorden (waaronder een sterke Robbe Van den Bossche met liefst 27 punten !)  t.o.v. 6 voor Mechelen. Deze 8e overwinning levert ons , op basis van het aantal verloren wedstrijden, virtueel een gedeelde vierde plaats op samen met Oostkamp en Oostende. Er volgt nu wel een zwaar programma want volgende weken staan de twee koplopers op ons programma : 25/2 een verplaatsing naar Antwerp Giants en 4 maart thuis tegen Vilvoorde. Beide ploegen tellen slechts twee nederlagen tot nu toe en strijden samen voor de kampioenstitel. Hopelijk kan onze fanionploeg toch wat rapen tegen deze topploegen…we duimen !

Kwarterstanden : 23-22.-    19-23(42-45),-     27-17(69-62)    27-15(96-77),-

Scouting : 2pt: 29/53(54%),-    3pt: 6/17(35 %),-    totaal : 35/70(50%),-    FT: 18/27(66%),-    TO: 20

Falcopunten : Adhémar Tanghe,- Dries Lioen 5,- Bart Samaey 10.- Robbe Van den Bossche 27,- Thomas Foucart 11.- Thibaut Platteeuw 4.- Harm Loontiens 4.- Thomas Meireman 6.- Leander De Maesschalck 4.- Matthew Depondt 4.- Jorre De Wilde 2.- Arne Vanlaer 9.-

Vanavond spelen ook Falco B en Falco C een thuiswedstrijd : Falco C om 18.15 uur tegen Knesselare B en Falco B om 20.30 uur een derby tegen Gentson A.

Falco D reist vandaag naar Zele B en The Falcons winnen topwedstrijd tegen Santobas !