artikel banner

Winst voor Falco B, Falco C, Falco D én The Falcons ! Pijnlijke nederlaag voor Falco A...

Van de vijf Falco-senioresploegen kon dit weekend alleen Falco A niet winnen...Met onze fanionploeg zitten we momenteel in een dipje... Onze andere senioresploegen deden het uitstekend. De punten voor Falco B, Falco C en Falco D mogen in deze fase van de competitie niet onderschat worden !

Pijnlijke thuisnederlaag voor Falco A tegen Belgrade Namur : 64-69

Na drie opeenvolgende nederlagen (Brussels voor de Beker, Antwerp Giants en op Vilvoorde) lag Falco A erop gebrand om vrijdag via een thuiszege een en ander recht te zetten. Dat dit niet eenvoudig zou zijn was ook wel verwacht want Belgrade is een zeer degelijke ploeg die met slechts drie nederlagen in de subtop van de rangschikking staat. Bij Falco A was de hoop in elk geval aanwezig om uit deze dipperiode te klauteren. Al vrij snel werd het echter duidelijk dat onze ploeg het ook nu moeilijk zou hebben. Belgrade nam vanaf de eerste minuut de leiding in deze wedstrijd om die ook niet meer af te staan. Op het eerste gezicht leek de achterstand steeds overbrugbaar maar telkens we dichterbij kwamen verloren we de controle over de wedstrijd en dat manifesteerde zich vooral in ontelbare balverliezen (26 in totaal…) Toch was er aan de rust met een 31-38 stand nog geen man over boord en in de derde kwarter kwamen we opnieuw wat dichterbij.(53-58) . Het kon dus nog !  De start van deze laatste kwarter was echter archislecht : gedurende de eerste vijf minuten lukte Falco geen enkele korf en kreeg Belgrade een tienpuntenvoorsprong op een schoteltje aangeboden : 55-65. Opnieuw vocht Falco echter terug en op 1.43 van het einde zag iedereen het met een 64-65 stand nog zitten. Was hier een holdup in de maak ? In moneytime beslisten echter twee balverliezen en drie mislukte doelpogingen over de uitslag van deze spannende wedstrijd. Falco scoorde in de resterende 1.43 niet meer en het waren de bezoekers die verdiend deze wedstrijd wonnen met 64-69. Spijtige nederlaag, vooral ook omdat dit een thuiswedstrijd was. Deze derde competitienederlaag op rij toont aan dat we in een dipje zitten waaruit we zo snel mogelijk willen uitgeraken. Er wordt op training keihard en goed gewerkt. Daar ligt het dus niet aan. Momenteel staan we met een vier op acht in de middenmoot van de rangschikking. Volgende week staat er opnieuw een moeilijke opdracht op de agenda want dan reizen we naar Oostkamp, een ploeg die het met een 5/7 uitstekend doet en op een mooie derde plaats staat na mogelijks het sterkste duo van de reeks : Antwerp Giants en Vilvoorde.

Kwarterstanden : 18-22,-    13-16(31-38),-    22-20(53-58),-    11-11(64-69),-

Scouting : 2pt: 20/41(48%),-    3pt 4/19(21%),-    tot: 24/60(40%),-    FT: 14/22(63%),-    TO:26…

Falcopunten : Jonas Conelis 2,- Dries Lioen 14,- Bart Samaey 7,- Robbe Van den Bossche 8,- Thomas Foucart 5,- Thibaut Platteeuw 14,- Harm Loontiens 4,- Leander De Maesschalck,- Matthew Depondt 10,- Arne Vanlaer,-

