artikel banner

TOTAL SWEEP DIT WEEKEND MET VIJF FALCOZEGES VAN FALCO A, FALCO B, FALCO C, FALCO D én THE FALCONS !!!

Het werd een uitzonderlijk weekend voor onze club want niet alleen wonnen al onze senioresploegen (A,C,D,E, THE FALCONS) maar ook onze U18A en U16A wonnen overtuigend in hun strijd om een plaats bij de beste acht van Vlaanderen…een meer dan TOTAL SWEEP dus !!!

FALCO A WINT TEGEN MECHELEN B NA EEN IJZERSTERKE TWEEDE HELFT : 96-77

Het werd gisteravond in het SJC een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft waren beide ploegen mekaar waard en konden de bezoekers verrassend gaan rusten met eenb 42-45 stand. Onze fanionploeg kwam scherp aan de start van de tweede helft en kon elke periode met afstand winnen. Uiteindelijk werd het een verdiende overwinning en blijven we hierdoor op een gedeelde vierde plaats in de algemene rangschikking

In de eerste kwarter liep de score aardig op en na een 11-10 stand halfweg werd een 23-22 kwarteruitslag bereikt. In de tweede periode konden de verrassend goed spelende bezoekers niet alleen de achterstand ophalen maar ook nog een kleine bonus overhouden aan de rust : 42-45. Wat Falco betreft moest het dus beter in de tweede helft. Vooral defensief moest een tandje worden bijgestoken. En dit lukte ook want in zowel de derde als de vierde kwarter was onze A ploeg zeer sterk bezig . De beide periodes werden afgetekend gewonnen (27-17 en 27-15) want de bezoekers kwamen er nu veel minder aan de pas. De cijfers van de tweede helft spreken boekdelen : een afwerking van 60 % (t.o.v. 40 % in de eerste helft) en 18/27 gelukte vrijworpen zorgden ervoor dat het nog een afgetekende 96-77 uitslag werd want de bezoekers hadden geen antwoord meet op deze fysiek en collectief sterke prestatie. Gemakkelijkheidshalve vergeten we dan maar de eerste helft en onthouden dat we liever dee ijzersterke tweede helft en het feit dat we 11 spelers hadden die scoorden (waaronder een sterke Robbe Van den Bossche met liefst 27 punten !)  t.o.v. 6 voor Mechelen. Deze 8e overwinning levert ons , op basis van het aantal verloren wedstrijden, virtueel een gedeelde vierde plaats op samen met Oostkamp en Oostende. Er volgt nu wel een zwaar programma want volgende weken staan de twee koplopers op ons programma : 25/2 een verplaatsing naar Antwerp Giants en 4 maart thuis tegen Vilvoorde. Beide ploegen tellen slechts twee nederlagen tot nu toe en strijden samen voor de kampioenstitel. Hopelijk kan onze fanionploeg toch wat rapen tegen deze topploegen…we duimen !

Kwarterstanden : 23-22.-    19-23(42-45),-     27-17(69-62)    27-15(96-77),-

Scouting : 2pt: 29/53(54%),-    3pt: 6/17(35 %),-    totaal : 35/70(50%),-    FT: 18/27(66%),-    TO: 20

Falcopunten : Adhémar Tanghe,- Dries Lioen 5,- Bart Samaey 10.- Robbe Van den Bossche 27,- Thomas Foucart 11.- Thibaut Platteeuw 4.- Harm Loontiens 4.- Thomas Meireman 6.- Leander De Maesschalck 4.- Matthew Depondt 14.- Jorre De Wilde 2.- Arne Vanlaer 9.-

FALCO B WINT FEL BETWISTE DERBY TEGEN DE A-PLOEG VAN GENTSON : 67-60

Mooie belangstelling voor deze derby uit de oude doos…Alle ingrediënten waren aanwezig om er een aantrekkelijke en vooral spannende wedstrijd van te maken. Bij Gentson A speelden bovendien twee ex Falcospelers : Stijn Declerck en Cedric Van Maldeghem….Dat de afwerking bij beide ploegen bij momenten zwak was moesten we er maar bijnemen. De inzet en de spankracht van deze wedstrijd maakten veel goed. Uiteindelijk won Falco verdiend want behoudens de eerste wedstrijdminuten stond het steeds aan de leiding en kon het ook in moneytime het hoofd koel houden. Op basis van het aantal verloren wedstrijden staat onze B ploeg nu op een mooie zesde plaats in de algemene rangschikking.