Falco B boekt belangrijke zege tegen Houtem A : 66-59

Falco B blijft het meer dan uitstekend doen in 2e Landelijke want het boekte dit weekend reeds een vijfde competitiezege op acht wedstrijden. Hierdoor staat onze B ploeg verrassend op een gedeelde vierde plaats in de algemene rangschikking. Tegen Houtem, met slechts één zege tot nu toe, ging het gisteren nochtans niet gemakkelijk. De eerste helft verliep gelijkopgaand maar werd vooral gekenmerkt door liefst 8 Falcobalverliezen. Gelukkig was de tweede kwarter op dat vlak(3) een stuk beter. In deze betere periode werd de basis gelegd van de latere overwinning want we konden gaan rusten met een verdiende en hoopgevende tienpuntenkloof : 33-23. In de derde periode kon Falco B aanvankelijk nog iets verder uitlopen (46-35) maar een 0-8 bracht Houtem even voorbij halfweg opnieuw in de wedstrijd (46-41). En toch kon, tijdens de laatste momenten van deze kwarter de schade nog hersteld worden want na dertig minuten stonden de tien punten voorsprong weer op het bord: 51-41. In de laatste kwarter nam Falco B de beste start (56-45) en kon deze bevoorrechte situatie eigenlijk lang volhouden. Onze B ploeg bleef heel sterk verdedigen en een vier op zes vrijworpen deed in moneytime de rest want de bezoekers kwamen niet dichter dan zeven punten meer. (66-59). We mogen het belang van deze overwinning niet onderschatten want het bezorgt ons niet alleen een veilige plaats in de subtop maar ook veel vertrouwen voor het verdere verloop van deze competitie. Op 27/11 staat een verplaatsing naar Baasrode op het programma. Deze ploeg heeft één zege minder dan Falco B en staat op een mooie 6e plaats in de algemene rangschikking. Voor Falco B een uitdaging om ook daar punten te rapen !

Kwarterstanden : 14-13,-    19-10(33-23),-    18-18(51-41),-    15-18(66-59)

Scouting : 2pt: 16/35(45%),-    3pt: 7/18(38%),-    tot: 23/53(43%),-    FT: 10/18(55%),-    TO:21

Falcopunten : Stef Feyers 8,- Jorre De Wilde ,- Jens Coppens 10,- Jonas Cornelis 12,- Arne De Winne 8,- Quinten Praet 11,- Lucas Cleymaet,- Quint De Smet 6,- Rafaël Temmerman,- Jari Ghysens 2,- Ashley Marsh 9,-

Falco C blijft met een 4/8 verbazen in 2e Provinciale . Het wint subtopduel tegen Houtem B met duidelijke 77-61 cijfers.

Onze jonge C ploeg blijft het inderdaad uitstekend doen. Gisteren kwam Houtem B op bezoek in het Sint Janscollege en met een 5/8 en 4e plaats was deze ploeg licht favoriet om deze wedstrijd te winnen. Falco C legde zich allessbehalve neer bij deze theoretische benadering want het speelde een beresterke eerste kwarter. Het scoorde in deze periode bijna dertig punten (28) en legde de aanval van Houtem B omzeggens lam met slechts 15 tegenpunten. Gevolg : een duidelijke 28-13 stand na amper tien minuten. Daarvan konden de bezoekers in de tweede periode een drietal puntjes afknabbelen maar meer niet. Een ruststand van 44-32 was alvast hoopvol. In de derde periode kende onze C ploeg een dipje : gedurende drie minuten werden er vier balverliezen genoteerd en ook niet gescoord. Een 0-7 zorgde ervoor dat Houtem B terug in de wedstrijd kwam : 44-39. Onze C ploeg liet dit gelukkig niet lang duren want het reageerde op een sterke manier. Via een 17-3 werden de puntjes op de i geplaatst werd de derde periode afgerond met afgetekende 61-42 cijfers. De maximale voorsprong werd bereikt in de vierde kwarter : halfweg daarvan stond een 25-puntenkloof op het bord : 69-44 ! Uiteindelijk werden 77-61 eindcijfers bereikt in een wedstrijd waarin Falco C dominant speelde en oververdiend won. Volgende opdracht wordt op 27 november gespeeld : Hamme – Falco C (opworp 20.30u). Deze ploeg staat momenteel op de 11e plaats met een 2/7. Voor Falco C dus een haalbare kaart om de status van middenmoter nog te verstevigen. Succes mannen !