Falco begon zwak aan de partij. Het eerste doelpunt werd pas na vier minuten gemaakt en we kwamen halfweg de eerste kwarter niet verder dan een 4-4 gelijke stand. Na 9-9 aan minuut 8 kon Falco B na tien minuten toch al een klein kloofje slaan : 19-13. Beide ploegen speelden dan een mooe tweede kwarter waarin Falco B nog iets verder kon uitlopen tot een 44-34 ruststand. In een veel mindere derde kwarter kon onze B aanvankelijk de voorsprong behouden (49-38 halfeg) maar viel dan compleet stil. Dit liet Gentson A toe terug te keren en na dertig minuten was er met een 52-46 stand nog niets beslist. We lieten in de derde kwarter heel wat liggen (onder meer onder de ring..) met een 2/14 afwerking (14%)… In de beslissende kwarter speelden de zenuwen beide ploegen parten maar toch bleef Falco B overeind dankzij onder meer een ijzersterke verdediging. Halfweg stond het 56-50 en in de 8e minuut 62-58. Een Falco-time-out bracht op het gepaste moment de nodige rust en in de laatste minuut kon onze ploeg via vrijworpen een felbevochten zege veilig stellen : 67-60. Mooie en verdiende derbyzege ! Komende woensdag wordt een inhaalwedstrijd gespeeld op Denderleeuw, de rode lantaarn van de reeks en komende zaterdag staat een verplaatsing naar Zwevezele A op het programma. Deze ploeg staat met vijf zeges op de 11e plaats in de ranking. Op papier dus twee opdrachten die onze ploeg moet aankunnen. We zijn benieuwd !

Kwarterstanden : 19-13    25-21(44-34),-    8-12(52-46),-    15-14(67-60),-

Scouting : 2pt : 19/48(39%),-    3pt : 2/18(11%),-    totaal : 21/66(31 %),-     FT: 19/34(55%),-   TO:16

Falcopunten : Stef Feyers 12.- Thibeau Derloddrere 2.- Jorre De Wilde 7.- Jens Coppens 5.- Jonas Cornelis 6.- Arne De Winne 2.- Quinten Praet 4.- Lucas Cleymaet 6.- Quinten De Smet 5.- Rafaël Temmerman 4.- Jari Ghysens 2.- Ashley Marsh 12.-

FALCO C WINT AFGETEKEND TEGEN KNESSELARE MET 97-67 !

Sterke prestatie van onze jonge C ploeg die in een uitmuntende eerste helft bijna zestig punten scoorde en hierdoor de basis legde van een oververdiende en afgetekende 97-67 zege.

Zowel de eerste als de tweede kwarter speelde onze C ploeg schitterend. Zowel aanvallend als verdedigend was ons ploegspel een stuk sterker dan de bezoekers. Het was dan ook snel duidelijk dat de zege ion het SJC zou blijven. Een ruststand van 59-31 zegt genoeg. De tweede helft was een heel stuk minder maar dat speelde eigenlijk geen rol meer in het bepalen van de uitslag. Deze tweede helft was wel  gelijkopgaand (38-36) maar dit had geen invloed op winst met een “dertiger” : 97-67. Dikke proficiat aan onze jonge C ploeg die met deze zege op een mooie vierde plaats komt in de algemene rangschikking. Volgend weekend wordt andere koek want dan staat een verplaatsing naar de virtuele leider op het programma : Zottegem C.  Daar met de overwinning gaan lopen zou pas een stunt zijn !