Kwarterstanden : 28-13,-    16-19(44-32),-    17-10(61-42),-    16-19(77-61),-

Scouting : 2pt : 21/34(61%),-    3ppt: 8/22(36%),-    tot: 29/56(51%),-    FT: 9/22(40%),-   TO: 15

Falcopunten : Kris Kalonda Mutwala 2,- Victor Wieme 5,- Cedrick Van Heck 2,- Thibeau Deloddere 19,- Tristan Boone 11,- Aaron De Winne 8,- Gill Van den Broecke 17,- Yarne El Mabrouk,- Stijn Teugels 12,- Wout De Saegher 1,-

Falco D boekt in Lede vierde overwinning van het seizoen : 65-66 !

Falco D blijft het als promovendus in 3e Provinciale uitstekend doen. Nog verre van volledig nam onze D ploeg vooral in de tweede kwarter (11-21) de wedstrijd in handen en konden we gaan rusten met 25-32 cijfers. De derde kwarter was een maat voor niets (16-16) zodat de laatste periode nog steeds kon ingaan met een mooie 41-48 stand. Ommekeer echter in de beslissende laatste kwarter want Lede kwam na een 50-53 stand op minuut 5, helemaal terug tot 57-53 aan de 7e minuut. Het werd zelfs 61-56 (8’) maar onze D ploeg bleef erin geloven en naderde in de voorlaatste minuut tot 63-61. Een 0-4 zorgde dan voor 63-66 wat voldoende was om het uiteindelijk te halen met 65-66. Deze overwinning plaatst onze D ploeg nu op een onverhoopte 7e plaats in de algemene rangschikking. Volgende week wordt  met de komst van Hotshots Destelbergen naar het Sint Janscollege andere koek want deze ploeg is nog steeds ongeslagen leider in de reeks….We zien wel..

Kwarterstanden : 14-11,-    11-21(25-32),-    16-16(41-48),-    24-18(65-66),-

Falcopunten : Dries Valentyn 6,- Idris Bah 14,- Joseph Jarju 2,- Lieven Van den Eeckhout,- Ikuzwe Murangira ,- Thomas Tytgat 6,- Gaëtan Messiaen 22,- Rico De Boever 4,- Benjamin Sharpe 8,- Jacob Van den Eynde,-

The Falcons boeken vierde zege en blijven op de tweede plaats in de KBOV-competitie

Ondanks een aanwezigheid met slechts 6 spelers werd het toch een vlotte zege op het terrein van Vlaamse Ardennen Ronse.

De wedstrijd begon aan beide zijden met een aantal missers. Pas na 3 minuten scoorden beide teams de eerste punten. Ondanks 3 driepunters van de thuisclub slaagden The Falcons er toch in ( met Bram en Benoit als afwerkers) om na 10 minuten een  kleine 15-18 voorsprong op de scorebord te plaatsen.

In de aanvangsminuten van het 2e kwart kwam de thuisclub (na de 3e driepunter van Furniere) bij 23-20 voor de 1e en enige maal op voorsprong. Deze werd echter vlug gecounterd zodat de rust werd bereikt met een kleine 29-34 voorsprong.

Het 3e kwart bracht de beslissing. Een zeer productief Falconsteam scoorde in die 10 minuten liefst 27 punten en de thuisclub kon enkel proberen de kloof binnen de perken te houden. Met een 44-61 stand na 30 minuten was de wedstrijd

dan ook gespeeld. Een stroef 4e kwart (met slechs 6 en 11 punten voor beide teams) bracht hier geen verandering meer in

(uitslag: 50-72).

Standen: 15-18    14-16 (29-34)    15-27 (44-61)   6-11 (50-72)

Punten: Gevaert B.: 23; Van der Cruyssen N.: 7; Van Hulle Br.: 27; Gevaert Q.: 3; Petit Br.: 1; De Groote: 11.

Driepunters: 6   (Benoit: 3, Quinten: 1; Bram: 1; Niels: 1

Met dank aan Marc Van Ryssel voor dit Falconsverslag !)