Kwarterstanden : 28-20.-    31-11(59-31),-    13-18(72-49),-    25-18(97-67),-

Scouting : 2 pt : 29/50(58%),-    3pt: 11/24(45%),-    totaal: 40/74(54%),-    FT: 7/12(58%),-    TO: 17

Falcopunten : Kris Kalonda Mutwala 14.- Victor Wieme 12.- Cedric Van Heck 3.- Stan Noels 6.- Modest Diependaele 8.- Giorgi Loladze 5.- Aaron De Winne 5.- Gill Van den Broecke 21.- Yarne El Mabrouk 8.- Stijn Teughels 15.- Wout De Saegher,-

FALCO D BOEKT RUIME ZEGE OP HET VELD VAN ZELE B : 45-82 !

Behoudens de eerste kwarter was deze wedstrijd bij de rode lantaarnploeg Zele B een eenvoudige opdracht voor onze D ploeg. Aan de rust was de opgelopen “schade” van de eerste kwarter (17-14) reeds opgelost met een 23-39 ruststand. De tweede helft werd het nog duidelijker want daarin scoorde onze D ploeg bijna dubbel zoveel punten als de thuisploeg (22-43). De zege stond dan ook vrij vroeg in deze wedstrijd vast . Uiteindelijk werd het bijna een veertiger (45-82). Met deze zege komt Falco D in de middenmoot van de rangschikking terecht op de 8e plaats. Volgende vrijdag staat een thuiswedstrijd tegen Zottegem C op het programma. Op papier moet dit opnieuw een zege opleveren want deze ploeg staat pas 13e met een 3/14. Doen dus !

Kwarterstanden : 17-14,-     6-25(23-39),-    12-17(35-56),-    10-26(45-82),-

Falcopunten : Thomas Tytgat 2.- Idrfis Bah 9.- Lieven Van den Eecklhout 2.- Dries Valentyn 5.- Tim Van den Eynde 4.- Casper De  Boos 4.- Gaëtan Messiaen 21.- Rico De Boever 4.- Benjamin Sharpe 17.- Lowie Vernaeillen 14.-

THE FALCONS STUNTEN TEGEN KOPLOPER SANTOBAS : 85-77

De topper tegen ongeslagen leider Santobas is uitgegroeid tot een aangenaam kijkspel met 2 goed scorende teams en waarbij de beslissing pas in de slotminuten viel.

De bezoekers startten het best (2-6) maar onder impuls van Benoit werd het1e kwart toch afgesloten met een lichte 17-15 voorsprong. In het 2e kwart konden de The Falcons een 1e maal een kloofje slaan (29-20) maar Santobas reageerde gepast zodat met een ruststand van 33-34 alles te herdoen was.

Het 3e kwart gaf een gelijkaardig beeld. De thuisploeg welke verwoede pogingen deed om opnieuw een kleine kloof te slaan maar vooral door 3 driepunters van Vandenberghe telkens opnieuw tot de orde  werd geroepen. Na 30 minuten was er nog steeds niets beslist (54-53).

Het 4e kwart gaf  aanvankelijk een zelfde beeld maar een driepunter van Dimi, onmiddellijk daarop gevolgd door een steal met een driepunter van Benoit deden het scorebord op een 10-tal seconden van 72-70 naar 78-70 springen.

Dichter dan 5 punten kwamen de bezoekers niet meer en een buzzer-driepunter van Quinten leidden uiteindelijk tot de 85-77 einduitslag.

Deze zege brengt The Falcons op de 2e plaats in de B-poule en met nog 1 wedstrijd voor de boeg (op 28/02 op het  veld van Kobbelken) is de plaats in de topreeks van de 2e ronde van de KBOV-competitie een zekerheid.

Standen: 17-15    16-19 (33-34)   21-19 (54-53)   31-24 (85-77)

Punten: Gevaert B.: 30; Ongenaet: 17; Van der Cruyssen N.: 5; Van der Cruyssen L: 2; Gevaert G.   Petit: 8; De Bucke: 13; De Groote: 7.

3-punters: Benoit: 3; Dimi: 2; Niels: 1; Quinten: 1.

(met dank aan Marc Van Ryssel voor dit verslag )